Skocz do zawartości

BF6  

142 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Nie wiem jak jest w bfie ale np w cod jak raz kupisz battle pasa to pozniej z niego masz CP za ktore kupujesz kolejne battle pasy wiec tak naprawde wydalem raz 20zl i od dzis zlotowki a battle pasa biore co sezon. 

Tutaj tak samo, jak zrobisz wszystko to masz monety na kolejnego.

A tak to sama kosmetyka no i tez nowe bronie, ktore po sezonie pozniej w kolejnym sa tez do zdobycia z tego co zauwazylem.

Opublikowano

O godzinie 14:00 startuje sezon. Patch już jest do ściągnięcia. Tylko mam małe ale do DICE że nie dali śmigłowca szturmowego w podboju na tej nowej mapie co się aż prosiło o to. Tyle wysepek tyle możliwości ataku i obrony, a tutaj wyszło jak zwykle. 

Szkoda, ale popływam sobie łódkami i zobaczę co i jak ;)

Opublikowano

Jakoś nie mam najmniejszej ochoty sprawdzać co tam dodali ,a co zjeb*&i ....  

Jakoś  na manie nie robi żadnego wrażenia ten dodany cały śmietnik broni  i pojazdów  która tak naprawdę nic nie wnoszą do rozgrywki  która jest u podstaw zepsuta  TTK ,net code ...a po ostatnim patchu to i  balans siadł zupełnie chociaż i tak byl słaby  to teraz mecze  wygrywam z wynikiem 900-0  albo przegrywam 0-900  :E  . 

Opublikowano (edytowane)

Miała być możliwość wysadzania mostów. Ale DICE to przerosło. Przecież na tej nowej mapie mogła by to być idealna taktyka obronna.

Na tej mapie nie ma praktycznie ciężkiego sprzętu pancernego, oprócz tych łódek, które i tak pływają dookoła mapy i nic nie pomagają w starciach. Mapa super, pomysł na rozlokowanie sprzętu? LIPA!

Uważam że DICE oszukało graczy bo patrząc na trailer widziałem śmigłowiec szturmowy, ale go tam finalnie nie ma. Pozostało czekać na Wake Island.

obraz.thumb.png.d8eaaf682ca214485124ab5b08feb3b8.png

Edytowane przez Strilok
Opublikowano
Teraz, skypan napisał(a):

Mam wrażenie, że zmniejszyli ilość FPS pojazdów w oddali. Widać to po łopatach wirnika śmigłowców.

To już jakiś czas temu było widoczne. Ogólnie potencjał tego sezonu na ten moment moim zdaniem zmarnowany. Zobaczę jeszcze jak wejdzie druga połowa i ocenię całość.

Opublikowano
2 godziny temu, skypan napisał(a):

Mam wrażenie, że zmniejszyli ilość FPS pojazdów w oddali. Widać to po łopatach wirnika śmigłowców.

Od tego sa opcje graficzne i opcja na samym dole z jaka wiernoscia oodaje sie plynnosc pojazdow itp w zaleznosci od wydajnosci maszynki ;) 

Opublikowano

Fajny balans w tym BF-ie. Helikopter Little Bird jest tak przesadzony że szok. Wystarczy jako broń główną wyposażyć go w granatnik i szybkie lekkie rakiety i każdy pojazd pancerny klęka. Łatwiej jest nim zniszczysz czołg niż innym pojazdem. 

Dodatkowo wystarczy jedna seria z taśmy, aby załatwić helikopter szturmowy. Jak ktoś nie ma cela to może jeszcze dokończyć z rakiet. Dzisiaj sobie siedziałem też jako strzelec w helce transportowej i te działko też nieźle kopie. Rozwalam sobie dwoma seriami te łodzie patrolowe.

Ze 100 killi tak nabiłem, a za bardzo się jakoś nie wysilałem. Serio DICE musi coś zrobić z balansem bo teraz to jest komedia. Wpada taki Little Bird kosi czołg, kosi piechote i leci do kolejnego punktu. Nie dość że jest bardzo szybki i zwrotny to do tego naprawdę OP. No i oczywiście zaczyna się komedia że nie zawsze flary działają. Czyli wracamy do korzeni Battlefieldowych. Netcode też leży. Wchodzą Brajanki z pingiem 200 lub więcej i nagle na pierwszym miejscy w tabeli. Jest ogólnie beka coraz większa z tej gry. Ta nowa mapa spoko, ale tak jak pisałem niewykorzystany potencjał. Naval Strike z BF4 to to nie jest.

obraz.thumb.png.5df2379b1e8dafd5876665ec00f8490a.png

Opublikowano
10 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ciekawe czy naprawili crashe na AMD. Od zeszłego tygodnia nie da się grać na najnowszych sterach AMD... (Stery z końca czerwca - ostatni update gry to popsuł). Jak znajdzie grę w lobby to wyłącza oba monitory mi i jeden już się wcale nie włącza, tylko trzeba usunąć stery i wgrać od nowa :boink:

Opublikowano
13 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Mi nic na amd nie crashuje, ale moze przez to ze mam jeden monitor.

Nie wszystkim crashuje, ale inny znajomy ma też amd, dwa monitory i nie ma problemu. A jeszcze inny ma dwa monitory i jemu też crashuje. Wgrał stare sterowniki z marca i działa wszystko, ale mi to się nie chce nawet kombinować w ten sposób, nie warto dla tej gry takiej szopki odwalać %-)

Opublikowano
58 minut temu, galakty napisał(a):

AMD zawsze miało problem z dwoma monitorami, zegarami itp. Za coś się mniej płaci :E 

Nie załapałem się na promkę z 5070TI, więc pozostało kupić AMD... 

• Sad 2
Opublikowano
6 godzin temu, galakty napisał(a):

Czyli nie ma co wracać, niezłe jaja :E 

Zgłaszam na bieżąco błędy i pomysły do DICE, tylko co to daje. Na ten moment od premiery nic. Niby słuchają graczy, a z moich pomysłów nic nie zostało wprowadzone. Błędy a owszem zostało kilka załatanych np. ten pocisk przeciwpiechotny w czołgu, który zabijał pojazdy na hita ;)

Jak czytam na forum przy każdej propozycji gotową formułkę "Dziękuję że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami, ale nie mogę na ten moment obiecać czy zostaną wprowadzone" to mi się nóż w kieszeni otwiera. Community forumowe leci na łeb na szyję. Nie ma tam kompetentnych Community managerów. A zresztą o czym ja piszę całe Community w grze to jedna wielka parodia. Mam wrażenie że gracze w tej grze zamieniły się mózgiem z małpą. Przykładowo. Chowam się helką transportową między skałami a koleś na działku strzela sobie radośnie w wodę aby zdradzić moją pozycję. Podlatuję Jet i ściąga nas jedną serią. Mam wrażenie że gracze muszą mieć cały czas coś do roboty. Nie potrafią w ciszy usiedzieć. Trzeba strzelać w niebo, w wodę w skały. A jak przychodzi do walki z innym pojazdem lub piechotą to uciekają ;) Najlepsi są i tak złodzieje czołgów. Siedzi taki z Tobą w czołgu na gunerze i sobie radośnie strzela na wprost. Wycofujesz się do tyłu i chowasz za skałami aby naprawić pojazd, a tutaj zonk. Gunner przesiada się na miejsce kierowcy i odjeżdża. Ja dostaję w łeb o snajpera, a on ginie po 20 sekundach w tym czołgu bo pojechał na środek punktu gdzie walili do niego z rpg z każdej strony. Społeczność graczy jest tutaj straszna moim zdaniem.

• Sad 1