Skocz do zawartości

BF6  

142 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, galakty napisał(a):

A hitem jest to, że dziś grałem na jednej z nowych map

Pewnie Linia Kolejowa Golmund. Tam gdzie jest ta mobilna kolej jako punkt do zdobycia? 

16 minut temu, galakty napisał(a):

i helką wisząc nad spawnem zostałem zabity. NA PUNKCIE ODRODZENIA. 

To akurat teraz standard. Pewnie zostałeś zabity przez inne heli. To teraz jest niestety nowa taktyka i codzienność w grze. Gracze ustawiają sobie stoper po tym jak helka zostanie zniszczona i przed kolejnym spawnem helki już są nad bazą i strzelają aby zabić. 

Jeśli jednak strzelali do Ciebie z igły, stingera itp. i nie masz flar to musisz lecieć i zawisnąć przy mobilnym działku AA wtedy działko obroni Cię przed pociskiem bo go po prostu zniszczy strzelając w niego. A i flar używaj w większości czasu tylko wtedy gdy już leci pocisk i warto jeszcze zrobić unik i lecieć do bazy na reset. Chyba że wisisz nisko to istnieje ryzyko że pocisk może trafić wcześniej zaraz po wypuszczeniu flar wtedy trzeba wypuścić flary wcześniej. Większość graczy robi błąd i wypuszcza flary zaraz po namierzeniu co jest dużym błędem. Bo ja wtedy ie wystrzeliwuje pocisku tylko czekam chwilkę i na nowo celuję, a on dopiero ma reset flar. 9/10 pocisków trafia wtedy.  Ja ostatni na dużych mapach latam poniżej radaru i wyłaniam się np. ze wzgórza i budynków i wtedy robimy sieczkę na piechocie z gunnerem lub koordynujemy działania na czołgi. 

Opublikowano

A ja tam bawię się nie najgorzej w nowym BF6 (ponad 160h na liczniku). Grałem we wszystko od czasów Bad Company 2. W sumie Bad Company 2 było dla mnie najlepsze. Potem Bf3, Bf4 itd 

Z minusów BF6 to na pewno:

- małe mapy 

- ogromny pierdół ,dodatków o których nawet nie chce mi sie czytać, wole prosty system jak był w starych BF

- czasami zbyt duży chaos na mapach 

- czasami problemy z zabijaniem jakby przez ścianę

- brak przeglądarki serwerów

- problemy z dźwiękiem

Z plusów:

- świetna optymalizacja

- ładna grafika 

- pobudza system nerwowy, efekt że chce sie grać więcej (to raczej było celowe u nich ;) )

- fajnie się jeździ pojazdami 

- i tak nie ma lepszego fps w ostatnich 2 latach. W BF 2042 lubiłem czasem tez pograc i imo miał zdecydowanie ciekawsze i większe mapy. Natomiast sam feeling rozgrywki dla mnie jest lepszy w BF6

Z braku laku gram w Bf6. Wiem że dużo osób chwali BF1, też we niego grałem ale akurat tam rozgrywka była dla mnie zbyt wolna. Próbowałem odpalić BF3 ale to już nie jest to co kiedyś, wiele serwerów już nie działa. 

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Above napisał(a):

A ja tam bawię się nie najgorzej w nowym BF6 (ponad 160h na liczniku). Grałem we wszystko od czasów Bad Company 2. W sumie Bad Company 2 było dla mnie najlepsze. Potem Bf3, Bf4 itd 

Z minusów BF6 to na pewno:

- małe mapy 

- ogromny pierdół ,dodatków o których nawet nie chce mi sie czytać, wole prosty system jak był w starych BF

- czasami zbyt duży chaos na mapach 

- czasami problemy z zabijaniem jakby przez ścianę

- brak przeglądarki serwerów

- problemy z dźwiękiem

Z plusów:

- świetna optymalizacja

- ładna grafika 

- pobudza system nerwowy, efekt że chce sie grać więcej (to raczej było celowe u nich ;) )

- fajnie się jeździ pojazdami 

- i tak nie ma lepszego fps w ostatnich 2 latach. W BF 2042 lubiłem czasem tez pograc i imo miał zdecydowanie ciekawsze i większe mapy. Natomiast sam feeling rozgrywki dla mnie jest lepszy w BF6

Z braku laku gram w Bf6. Wiem że dużo osób chwali BF1, też we niego grałem ale akurat tam rozgrywka była dla mnie zbyt wolna. Próbowałem odpalić BF3 ale to już nie jest to co kiedyś, wiele serwerów już nie działa. 

Odpalaj więc BF4 ;)

Ja dziś wieczorem siadam i patrzę czy są serwery sensowne, ale już nie mogę się doczekać żeby wrócić na Lockera :D

Gorzej, że na wielu mam bana za zbyt wysokie K/D... Nawet miałem listę w notatniku zrobioną, gdzie nie wchodzić, bo i tak mnie wywala, ale przy zmianie komputera w ostatnim miesiącu stwierdziłem, usuwam listę, koniec z BF4, ale widać jednak będzie inaczej :faja:

Opublikowano

Pograłem w BF4 wczoraj, potem poszedłem na BF6 no i jednak odczuwalnie lepiej gra mi się w starszą odsłonę. Pomimo gry 16 vs 16 na TDM, to nie ma takiego chaosu jak 8 vs 8 w BF6... 

No i strzelanie z daleka. W BF4 serie z daleka naprawdę potrafią wyrządzić krzywdę i czasami wystarczyło 10 kulek, żeby zdjąć, a w BF6 pół magazynka z bliska nie zabija czasami... Nadal jestem mocno sceptycznie nastawiony do szóstki. Jedyny ogromny plus taki, że kupiłem w dobrej cenie na steam ;D

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
24 minuty temu, Strilok napisał(a):

Umieją te inżyniery z DICE w trailery :D

btw. kupiłem sobie Joystick aby lepiej latać w BF helikopterem lub jetem.

Znajome mapy ze starszych części, ciekawe co tam wyjdzie z tego... 

Wake Island to pamiętam jeszcze jak grałem w BF2, prawie 20 lat temu xD

Opublikowano
1 godzinę temu, Blacktiger napisał(a):

Reward-Day01.webp

Jak na tej mapie będzie śmigłowiec szturmowy to może okazać się że jest to najlepsza mapa do latania tego typu sprzętem. Dużo możliwości ukrycia się przed nadlatującą rakietą.

Czekam aż mi joy przyjdzie i przypomnę sobie czasy z BF3  i BF4 kiedy świetnie latało mi się śmigłowcem ;)

Opublikowano
37 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ciekawe ile bledow bedzie, zepsutego dzwieku po aktualizacji ostatniej dalej nie naprawili xD

Domyślam się że będzie ich multum + nowe exlopity :D Takie jest już DICE :D

Opublikowano

Przyszedł zestaw. Joystick + Throttle i teraz to lata się helikopterem o niebo lepiej. Oczywiście DICE jak to DICE nie potrafiło w pełni dać obsługi tego zestawu i nie obyło się od rzeźby poprzez X360C i HidHide. Ale najważniejsze że oba urządzenia działają ;)

IMG_0278.thumb.png.4db7b4be6d0877241120a4a55c3db5ff.png

• Like 1
  • Upvote 4