Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na szczęście EA przy BF6 nie spojrzy na liczbę pre-orderów i nie wyciągnie z tego złych wniosków, a dostaniemy grę dopracowaną na premierę, z dobrym supportem i szybkimi poprawkami w optymalizacji i nie tylko przez kolejne miesiące i nawet lata...

Wszystkim robiącym pre-ordery bym zabrał prawo jazdy na gry komputerowe. Dożywotnio albo aż ukończą przymusowy kurs polegający na strzelaniu sobie w stopę, krzyczeniu ała! i pytaniu kogoś obok "czemu mnie noga boli", aż do nich dotrze jak głupio postępują.

Opublikowano

Wg mnie zrobienie preorderu i zwrot po premierze na steam jest lepszym sygnałem niż nie robienie preorderu w ogóle ;). Sam mam chyba spokojnie ze 30 takich zwrotów na steam. Ostatnio chyba Stalker 2 po godzinie grania.

Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Wszystkim robiącym pre-ordery bym zabrał prawo jazdy na gry komputerowe. Dożywotnio albo aż ukończą przymusowy kurs polegający na strzelaniu sobie w stopę, krzyczeniu ała! i pytaniu kogoś obok "czemu mnie noga boli", aż do nich dotrze jak głupio postępują.

Na szczęście żyjemy w wolnym kraju gdzie każdy może robić ze swoimi pieniędzmi to co chcę i wydawać na co chcę. Każdy ma prawo do własnego osądu i własnego zdania. Jak chcesz to kup sobie wyspę i załóż tam lokalną społeczność, której będziesz wpajał wartości swoje. Niestety lub stety tutaj nie masz nic do gadania. I nie kupiłem pre-ordera, ale rażą mnie takiego typu teksty jak Twoje bo wchodzimy już tutaj w pewne narzucenia woli innym osobą. Przypomina mi się takie dziecinne zachowanie "bo jak tak chcę i uj tak ma być"

• Upvote 3
Opublikowano
49 minut temu, Strilok napisał(a):

Na szczęście żyjemy w wolnym kraju gdzie każdy może robić ze swoimi pieniędzmi to co chcę i wydawać na co chcę. Każdy ma prawo do własnego osądu i własnego zdania. Jak chcesz to kup sobie wyspę i załóż tam lokalną społeczność, której będziesz wpajał wartości swoje. Niestety lub stety tutaj nie masz nic do gadania. I nie kupiłem pre-ordera, ale rażą mnie takiego typu teksty jak Twoje bo wchodzimy już tutaj w pewne narzucenia woli innym osobą. Przypomina mi się takie dziecinne zachowanie "bo jak tak chcę i uj tak ma być"

Ten fragment o przymusowym strzelaniu sobie w stopy też w 100% na serio potraktowałeś? ;)

Spokojnie. Przecież nie zabraniam. Lekko podlałem wypowiedź ironią.

Po prostu debile psują nam branżę tym masowym preorderowaniem. Nie rozumiem tego. To nie czasy pudełek, że może zabraknąć, że czekasz aż dojedzie gra ze sklepu itp. 

Teraz nie ma żadnych realnych powodów do pre-ordera a jak jest, to dlatego że wydawca traktuje graczy jak debili i na zasadzie "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi"?

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Po prostu debile psują nam branżę tym masowym preorderowaniem. Nie rozumiem tego. To nie czasy pudełek, że może zabraknąć, że czekasz aż dojedzie gra ze sklepu itp. 

Teraz nie ma żadnych realnych powodów do pre-ordera a jak jest, to dlatego że wydawca traktuje graczy jak debili i na zasadzie "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi"?

Co to znaczy nam ? Kim Ty wogóle jesteś żeby anonimowo wyzywać w internecie innych od debili ? Wydaje swoje siano na co mi się podoba, gdzie i kiedy i kompletnie mnie grzeje co o tym myśli i jak się z tym czuje jakiś random :D Niektórym to się chyba w głowach poprzewracało, naprawdę myślicie że kogoś obchodzi wasze biadolenie ? LOL, zejdź na ziemię i wyjdź z domu coś poogarniać między ludźmi to może się obudzisz ze swojego bajkowego snu :lol2: 

Opublikowano
59 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Co to znaczy nam ? Kim Ty wogóle jesteś żeby anonimowo wyzywać w internecie innych od debili ? Wydaje swoje siano na co mi się podoba, gdzie i kiedy i kompletnie mnie grzeje co o tym myśli i jak się z tym czuje jakiś random :D Niektórym to się chyba w głowach poprzewracało, naprawdę myślicie że kogoś obchodzi wasze biadolenie ? LOL, zejdź na ziemię i wyjdź z domu coś poogarniać między ludźmi to może się obudzisz ze swojego bajkowego snu :lol2: 

NAM a za chwile sam piszesz "WASZE". :hahaha::hahaha::hahaha:

Opublikowano

Biorąc pod uwagę ile osób dodało grę do wishlisty a ile preorderowało to wyraźnie jednak widać ze większość tego nie robi więc nie ma co się cisnąć w sumie.

A patrząc jakie oni maja ambicje to te 600 tys. preorderów to raczej slaba liczba.

Ciekawe ile było preorderów takiego BF1 czy BF4 vs ilość graczy jeszcze w czasach gdzie była raczej pewność ze gra będzie dobra z ewentualnymi problemami na stracie.

Tak ze @VRman nie łam się panie, bo można być pewnym, że liczyli na znacznie więcej niż dostali ;) 

Najlepsza by była beka jakby z każdej strony atakowany BO7 miał nadal więcej tych preorderów :hihot:

4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Są bonusy za preordera przecież.

Aktualnie lepsze bonusy za darmo można odblokować grając w 2042 niż robiąc preordera 6 :E

Opublikowano (edytowane)

To jest gdybanie niczym nie poparte że przy bf6 EA to dalej główna platforma. Gdybam że pre-order zrobiło 5mln graczy, oni celują niby w 100mln więc słabo jak na ten moment.

Ile osób już kupiło się nigdy nie dowiemy, licze że dużo mniej iż oni zakładali, dzięki temu będą się musieli bardziej postarać po premierze aby sprzedac więcej. Każdy na tym zyska ;)

Edytowane przez Dominix
Opublikowano

Na platformach wlasnych nikt sie nie chwali statystykami ;) Ubi/EA/Battlenet i chwalic nie bedzie. 

36 minut temu, Dominix napisał(a):

To jest gdybanie niczym nie poparte że przy bf6 EA to dalej główna platforma. Gdybam że pre-order zrobiło 5mln graczy, oni celują niby w 100mln więc słabo jak na ten moment.

Ile osób już kupiło się nigdy nie dowiemy, licze że dużo mniej iż oni zakładali, dzięki temu będą się musieli bardziej postarać po premierze aby sprzedac więcej. Każdy na tym zyska ;)

Nikt o zdroywch zmyslach nie kupuje gry na steam wymagajacej i tak odpalenia klienta EA, ja wiem ze bf6 nie potrzebuje ale klient EA to nie jedna gra ;)  

Gdyby sprzedaz miala sie opierac na 600k preorderow ze steam to firma poszlaby z torbami ;)

Opublikowano

Bo nie mają nigdy czym się pochwalić. :hihot:

Naopowiadają inwestorom jakichś bajek a ci zawsze to kupują :E

W sumie to inwestorzy to tak samo durna grupa docelowa jak gracze.

Wierzą w głupoty i wydaja kasę, zanim będzie widać jakieś "wyniki" :hahaha:

• Upvote 1
Opublikowano

Nawet takie kaszaloty ubisoftu bedace na premiere na stem to ulamek sprzedazy na kliencie steam.

Teraz, Kadajo napisał(a):

Bo nie mają nigdy czym się pochwalić. 

ja nie pisze o wynikach tylko nawiazuje do propocji sprzedazy glownego klienta a steam, nawet jak jest slaby wynik to i tak steam to mniejszosc. 

COD na steam to przeciez tez ulamek graczy coda nawet na premiere ;) 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a):

Co to znaczy nam ? Kim Ty wogóle jesteś żeby anonimowo wyzywać w internecie innych od debili ? Wydaje swoje siano na co mi się podoba, gdzie i kiedy i kompletnie mnie grzeje co o tym myśli i jak się z tym czuje jakiś random :D Niektórym to się chyba w głowach poprzewracało, naprawdę myślicie że kogoś obchodzi wasze biadolenie ? LOL, zejdź na ziemię i wyjdź z domu coś poogarniać między ludźmi to może się obudzisz ze swojego bajkowego snu

Złap ten kij od miotły i silnym i zdecydowanym ruchem przesuń od siebie. 

Nie każdy ma kij od szczotki wiadomo gdzie i  KAŻDY post pisze z powagę sędziego skazującego winnego na karę śmierci.

Nikt nic nie "biadolił" i nie wyzywał. Zinterpretowałeś to sobie. 

Czy robienie pre-orderów w obecnych czasach to głupota? Jasne, że tak.

Czy ludzie kupujący pre-ordery bez sensu to debile, których działania są potem wykorzystywane przez chciwych i niemoralnych krawaciarzy do sprzedawania gorszych gier? Bezdyskusyjnie.

Ale surprise surprsie, nie chodziło mi o ciebie.

Mi chodzi o debilizm mas. Np. "kup pre-order to dostaniesz fajne ciuszki dla głównej bochaterki!" albo "kup preorder teraz to zapłacisz 1$ mniej!" i ogólnie kupowanie na podstawie trailerów. Tutaj z przypadku BF6 przynajmniej była beta, ale NADAL gówno można powiedzieć o tym jak będzie wyglądała gra. Także kupowanie preordera BF6 już teraz jest głupie, ale nie debilne, a nawet jakbyś dokonał kilku debilnej pre-orderów to jeszcze nie nazwałbym Ciebie debilem, bo pisałem o-gól-nie. Głównie o osobach z IQ poniżej 50, czyli najczęściej dzieciarni bogatych rodziców, i ludziach którzy robią preorder bo chcą przyszpanować przed rówieśnikami że już grają, a nie jak jakaś biedota co czeka 3 dni dłużej. 

Kupuj co chcesz i rób sobie pre-ordery do woli. Ale nie neguj, że jest to zachowanie nierozsądne (najczęściej) i zdecydowanie szkodliwe dla branży.

Oni nie patrzą "czy gra jest chwalona przez graczy? Czy nie ma bugów?" tylko "czy dobrze się sprzedaje? Czy na niej zarabiamy?" I niestety załączy się tryb "good enough". Potem po 2 latach nadal gracze czekają na poprawę durnego buga albo durnego pomysłu jaki dev wprowadził. Mem "remember, no pre-orders!" nie wziął się znikąd. 

Poza tym nawet gdy pre-order ma sens, najczęściej jest to sytuacja gdy wydawca chamsko zblokował coś dla wszystkich i nazwał to "preorder bonus" np. wcześniejszy dostęp, dostęp do bety, mała wykrojona część jako "dodatkowe DLC" i inne chamstwa tego typu. Pre-ordery

Ogólnie pre-order = zło. Po prostu.

Po przejściu w cyfrę, jedyne sensowne plusy pre-orderu przestały istnieć i zostały zastąpione albo niczym, albo szantażem.

Edytowane przez VRman