Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam posiadam W/W monitor od 3 dni jestem z obrazu bardzo zadowolony nawet nie widzę nie ostrych czcionek, Jedynie denerwuje mnie wentylator działa jak lodówka (taki dzwięk) 

Pytanie czy ktoś wie jak właczyć tryb serwisowy i wyłaczyć wentylator ? Czy właczenie trypu jest równo znaczne z utratą gwarancji ? 

PS niby topowy monitor firmy LG a włożyli jakiś wentylator z 0.5 dolara który terkocze 

PS jak właczyć żeby tryp HDR właczał się automatycznie w grach ? zeby nie było potrzeby właczania HDR w windowsie  ?

Edytowane przez zlotnik
Opublikowano (edytowane)

@zlotnikCzołem.

Wentylator powinien być raczej lekko lub niesłyszalny wcale. Terkocze cały czas? Może akurat trafił się Ci uszkodzony. Nagraj ten dźwięk lub filmik, to pewnie nie odda tego, co słyszysz, ale będzie jakiś punkt odniesienia.

U mnie stara lodówka chodzi jak lodówka, słychać, ale bez szału, a jak się "odpala" to jest to już głośniejszy dźwięk i jakby mi tak miał wentyl chodzić, to byłoby to nienormalne. 

Ten wentyl tam jest, by chłodzić, lepiej tego nie ruszać na własną rękę. Nie wiem, co masz napisane w gwarancji, ale taka ingerencja to raczej pewna jej utrata.

Jeśli faktycznie wentylator jest wadliwy, to rób zwrot, bez bawienia się. Przykładowo też mam wentyl w monitorze, a jest niesłyszalny, a słuch mam jak nietoperz. xD

HDR jak ma być, to trzeba windowsowy włączać przed odpaleniem treści jego wymagających. Sam skrótem odpalam przed graniem, po graniu wyłączam.

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano

Nie wyłączysz wentylatora całkowicie niestety.. jedyne co to możesz obniżyć jasność wtedy będzie wytwarzane mniej ciepła i wentyl będzie działał na niższych obrotach. Nie wiem jak można pakować wentylator do środka ekranu co to za pomysł... :E