Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi tam rybka, ja nic nie raportowalem, bawi mnie po prostu hipokryzja i bronienie tego.

W czym mi potencjalnie przeszkadzali, masz losowane 2 teamy po 16 osob, tdm.
Czy osoba z nabitym 75 lvlu, 10kd, 1200score per minute bedzie wrzucona rownolegle z osoba:
a) majaca 5 lvl, czy taka ktora ma
b) 75 lvl, 3kd, 500 score per minute?

Opublikowano
17 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Jeżeli nie idzie Ci zabijanie giwerami możesz zawsze kombinować w inny sposób i pomoc drużynie i zespołowi wykonując inne zadania. 

W tej grze jeśli nie umiesz strzelać to możesz zrobić zwrot xD 

Naprawy pojazdów zbugowane i nie nalicza zadania, podnoszenie nie ma sensu bo jest taki chaos że wszyscy giną.

Nie przejmiesz punktu bez fragów.

Nie podłożysz ładunku bez fragów. 

To jest utopia to co piszesz. 

Opublikowano

3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

A czyli twierdzisz ze matchmaking nie istnieje w bf?

Ciekawa teoria.

A co ty twierdzisz ze MM jest w tej chwili rozwalony, bo sobie ktoś nabił level na botach ?

3 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Mi tam rybka, ja nic nie raportowalem, bawi mnie po prostu hipokryzja i bronienie tego.

W czym mi potencjalnie przeszkadzali, masz losowane 2 teamy po 16 osob, tdm.
Czy osoba z nabitym 75 lvlu, 10kd, 1200score per minute bedzie wrzucona rownolegle z osoba:
a) majaca 5 lvl, czy taka ktora ma
b) 75 lvl, 3kd, 500 score per minute?

No panie, tak działa MM.

A teraz rozumiem.

Jak masz wysoki poziom to chcesz miec samych wymiataczy w teamie a najlepiej żeby w przeciwnym były same lamy jeszcze ? :E

A tu ci wejdzie taki eksploitowiec i ci psuje team.

To ja ci zadam pytanie dlaczego Battlefiled  Studios nie potrafi wykryć tych kont i zrobić z nimi porządek jak widać je jak na dłoni ?

Nie no lepiej było wyłączyć całkowicie progres z botami, BO TAK.

Panowie gram w BF6 od praktycznie samego początku i nie widzę tych problemow jakie sugerujecie w PvP.

Nie widzę tego na streamch z lepszymi graczami odemnie.

Natomiast widzę, że zabrało się możliwość dobrej zabawy dużej części graczy.

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

A teraz rozumiem.

Jak masz wysoki poziom to chcesz miec samych wymiataczy w teamie a najlepiej żeby w przeciwnym były same lamy jeszcze ? :E

A tu ci wejdzie taki eksploitowiec i ci psuje team.

Dokladnie to napisalem. Lubisz widze budowac narracje. Szkoda ze kompletnie bledna i nie majaca nic wspolnego z rzeczywistoscia.

Ale prosze, wyjasnie bardzo lopatologicznie, bo masz ewidentne problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Konta (gracze), ktore maja nabity lvl i wywindowane staty wplywaja negatywnie na matchmaking. Sa brane pod uwage w kontekscie balansowania druzyn, a tak na prawde powinny byc pomijane. 
Statspadderzy regularnie psuja gre normalnym graczom w ten sposob. Ja wiem, ze Ty tego nie doswiadczasz bo grasz tylko na boty. Ale ja mialem juz takie boty w zespole wiele razy, a smiem twierdzic ze jestem w top3 osob na forum pod katem ilosci rozegranych H / rund w BF6. To jest realny problem, ze masz w zespole osoby z lvlem 60+, ktore kreca 0/10 i wychodza, bo nie sa w stanie nic zrobic.

Teraz, Kadajo napisał(a):

To ja ci zadam pytanie dlaczego Battlefiled  Studios nie potrafi wykryć tych kont i zrobić z nimi porządek jak widać je jak na dłoni ?

Nie no lepiej było wyłączyć całkowicie progres z botami, BO TAK.

Panowie gram w BF6 od praktycznie samego początku i nie widzę tych problemow jakie sugerujecie w PvP.

Nie widzę tego na streamch z lepszymi graczami odemnie.

Natomiast widzę, że zabrało się możliwość dobrej zabawy dużej części graczy.

Nie mam pojecia co stoi na przeszkodzie, zeby wyzerowac takie konta. Pewnie jeszcze wiekszy bUl dupy online, niz jak po obecnym fixie. Prawdopodobnie jest tez sporo osob, ktore X czasu pofarmily na botach, a teraz juz od Y czasu graja na serverach normalnych > moze to ciezko namierzyc? Nie wiem, nie wiem do jakiego stopnia EA / DICE trakcuje staty. 

Opublikowano

@oldfashioned

No to teraz mi powiedz, dlaczego za nieogarnięcie własnej gry karani są normalni gracze, a nie wprowadzone porządne rozwiązanie ?

Czy może według ciebie gracze PvP są ważniejsi niż PvE ?

Ty widzisz w botach tylko exploit kompletnie pomijając graczy którzy normalnie z botami grali.

Dlaczego BS nie włączyło możliwości grania z botami z głównego menu wyłączając boty w portalu ?

Z głównego menu nie ustawisz przecież farmy botów.

Opublikowano
15 minut temu, galakty napisał(a):

W tej grze jeśli nie umiesz strzelać to możesz zrobić zwrot xD 

Naprawy pojazdów zbugowane i nie nalicza zadania, podnoszenie nie ma sensu bo jest taki chaos że wszyscy giną.

Nie przejmiesz punktu bez fragów.

Nie podłożysz ładunku bez fragów. 

To jest utopia to co piszesz. 

Po to masz strzelnicę żeby sprawdzić ogólny feeling broni i ewentualne upgrade'y - jaki mają wpływ na ten feeling. Nie wiem, może i będziesz lepszym graczem spędzając 50h zwalczając boty - ale podejrzewam że w rozgrywce z botami AI a nie normalnymi graczami 😀 w zasadzie mnie to grzeje, niech każdy gra jak chce.

A poza tym, ludzie nie są równi, jeden jest lepszy drugi jest gorszy, są w drużynach wymiatacz i są lamusy, tak było jest i będzie na otwartych serwerach. 

Ja lubię grać konkretne tryby i lubię dłuższe młócki a to zapewnia mi tylko rozgrywka z ludźmi a nie z botami więc chce mieć dostęp do tematycznych i custom'owych serwerów bez klikania jak oblakany naście minut bo wszystko jest przeciążone tylko dlatego że ludzie się lepiej chill'uja napierdalając bezmyślnie godzinami w boty respiące się w jednym miejscu haha. 

Opublikowano

No to teraz odwróć sytuację i pomyśl ze ci się zabiera twoje ulubione tryby. I już nie możesz grac tak jak chcesz.

Bo tak właśnie się teraz czuje duża część graczy która grę kupiła.

Niech albo to naprawia, albo dadzą możliwość zwrotu gry i po problemie.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

@oldfashioned

No to teraz mi powiedz, dlaczego za nieogarnięcie własnej gry karani są normalni gracze, a nie wprowadzone porządne rozwiązanie ?

Czy może według ciebie gracze PvP są ważniejsi niż PvE ?

Ty widzisz w botach tylko exploit kompletnie pomijając graczy którzy normalnie z botami grali.

Dlaczego BS nie włączyło możliwości grania z botami z głównego menu wyłączając boty w portalu ?

Z głównego menu nie ustawisz przecież farmy botów.

1. Tak, uwazam ze online jest wazniejszy od granie singleplayer.
- BF to zawsze byla gra online
- boty sa tylko 'dodatkiem', majacym wspomoc gre online, a nie substytutem
- czemu Ty z kolei wolisz, zeby karani byli gracze online (w sposob ktory przedstawilem w poprzednim poscie)?

2. Nie ja widze w nich tylko exploitu, ale od momentu jak botfarma poszla viralem, to nie dalo sie zalozyc servera, bo 90%+ serverow to bylo botfarmy z 1 graczem i haslami. Exploit w farmieniu botow widzieli wszyscy.

3. Bo nie w botach jest problem, problem jest w ich exploitowaniu. Dlatego mozesz sobie dalej z nimi grac jak chcesz, ale juz nie poexploitujesz :)

Edytowane przez oldfashioned
  • Upvote 1
Opublikowano

Wszelkie exploity powinny być naprawiane, czy to forma pvp czy pve. Ostatnio próbowałem nadal naprawiać pojazdy, i co? Jajco, kilka pojazdów naprawiłem w czasie gry, a widzę, że progress ruszył milimetr, i jak mam się nie wściekać, a oni nic nie naprawiają. A jeszcze bardziej chcą zabierać innym rozgrywkę, mimo jak widać jest kontrowersyjna na swój sposób. Ja nie grałem z botami, jakoś nie zrobiłem tych dziwnych odblokowań jak podkładanie ładunków na szturmie, pewnie na botach byłoby łatwiej, a tak w normalnej grze z moim skillem będzie to awykonalne i pewnie wiele innych zadań nie odblokuję, to już moja wina, więc sporo rzeczy będzie zablokowane na amen.

Dla mnie to nie ma znaczenia, przecież wysoki poziom nie musi oznaczać pro gracza, liczy się skill, ja też mogę wbić 100lvl za kilka tygodni(przykład), a nadal będę nubem w multi fps. xD 

Co z tego wyniknie, to się zobaczy, niech dają tego battle passa i zobaczymy co będzie, najbardziej ciekawią mnie fixy obecnych problemów.

Opublikowano
10 minut temu, oldfashioned napisał(a):

1. Tak, uwazam ze online jest wazniejszy od granie singleplayer.
- BF to zawsze byla gra online
- boty sa tylko 'dodatkiem', majacym wspomoc gre online, a nie substytutem
- czemu Ty z kolei wolisz, zeby karani byli gracze online (w sposob ktory przedstawilem w poprzednim poscie)?

2. Nie ja widze w nich tylko exploit, ale od momentu jak botfarma poszla viralem, to nie dalo sie zalozyc servera, bo 90%+ serverow to bylo botfarmy z 1 graczem i haslami. Exploit w botach widzieli wszyscy.

3. Bo nie w botach jest problem, problem jest w ich exploitowaniu. Dlatego mozesz sobie dalej z nimi grac jak chcesz, ale juz nie poexploitujesz :)

1. Aha, czyli twoim zdaniem jest OK ze ktoś kupił grę która miała takie i takie założenia i teraz po premierze i wydaniu kasy te założenia się zmieniło.

No ciekawe podejście.

2. No i serwerów nadal się nie da założyć i to wyłączenie nic kompletnie nie naprawiło.

Co tylko pokazuje ze to nie w eksploitach jest problem.

3. No możesz grac, ale nie możesz nic odblokować. Wiec się jeszcze raz zapytam, dlaczego zabiera się coś, co się reklamowało. To jest podstawa do zwrotu gry.

3a. I nie byłoby żadnego exploitu gdybyś mógł uruchomić taką grę z głównego menu gdzie nie masz wpływu na to jak się serwer zachowuje. O co się prosi część graczy od momentu tej inby:

Tak ze nie, to co zrobili "usunęło" jeden problem kosztem graczy którzy zapłacili za coś, i zostało im to odebrane.

A najlepsze, że jest to ze farmy botów nadal stoją i nadal możesz nabijać na nich XP wiec wbijać level, wiec problem MM nadal pozostaje ten o którym piszecie.

Mało tego nie dość ze farmy botów zostały to odebrało to możliwość grania normalnym graczom PvE którzy i tak nie wejdą na PvP, bo dostają za duże mucki, a nie mają czasu siedzieć o grac po 12H dziennie.

Wiec całkowicie rezygnują z gry, za która zapłacili, bo obiecywano im progres nawet na botach.

I w ten piękny sposób BS i EA strzelili sobie w kolana co bardzo pięknie widać w odpływie graczy :D

Dokładnie tydzień temu w grę grało 450 tys graczy, dziś mamy ledwo 250 tys. a wyraźny spadek widać od momentu udupienia portalu.

Opublikowano

MM to nie tylko kwestia poziomu. Dlatego tez dodalem 2 dodatkowe informacje, score per minute i kd. MM jest duzo bardziej zlozony, bierze szereg statow (ktorych juz sie nie da stats paddowac) pod uwage.

Naprawili gre jednym, kosztem drugich.
Gre ktora jest multiplayer first. 

Nie jest to idealne rozwiazanie, ale dla wiekszosci zdecydowanie lepsze. 

Opublikowano

I tyle w temacie "blokowania" eksploitow :

Kto będzie chciał kombinować to będzie kombinował i zawsze tak było.

Ale co tam lepiej zepsuć normalnym gracza możliwość grania tak jak było żeby osiągnąć zupełnie nic.

Opublikowano
21 minut temu, Kadajo napisał(a):

No to teraz odwróć sytuację i pomyśl ze ci się zabiera twoje ulubione tryby. I już nie możesz grac tak jak chcesz.

Bo tak właśnie się teraz czuje duża część graczy która grę kupiła.

Niech albo to naprawia, albo dadzą możliwość zwrotu gry i po problemie.

Przecież właśnie to Ci napisałem. 

Społeczność w której przegrałem setki godzin w BF 2042 nie miała nawet możliwości odpalić serwerów ze względu na yebane farmy botów i tym podobne wydumki. Minął ponad tydzień zanim coś się ruszyło. Wczoraj na 8 serwerów (ze względu na regiony i geografię) działały chyba 3. Serwery na EU udało się odpalić po 23ciej i trzeba było czekać w kolejkach. 

• Upvote 1
Opublikowano

Znowu gnidy strimery/jutubery grają sobie w najlepsze nawet przed ludźmi, którzy zapłacili 400zł za najdroższą edycję. To dla mnie zawsze będzie hit hitów. :E Ja wiem, że takie czasy - reklama dźwignią handlu ale gdzie szacunek do ludzi, którzy dali za grę najwięcej pieniędzy jednocześnie najbardziej wspierając twórców? Ktoś powie - hola hola - taki naganiacz strimer/jutuber ma zasięgi i nowych klientów nagoni. No nie do końca - osoba, która kupiła Phantom Edition powinna być zawsze doceniona w pierwszej kolejności bo fizycznie już dokonała zakupu - osoby, które oglądają strimera/jutubera naganiacza wcale nie muszą dokonać takiego zakupu i nie ma w tym niczego pewnego.

• Upvote 3