Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@SheenekI z samouczkiem nic to nie da. Taki typ graczy. Przecież jak by snajper miał samouczek by zejść z góry bo ma przejąć punkt to by beknął śmiechem. Tak jak @caleb59 wspomniał. Większość gra solo i liczy się to co widzi co jakiś czas wciskając TAB. Chcesz TP to graj ze znajomymi

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Sheenek napisał(a):

A molo idiotow biega medykiem i cie nie podniesie?

Krzyczysz o ammo I nic nie dostajesz?

No prosze cie, niestety czesc ludzi nie ma pojecia jak grac w bf. A jest jakas szansa ze moze chociaz jakis procent z tych ameb by cos zalapala.

Dziwisz się? Rambo był sam, niektórzy chcą być jak Rambo. :E

tenor.gif

tenor.gif

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, caleb59 napisał(a):

To nawet nie jest kwestia samouczków. To jest kwestia tego, że większość gra solo i pilnuje tylko swojej dupy, nie myślą kompletnie o zespole czy celu danego meczu, większość gra w to jak w typowy team deathmatch.

System rozgrywki powinien wynagradzać graczy, którzy zdobywają punkt, leczą lub rozdają ammo. Resztę karać ujemnymi punktami. Zrobić taki progres broni aby levelowanie było żmudne dla samolubnych graczy. Przecież jest masa graczy, którzy nawet nie zbliża się do punktu przejęcia. Czasami mam wrażenie, że tylko kilku graczy zdobywa sektor czy podkłada ładunki, a 90% czeka na łatwego fraga.

Opublikowano (edytowane)

Ej, od Rambo to się odczepcie ;), bo to mój ulubiony typ grania, ale da się tak grać jednocześnie będąc bardzo przydatnym dla drużyny. Na pewno bardziej niż grupki idiotów nie rozumiejących czym jest Battlefield, więc obsiadują pierwszą z brzegu skałę czy dach i tylko kampią ze snajperek. 

PS. Support miał karabin "Rambo" (M249 i podobne) właśnie. Można walić z tego i rzucać paczki z ammo przy okazji. :)

Z jednej strony lubię być samotnym wilkiem i grać "na Rambo", ale z drugiej strony zdarzało się cały mecz przesiedzieć jako operator wieżyczki przeciwlotniczej, choć to strasznie nudne zajęcie w porównaniu z graniem. Ale dobro ojczy.. teamu tego wymagało, bo inaczej byśmy nic nie ugrali. Wrogie latadła obsiedli dobrzy wymiatacze, a u nas ŻADEN się nie fatygował do obsadzenia AA. :(

Na zasadzie "niech ktoś coś". Woleli snajpić. 

(po raz setny to napiszę: No sniper powinno być podstawowym, defaultowym trybem w tej serii gier)

Edytowane przez VRman
Opublikowano
50 minut temu, ghostdog napisał(a):

System rozgrywki powinien wynagradzać graczy, którzy zdobywają punkt, leczą lub rozdają ammo. Resztę karać ujemnymi punktami. Zrobić taki progres broni aby levelowanie było żmudne dla samolubnych graczy. Przecież jest masa graczy, którzy nawet nie zbliża się do punktu przejęcia. Czasami mam wrażenie, że tylko kilku graczy zdobywa sektor czy podkłada ładunki, a 90% czeka na łatwego fraga.

Chyba tak jest, czesto jestem w top 5 a k/d mam do doopy, punkty leca dosc fajnie jak sie skupisz na celach, rzucaniu skrzynek itd.

W sumie takie karanie o ktorym mowisz by sie napewno przydalo.

Opublikowano

Zmienić postęp broni/pojazdów nie za zabijanie graczy tylko za PTFO i zaraz by grało się inaczej ;) Uleczysz 1000 towarzyszy i cyk masz nowy uchwyt na broń którą aktualnie posiadasz, 100 przejętych flag to nowy celownik, zabiłeś 1000 wrogich graczy na przejmowanym punkcie i cyk masz termo w pojeździe, którym jeździsz itp. I właśnie zaczynam słyszeć kwik :E 

W końcu coś o Portal

• Upvote 1
Opublikowano

📝 Battlefield 6 Portal Builder📝

Portal wraca i zapowiada się potężniej niż kiedykolwiek:

🔧 Budowanie doświadczeń
▪️ Edytor działa w przeglądarce (PC, tablet, mobile) – ponad 100 ustawień: mutatory, suwaki i wiele więcej
▪️ Dostępny na PC, XBX|S i PS5 (zalecane budowanie przez przeglądarkę na PC)
▪️ Ustawisz tryby gry i rotacje map

🗺️ Edytor przestrzenny (Spatial Editor)
▪️ Twórz własne mapy na bazie istniejących – przesuwaj, obracaj i skaluj obiekty
▪️ Redefiniuj strefy walki, HQ, sektory i pola bitwy
▪️ Edytor działa na silniku Godot (open source)

🤖 AI i UI pod Twoją kontrolą
▪️ Ustalaj zachowania botów – ścieżki, cele, gadżety, uzbrojenie
▪️ Pełna edycja interfejsu: widgety, scoreboard, własne moduły, skrypty

🏆 Custom i Verified Experiences
▪️ Custom – XP częściowe, z większą swobodą zabawy
▪️ Verified – XP pełne, zbliżone do core Battlefield
▪️ Hardcore i 24/7 tryby – normalne XP
▪️ Oba typy będą widoczne w przeglądarce serwerów

🌐 Serwer Portal
▪️ Każdy właściciel gry może uruchomić stały serwer Portal – bez konieczności pozostawania online
▪️ Przeglądarka serwerów dostępna tylko w Portal

Plany na przyszłość
▪️ Rozważają dodanie edycji terenu, oświetlenia i miksowania assetów w kolejnych aktualizacjach
▪️ Jest „możliwość”, że twórcy dostaną narzędzia AI do tworzenia scenariuszy filmowych

by BFBulletin

Opublikowano

Offtop:

🎮 Czy to koniec EA jako spółki giełdowej?

Według najnowszych doniesień Reutersa, Electronic Arts (EA) prowadzi zaawansowane rozmowy, które mogłyby doprowadzić do przejścia spółki w prywatne ręce — przy wycenie sięgającej około 50 miliardów USD.
🔗 Artykuł: https://www.reuters.com/business/electronic-arts-nears-roughly-50-billion-deal-go-private-wsj-reports-2025-09-26/

Kilka kluczowych punktów:

W grę mają wchodzić inwestorzy tacy jak Silver Lake oraz Public Investment Fund Arabii Saudyjskiej.

Na wieść o tych planach kurs akcji EA wzrósł o ponad 14 %.

EA, znane przede wszystkim z tytułów sportowych, jest w trudniejszej sytuacji finansowej — prognozy przychodów i zamówień na II kwartał nie spełniają oczekiwań rynku.

Jednocześnie firma stawia na przyszłe hity: premiera „Battlefield 6” planowana jest jeszcze w trwającym roku fiskalnym.

📌 Co to oznacza?

Dla inwestorów giełdowych — możliwa okazja (ale też ryzyko), zwłaszcza w kontekście nagłego wzrostu kursu.

Dla branży gier — potencjalna zmiana strategii, dłuższy horyzont inwestycyjny, mniej presji kwartalnej.

Dla fanów — być może więcej śmiałości w podejmowaniu ryzyka przez EA (nowe projekty, innowacje), mniej ograniczeń wynikających z oczekiwań analityków.

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 25.09.2025 o 15:13, VRman napisał(a):

No sniper powinno być podstawowym, defaultowym trybem w tej serii gier)

A dla mnie wręcz odwrotnie, sniper to default mode i możecie mi skoczyć :gordon:

Fun >>> win. 

Opublikowano (edytowane)

Sory ale moje uszy krwawią gdy to usłyszałem. Oryginał to oryginał. Nie czepiam się tu jakości tylko nowej aranżacji. Nowa wersja dla mnie nie ma charakteru, zero emocji i brak napięcia. Jak to się mówi - włosy dęba nie stają.

Edytowane przez skypan
Opublikowano

Ja w ogóle nie rozumiem "unowocześniania" genialnej muzyki. Ta z BF 1942 i BF2 była genialna. Wystarczyło zostawić, ewentualnie dać opcję w menu dla osób, które by się obruszyły, że "recykling starej muzy dali lenie, a nic nowego!"

Opublikowano

Przyznam się bez bicia, że  do czasu zagrania w  Betkę  wszędzie  głosiłem  ''No Pre Orders'' , po  kilkunastu godzina w  betce zmieniłem zdanie i poszedł pre-order  ;) 

Tej wersji nie można porównywać do nieudanego  BF 2042   , nowy BF oferuje  2x bardziej interesującą  rozgrywkę i znacznie poprawioną  grafikę  .