Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

🌊 Walki morskie w Battlefield 6 – nowe szczegóły! 🚢

Dla wszystkich fanów serii Battlefield 6 mamy świetne wieści — według najnowszego artykułu Insider Gaming, nadchodzący Battlefield wprowadzi rozbudowane bitwy morskie!

👉 Przeczytaj cały artykuł tutaj:
https://insider-gaming.com/battlefield-6-naval-combat-details/

💥 Najważniejsze informacje:

Walki na morzu i w rejonach przybrzeżnych staną się kluczową częścią rozgrywki.

Gracze będą mogli korzystać z dużych okrętów bojowych, jednostek wsparcia i prowadzić zespołowe działania na wodzie.

Nowe mechaniki manewrowania, ostrzału i współpracy mają wprowadzić zupełnie nowy wymiar bitew w serii Battlefield.

To kolejny krok w kierunku jeszcze bardziej epickich i zróżnicowanych starć! 💪
Jak Wam się podoba wizja pełnoprawnych bitew morskich w Battlefield 6? 🌊

#BF6 Dice:  "w BFie pocisk wylatuje z lufy, która znajduje się poniżej celownika, a nie z siatki celownika jak w CoDzie i trafia dokładnie w punkt celownika dopiero na dystansie 100 metrów. Oznacza to, że na bliskim dystansie możesz faktycznie musieć celować nieco wyżej, ze względu na pozycję, z której pocisk zostaje wystrzelony."

• Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Zrzutekranu2025-10-15152728.thumb.png.9cc66388e81b39231cb3160b33d02339.png

Zrzutekranu2025-10-15152805.thumb.png.bd63c78dd48ef6fd25c1fc40c0ef8bf3.png

Zrzutekranu2025-10-15152836.thumb.png.610522226b60c73b4e8ce2bf18284217.png

:hahaha:

Przed grą gdy widzimy swoich z oddziału też zdarza się, że widać tylko lewitującą broń. 

23 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Battlefield wprowadzi rozbudowane bitwy morskie!

Jestem jasnowidzem czy co :hmm:

• Haha 1
Opublikowano

Henry Jackman zdradza kulisy tworzenia ścieżki dźwiękowej do Battlefield 6, w tym to, jak Limp Bizkit trafił na oficjalny soundtrack!

W wywiadzie dla Rolling Stone Jackman opowiada o inspiracjach muzycznych, procesie komponowania i współpracy przy intensywnych scenach w grze.

Opublikowano (edytowane)

Ponad 20h godzin za mną i już zeszłoweekendowy hype chyba mi minął (delikatnie mówiąc). Brak przeglądarki serwerów i jakiejś sensownej rotacji map to dla mnie największy ból. Wiecznie tylko trafiam na mapy New Sobek City albo Ognista Burza. Wydaję mi się, że ludzie trochę ogarnęli grę i teraz każdą mapę gra się tak samo. Druga uwaga to karabiny snajperskie, które są zdecydowanie za łatwe w zdobywaniu fragów.

Edytowane przez VoitTec
Opublikowano

Dzisiaj pograłem i albo rzeczywiście już poprawili puste hity, albo szło mi dziś wyjątkowo dobrze, przez 10 partyjek, bo wyniki k/d miałem koło 3/1, gdzie wcześniej było to trochę ponad 1,5.

Ale dziś nie miałem już przypadków, gdzie wrzucam w typa worek pocisków, a on mnie zmiata po 3-4 trafieniach. 

Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

#BF6 jest aktualnie najlepiej sprzedającą się grą na wszystkich platformach.

https://www.tweaktown.com/news/108263/battlefield-6-currently-number-1-top-seller-on-playstation-steam-and-xbox/index.html

I bardzo dobrze, konkurencja na rynku strzelanek dobrze nam wszystkim zrobi. Jako wieloletni codziarz obecnie przesiadłem się na BF6. Jaka ulga.... jest wolniej i nie ma tych debilnych skinów.

a97tfc.jpg.2d2469c0aeb75977705cf5a3e37057aa.jpg

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Funky Koval napisał(a):

Mam tylko pyt. Rtx4080, i912900, 32 gb ram. Gram w 1440p. Wyciąga 90-130fps w detalach overkill z dlss quality, frame gen off. Zejsć na ultra? Czy zostawić tak? Jak dla mnie wszystko jest płynne a zysk z ultra to 10-20 ramek

Odpal ultra + dlss quality + fg x2 > bedzie sie o niebo lepiej gralo ONLINE
Odpal ultra + dlss balance + fg x2  > bedziesz szybszy od kul

Wyzej wrzucalem filmik, tlumaczy dlaczego fg x2 nie jest takie straszne w tej grze.

Nie jestem jakims tam prosem, ale jak gram, to gram zeby wygrac, bo to mi sprawia frajde wiec lubie takie ustawienia, ktore zapewniania wizualna przyjemnosc + nie ograniczaja mnie w zaden sposob.
Gram obecnie na ultra + dlaa + fg x2, wczesniej testowalem ultra + dlss quality + fg x2

Edytowane przez oldfashioned
  • Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, Funky Koval napisał(a):

Mam tylko pyt. Rtx4080, i912900, 32 gb ram. Gram w 1440p. Wyciąga 90-130fps w detalach overkill z dlss quality, frame gen off. Zejsć na ultra? Czy zostawić tak? Jak dla mnie wszystko jest płynne a zysk z ultra to 10-20 ramek

Chyba sam wiesz jak lubisz grać.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Funky Koval napisał(a):

Włącz fg, wszystkie opcje ktore obciążają gpu zostaw na overkill, za to te ktore jada na cpu daj low/medium, bedziesz miał kopę FPS i ładny obraz, laga nie wyczujesz 

A i wyłącz w biosie rdzenie efficient, oraz zrób plik user.cfg w katalogu gry, instrukcje znajdziesz na yt/necie 

Edytowane przez SylwesterI.
  • Like 1
Opublikowano

Ja mam pytanie xD bo jak widze testy na yt z użyciem mojej karty to mam wrazenie, że z mojej wyciągam jakieś 50% xD 5070 od Asusa, Procek Ryzen 7 5700x, a kaltki to od 130 przy tym jak mało sie dzieje spadają anwet do 97 jak jest walka lub strzały. Rozdzielczość 1440p, ja cos źle ustawiam czy mój procesor nie dojeżdza :D? Ale patrzac na nakładke to temperatura procka i GPu to makslymalnie 60/63 stopnie, uzycie procesora do 70/75% karty graficznej 55/60. 

Ustawienia 1.jpg

UStawienia 2.jpg

Ustawienia.jpg

Opublikowano
33 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Masz przyczyne ;) 

Myślisz, że aż tak ogranicza to moja karte graficzna ? Nawet mimo tego, że procek nie jest w 100% wykorzystywany i dlatego taka ilość FPS ? 

Opublikowano
5 minut temu, Mosiu92 napisał(a):

Nawet mimo tego, że procek nie jest w 100%

Mozesz miec uzycie 30% cpu a i tak cpu bedzie ograniczal, ludzie nie odrozniaja ograniczenia mocy 1 watku od wykorzystania przez gre ilosci watkow ;) 

Zen3 to jest juz dziadek 5letni.... Czas na emeryture.

• Sad 1