Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej jak gram sobie w ataku przełamanie na szczycie demawendu wyzwolenia i nasz czołgista ucieka z czołgu gdy mu spadnie hp do 10% i wróg przejmuje pojazd :E Wtedy od razu alt+f4 i idę zrobić sobie herbatkę

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, skypan napisał(a):

Jaka gra tacy gracze.

Mi sie wydaje bardziej, ze gra jest robiona pod graczy. A nie gracze sa pod gre. ;)
Community jest jakie jest, jakby BF6 bylo cudownym tworem -> community by bylo takie samo.

Community, ktore dodatkowo placi chce male mapki > sa male mapki

2 godziny temu, galakty napisał(a):

Jakie masz zadania dzienne? Przejmij 10 punktów? Podnieść 10 graczy? NIE. 

Nabij 2500 punktów daną klasą, zabij 10 wrogów daną bronią bla bla bla. 

Były cele typu napraw 3000 uszkodzeń, podnieść 100 graczy, ale zredukowali wymagania chyba o 70-90%, odblokowało mi się z 20 jednego meczu jak odpaliłem. No gra dla dzieci. 

No jest juz akurat tylko i wylacznie potwierdzenie mojej tezy. Community sie splakalo > DICE zmienil. To samo z broniami. Nawet u nas na forum bylo duzo plakania, ze trzeba X czasu zeby wymaksowac bron. No i teraz mamy tego rezultat. Wczoraj zrobilem z 6? broni 1->30? Grajac ile, 20 rundek? Smiech na sali.

Opublikowano (edytowane)

No to chyba oczywiste, ze tak?
Stare wygi wydaja na gre raz, nie dorzucaja 'coinow' co drop w sklepie. 
Ci ktorzy regularnie 'dotuja' na kolorowe skiny raczej nie robia tego po to, zeby 3 minuty szukac kogos do zabicia zeby tego skina zobaczyl ;)

Napisalem wyzej: community ktore dodatkowo placi.

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano

Ale mapy w grze są projektowane trochę czasu, skąd w ogóle pomysł ze Community BF'a chce małe mapy ?

Przecież od premiery gry dostają bęcki na to że zaprojektowali zbyt małe mapy jak na BF'a...

Że na niektórych mapach niektóre tryby przez to są niegrywalne itd.

Dosłownie zrobili ten sam błąd co przy 2042 tylko w druga stronę.

Tam mapy były zbyt wielkie i puste, tu są zbyt małe i ciasne.

• Upvote 2
Opublikowano

zas grajac battle royal w budynku wchodzac w niego wpadam w garaz miedzy tekstury i mnie zabija jakis typ ktorego scigalem...

dobrze ze nie zaplacilem za ta gre, chociaz gdybym zaplacil to bym nie gral tego syfu bf redsec czy cos

a jak wyglada meta w tym trybie?

Opublikowano
39 minut temu, oldfashioned napisał(a):

No jest juz akurat tylko i wylacznie potwierdzenie mojej tezy. Community sie splakalo > DICE zmienil. To samo z broniami. Nawet u nas na forum bylo duzo plakania, ze trzeba X czasu zeby wymaksowac bron. No i teraz mamy tego rezultat. Wczoraj zrobilem z 6? broni 1->30? Grajac ile, 20 rundek? Smiech na sali.

Co do zadań zgoda bo niektóre były przegięte, ale dużych map akurat gracze chcieli.

Opublikowano

Ludzie którzy chca duze mapy w bfie to ile? 20%? Graczy max? Max. Chociaż strzelam ze i mniej.

To ze ludzie w necie placza to jedno, przeciez oni mają dane i widzą jakie mapy i jakie tryby sa grane, co przynosi kase a co nie. Myslisz ze jakby kasy nie bylo w małych mapach to robili by je na potęgę? Dinozaury sa na wyginięciu, nie przynoszą juz zyskow. Ile osób tutaj na forum cwaniakowalo zeby wyrwać klucz za minimalna kwotę? 

Mamy tutaj chyba błędna definicje "community bfa". To już nie jest veteran, który chce sobie spokojnie pograć ptfo. Sredni gracz bfa to teraz wychowanek fortnite, apex legends, warzona. To jest główny target.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@oldfashioned

Skąd ty bierzesz te liczby i jakąś teorię do nich tworzysz...

BF6 został zrobiny jaki został pod modle sukcesu COD'a  a nie jakiś wymysłów ze gracze chcieli małe mapy...

Całym projektem rządzi typ który swój sukces wypracował na COD'ach, nie wiem czego tutaj nie rozumiesz.

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@oldfashioned

Skąd ty bierzesz te liczby i jakąś teorię do nich tworzysz...

BF6 został zrobiny jaki został pod modle sukcesu COD'a  a nie jakiś wymysłów ze gracze chcieli małe mapy...

Całym projektem rządzi typ który swój sukces wypracował na COD'ach, nie wiem czego tutaj nie rozumiesz.

Ja wszystko rozumiem, Ty chyba masz z tym jakis problem.

Male mapy i nawalanka sie sprzedaje bo takie jest i tego chce fps community. Tyle.

Opublikowano

Nagle juz FPS Community nie BF Community.

Napisz no mi gdzie ty tu widzisz reklamę "małych map" które to podobno chciało "community".

bdd0ecde6f2b3adadf43e23a72782f04.thumb.jpg.1cbcbd146c75b638908e74ccd240d7d6.jpg

Przypomnę, tylko że od momentu gdy gracze zagrali w betę od razu zaczęła się mowa ze mapy są za małe, na co twórcy odpowiedzieli ze duże mapy tez będą...

• Upvote 1
Opublikowano

Daj Boże już ten 14 listopad to może trochę tej bezmózgiej hołoty wróci do coda.. Już nie wytrzymuje kiedy w każdym meczu widzę debili którzy w dupie maja przejmowanie/odbijanie punktów tylko czekają przed granicami albo lataja wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba 

• Upvote 3
Opublikowano

:boink:

Jak dziecku,

Ludzie grający w gry fps, w tym obecnie w bf6, w większości oczekują szybkiej rozgrywki. Akcji. Firmy to dodatkowo amplifikuja wprowadzając masę mechanizmów, w tym mocne i mniej mocne p2w (skiny/bronie).

Jakby się to nie sprzedawało, a squad byłby fpsem nr1 na swiecie to bf6 wyglądałby inaczej. Rozumiesz teraz?

Nikogo w EA nie interesuje ~40-latek który kupi gre raz. Nikogo. Nasz temat (ludzi ktorzy grali w bfy 20 lay temu) jest na spotkaniach pomijany. Fajnie było pod nas robic marketing, nakręcać, ale w momencie jak juz raz kupiłeś gre to jestes tylko cyferka w Excelu. Priorytetem jest narybek który dorzuca kase do tej skarbonki, nie typ co próbuje kupić od kogoś cdkeya z promki i potem kończy karierę na 30 lvlu.

Ich target ma płacić regularnie, wiec robia gre pod nich. Proste jak budowa cepa.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Mi sie wydaje bardziej, ze gra jest robiona pod graczy. A nie gracze sa pod gre. ;)
Community jest jakie jest, jakby BF6 bylo cudownym tworem -> community by bylo takie samo.

Community, ktore dodatkowo placi chce male mapki > sa male mapki

Sorry, ale to kompletna bzdura. Rozejrzyj się szerzej. Takiego Wiedźmina chcieli ludzie jakiego dał Netflix? Takie Star Warsy chcieli, jakie dał Disney? Takiego Dragon Age: Veilguard chcieli fani Dragon Age'a?

Analogicznie:

Nie było zajebistego Batla od ponad dekady. Pytanie ludzi, którzy nigdy nie grali w takie coś nie ma sensu i nawet jakby jakieś ankiety wykazały, że lubią "szybkiego i chaotycznego" batla opartego o walki piechoty, nie miałoby to niczego do rzeczy. Równie dobrze mogliby powiedzieć, że wiele ludzi lubi Minecrafta i Fortnite'a, więc teraz Battlefield będzie zrobiony z klocków, bo tak zadecydowało gamers community.

To jest problem obecnej branży growej i nawet rozrywkowej. Robienie pod tabelki w excelu. Kiedyś gry były lepsze z wielu powodów, ale jednym z nich było "zrobimy grę tak dobrą jak się da, taką w jaką byśmy chcieli zagrać sami". I jak wychodziło coś dobrego, to się wokół gry tworzyło community i gra zdobywała popularność. 

Jak zauważył youtuber, szefem tego Batla jest gość od CoDa i on po prostu skodził Batla tak, że już nie przypomina to Batla.

I tyle. 

Seria nazywa się BATTLEFIELD, a nie Close Combat. Nie Rambo. Nie Sniperfield. Nie Chaotic Revival. Nazywa się Battlefield, a zabrakło w niej tego odczucia, że jesteś na polu bitwy. 

Ja nie grałem w CoDa online. Nie grałem w CSa online. Nie grałem w UT 2003/2004 nawet. Grałem w Batla, bo jak pierwszy raz odpaliłem internet po zakupie BF 1942, jak nade mną latały samoloty, przede mną biegła piechota, a w oddali nawalały w siebie dwa czołgi, to miałem szczękę na ziemi i przeżywałem coś innego, czego nie było w innych grach. 

W grze pojazdy powinny być jak w pierwszych Batlach - niczym bogowie. To powinno być najważniejsze. Piechota powinna dbać o swoje pojazdy a piloci/kierowcy powinni czuć, że są POTĘŻNYM wsparciem, albo kawalerią która przybywa z pomocą. 

A nie, że walisz z czołgu w pokój 4x4 i sobie piechu przeżywa, a do tego mapy są takie, że zamiast czołgu to pasowałyby chyba tylko czterokołowe "Balbinki" lub gość z taczką wiozący kolegę  trzymającego rurę od kibla i krzyczącego "BUM!" od czasu do czasu.

To jest parodia a nie Battlefield. 

A zainteresowanie graczy po pierwszym trailerze i becie pokazało, że dużo ludzi czeka na dobrego Batla. Mogli spokojnie zrobić z tego prawdziwego, porządnego batle i nie oglądać się na płaczących CoDiarzy i ludzie którzy nie grają pojazdami. Ci by sobie poszli w cholerę, ale przyszliby inni, których teraz zabraknie. 

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Obecny BF6 wymusza inny styl gry niż było w poprzednich częściach. Już wielokrotnie tu wspomniano. Mało BF-a w BF-e więc ludzie grają jak w nie-BF-a :) Oni zrobili gierkę nie pod fanów BF-a i dlatego irytujesz się, że 90% ludzi nie ogarnia o co chodzi w BF-e. Generalnie gracze mają to w doopie. Trzeba się napierdalać. Co za różnica czy mam wszystkie flagi czy jedną. I tak po respie po 3s już jest napierdalanka.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Daj Boże już ten 14 listopad to może trochę tej bezmózgiej hołoty wróci do coda

Nic sie po 14 listopada nie zmieni, grac mozna w obie gry ;) A gra jest jaka jest to nie wina graczy, tylko tworcy ja taka stworzyli wiec nie ma co przezucac na innych.

Opublikowano
3 minuty temu, skypan napisał(a):

I tak po respie po 3s już jest napierdalanka.

O to to. 

Kiedyś nawet noob i nieogarniający batla mógł pomyśleć

- ee no, może jednak wsiadę do tego APC czy czołgu, bo z buta to będę biegł przez pół minuty i jeszcze mnie łatwo wszyskie pojazdy rozsmarują.

Zgon powinien karać czekaniem na respawna. A tu nie dość, że respawn zaraz, to jeszcze mapka mała, więc to nie przeszkadza, a na to jeszcze ludzie nawet w tym wątku mają w statsach tysiące "podniesień". 

Nawet jeśli to przynosi finansowy sukces to krótkotrwały. Taka pozbawiona własnego DNA gierka zostanie zalana dziesiątkami innych, podobnych.  Następny batel wyjdzie i się nie sprzeda. A krawaciarze będą się drapać po głowach i zastanawiać czemu. "Przecież BF6 był taki sam a się dobrze sprzedał! No o co chodzi?!"

Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Nic sie po 14 listopada nie zmieni, grac mozna w obie gry ;) A gra jest jaka jest to nie wina graczy, tylko tworcy ja taka stworzyli wiec nie ma co przezucac na innych.

Dokładnie tak, to dobry FPS i jak na razie średni BF, ale to nie znaczy ze się to nie zmieni. I na pewno nie tego chcieli gracze.

Opublikowano
18 minut temu, VRman napisał(a):

Sorry, ale to kompletna bzdura. Rozejrzyj się szerzej. Takiego Wiedźmina chcieli ludzie jakiego dał Netflix? Takie Star Warsy chcieli, jakie dał Disney? Takiego Dragon Age: Veilguard chcieli fani Dragon Age'a?

Nie porownuj fantasy do fps modern times. I tak quota DEI zostala mocno w tym bfie przejaskrawiona dajac kobiety jako glowne postacie/skiny. 

BFa zrobili tak, zeby sie sprzedal.

No ale mozecie sobie tez tlumaczyc, ze zrobili dokladnie na odwrot tego czego community oczekiwalo. Wlasnie dlatego gra sie sprzedaje, bo jest na opak xd

Opublikowano
22 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Daj Boże już ten 14 listopad to może trochę tej bezmózgiej hołoty wróci do coda.. Już nie wytrzymuje kiedy w każdym meczu widzę debili którzy w dupie maja przejmowanie/odbijanie punktów tylko czekają przed granicami albo lataja wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba 

Najbardziej wk….a jak trzech medyków tańczy wokół mnie i nikt nie podnosi. Inny przypadek, dziś znów trafiłem, cała moja drużyna kampi na dachu budynku. Kolejne - naprawiasz czołg, a kretyn tego nie widzi, odjeżdża a ja zostaje podany rywalom na tacy. Dla mnie kretyni w drużynie to póki co największy minus gry 🫣

• Upvote 4