Skocz do zawartości

Poszukiwany program do rozpakowywania plików rar, zip (i ewentualnie innych) w wielu folderach i podfolderach z funkcją kasowania oryginałów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukiwany program do rozpakowywania plików rar, zip (i ewentualnie innych) w wielu folderach i podfolderach z funkcją kasowania oryginalnych plików rar/zip/itp

Szukam programu który potrafi to co wyżej, i działa bez problemu na windows 10/11, oraz potrafi obsługiwać najnowsze archiwa rar i zip

Sprawdziłem już:

UNPACKER

http://lars.werner.no/?page_id=6

u mnie nie rozpakowuje nowszych plików rar.

EXTRACTNOW

https://extractnow.com/#/home

u mnie działa i spełnia podstawową funcjonalnosc (skanuje głęboko w wielu podfolderach), z małych minusów nie obsługuje plików CBR i CBZ (czyli zip i rar ze zmienionymi nazwami) , no chyba ze mozna go jakos do tego zmusić (mi to nie wyszło)

jesli ktoś zna jakis jeszcze program warty przetestowania to niech napisze

kiedys miałem podobny program który wymagał zainstalowanego winrara (co było plusem bo mozna go było w ten sposob tak jakby aktualizować wiec radził sobie z najnowszymi plikami) był napisany w javie o ile mnie pamiec nie myli, ale nie umiem sobie przypomnieć jak sie nazywał i nie umiem go znalezc, moze ktos pamieta.

Opublikowano (edytowane)

Udało mi się rozwiązać problem za pomocą dwóch programów uruchomionych jeden po drugim:

Najpierw uruchamiam RENAMER PRO i proszę o zmianę rozszerzeń CBR na RAR i CBZ na ZIP we wszystkich podkatalogach. (grupy miłośników komiksów korzystają z takich plików (tj. plików RAR z rozszerzeniem zmienionym na CBR i plików ZIP z rozszerzeniem zmienionym na CBZ), co pozwala na wygodne połączenie z dedykowanymi programami, takimi jak CDisplay EX.)

Po drugie, uruchamiam EXTRACTNOW i proszę o rozpakowanie wszystkich plików rar i zip z katalogu zbiorczego i wszystkich podkatalogów.

Edytowane przez Oldman