Skocz do zawartości

Kohorta demograficzna  

81 użytkowników zagłosowało

1. 1. Do jakiego pokolenia należysz forumowiczu?

• Pokolenie Alfa (urodzeni od 2013 r.)
      0
    • Pokolenie Z - zoomerzy (urodzeni pomiędzy 1997 a 2012 r.)
      3
    • Pokolenie Y - milenialsi (urodzeni pomiędzy 1981 a 1996 r.)
      57
    • Pokolenie X (urodzeni pomiędzy 1965 a 1980 r.)
      20
    • Pokolenie Baby boomers (urodzeni pomiędzy 1946 a 1964 r.)
      0
    • Ciche pokolenie (urodzeni pomiędzy 1928 a 1945 r.)
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem Y z późnej fazy.

W pracy mam już przyjemność pracować z Zetkami i jakieś obserwacje mam. Przede wszystkim zadania muszą być jasno sprecyzowane a wszelakie narzędzie dostarczone. Jeśli utkną na jakimś etapie to raczej będą czekać i pierdziec w stołek niż wykazywać się proaktywną postawa, kontaktować się z innymi w celu rozwiązania problemu. A jeśli czekają na jakieś wytyczne od kogoś kto im napisał że coś dostarczy...to czekają %-) przecież nie będą się przypominać.

Dwa, trzy zadania w jednym czasie to max jaki mogą realizować. Nawet jeśli jedno z nich wymaga czekania aż dane się przelicza itp. to nie zajmą się w międzyczasie czymś innym. To chyba wynika z przebodzcowania i niemożności przechowania w pamięci zbyt wielu informacji.

U mnie w pracy to i tak wydaje mi się że są ogarnięci ale to może wynikać z pracy zdalnej. Znajomy raczy mnie opowieściami jak to w toalecie przy pisuarze zetka jedną ręką trzyma penisa do sikania a druga scrolluje tik toka. Potrafili zrzucać na podłogę coś żeby się schylić i wziąć bucha z elektryka. Albo hit największy, wideorozmowa o pracę odebrana na stole u tatuażysty :boink:

U mnie w pracy jest jeszcze tak, że jak wybija 8h na liczniku to nie ważne co się dzieje to jest log out i tyle go widzieli. Za więcej im nie płacą.

Teraz zadaje sobie pytanie czy to na pewno z nimi jest coś nie tak? Czy to może ja niepotrzebnie nadmiernie się angażuje w coś za co pomnika nikt i tak mi nie wybuduje.

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, Wercyngoteryx napisał(a):

U mnie w pracy jest jeszcze tak, że jak wybija 8h na liczniku to nie ważne co się dzieje to jest log out i tyle go widzieli. Za więcej im nie płacą.

gdzie problem? :E 

6 minut temu, Wercyngoteryx napisał(a):

Teraz zadaje sobie pytanie czy to na pewno z nimi jest coś nie tak? Czy to może ja niepotrzebnie nadmiernie się angażuje w coś za co pomnika nikt i tak mi nie wybuduje.

o to to to. Zapierdalać to można, na swoim, a nie na cudzy rachunek.

• Upvote 2
Opublikowano

Mam wrażenie, że ty jesteś poza skalą taki oderwany od wszystkich... 

W dniu 27.07.2025 o 11:23, Winter napisał(a):

Generacja Z to od (Z)jebów jest.

W dniu 26.07.2025 o 21:35, Winter napisał(a):

Jestem millenialsem, ale identyfikuję się, jako gen X :E

Nie zaniżaj nam średniej...

Opublikowano
4 godziny temu, huudyy napisał(a):

Zapierdalać to można, na swoim, a nie na cudzy rachunek.

Rzecz w tym, że świat jest tak skonstruowany, że żeby robić na swój rachunek, to najpierw trzeba zapieprzać na czyjś.

Chyba, że jest się bananowym dzieckiem.

Więc ja potem nie chcę słyszeć, że świat zły, nic nie mam i w ogóle to dej.

Opublikowano (edytowane)

Mamy kogoś bez pamersa i laski! Hurra! Nie wyginiemy!

Swoją drogą Z już za chwilę to będą w całości ludzie dorośli a niektórzy z nich już teraz mogą mieć 28 lat. 

Ciężko się do tego przyzwyczaić.

Do tego, Wiedźmin ma dekadę też. Ja dopiero powoli się przyzwyczajam, że Matrix to nie jest nowoczesny film...

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś to ta piosenka oznaczała przyszłość, w której będę stary jak cholera. 

Po trzydziestce ta piosenka straszyła "nie mogę uwierzyć, że za kilka lat będę czterdziestolatkiem"

A teraz denerwuje, no bo jak to możliwe, żebym człowiek miał więcej od tego starego z Czterdziestolatka.

Ostatnio widzę jakiegoś kompletnie siwego dziada w sklepie. Bez okularów to nie widzę dobrze, no ale typowy stary dziad. 

Podchodzę a to znajomy, z którym graliśmy nie raz w piłkę czy jeździliśmy rowerami za dzieciaka. Jest 4 lata starszy ode mnie. Ale zabolało...

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Pokolenie JP2.

W dniu 29.07.2025 o 11:48, Wercyngoteryx napisał(a):

Jak to mówi młodzież - baza.

W dniu 29.07.2025 o 11:48, Wercyngoteryx napisał(a):

Z nimi jest wszystko w porządku. Kultura zapierdolu sprała nam mózgi. 

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Typowy millenials, siedzę na forach od początku od kiedy istnieją, pewnie jak reszta, albo one umrą szybciej albo ja. :E Chociaż z grup dyskusyjnych na FB też korzystam, filmiki też oglądam, ale tylko jutube, żadnego tiktoka i instagrama nie posiadam.