Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

#BF6 #PrzegladarkaSerwerów

Czyli jest to o czym gdybałem. Przeglądarka połączona z Portalem bo inaczej być nie może przy braku dedyków i dynamicznych standardowych serwerach, które tworzone są w locie. Dobre i to ale niech nie kombinują z wypełnianiem serwerów botami. Wolę się pomęczyć z rozkręcaniem serwera niż grać w iluzji pełnego.

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie napalacie się na tą przeglądarkę, bo mowa jest o Portalu który wejdzie w fazę testu ;)

Jest to nawet napisane w tym newsie :)

135e69197efe87477609aa0c2460ceb4.png.e791bfd5f28fdb860448c443afcc4c58.png

Nie ma to znzczenia gdzie bedzie poniewaz rozgrywka ma byc dokladnie taka sama i jest to w portalu na poczatek dla testu, jak sie sprawdzi to dodadza do gry glownej. 

Opublikowano

Mogli by już pokazać co ten portal oferuje. No i najważniejsze czy osoba co postawiła taki serwer będzie miała pełną kontrolę nad graczami. Czy będzie można kogoś wyrzucić z serwera za czity czy tam niestosowne zachowanie. Fajnie jak by to było z automatycznym raportowaniem gracza. Wiadomo, że zawsze znajdzie się jakiś nawiedzony "admin" co będzie uważał się za boga serwera ale to powinno być a nie liczyć, że antyczit w końcu kogoś zbanuje podczas rozgrywki. Kick z serwera i gostek ma np. 30 min blokadę na ponowne wbicie.

Opublikowano

Ciekawe czy tworzenie serwera w Portal będzie możliwe z poziomu gry czy tak jak obecnie z przeglądarki. Chociaż ze strzępek informacji co są już dostępne w necie można wywnioskować, że jednak będzie to z poziomu gry. Chociażby kreator mapy tego wymaga.

Opublikowano

Kolega gra na PS5, ale kupił ostatnio synowi kompa, na którym BF6 by chodził w 120fps.

Jak mu radzić? Przycisnąć, żeby się nauczył grać myszką czy niech zostanie na konsoli? Konsolę ma w salonie z OLED TV 120Hz 65"

Komputer dopiero planuje podpiąć jak kupi sobie dłuższy kabel. Na razie jest przy biurku w pokoju syna, spięty z tanim monitorkiem 27" 1440p 180Hz (IPS)

A może konto na EA będzie działać na obu sprzętach i unlocki będzie mógł wykorzystać niezależnie gdzie zagra?

A jak z tymi abonamentami? 

Dzięki w imieniu kolegi za doradzenie jak się do tego tematu zabrać.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, VRman napisał(a):

A może konto na EA będzie działać na obu sprzętach i unlocki będzie mógł wykorzystać niezależnie gdzie zagra?

Grałem w BF 2042 na PS5 i na PC i mam ten sam progress, wszystko jest współdzielone tam gdzie jest crossplay- tak powinno to wyglądać. To samo tyczy się BF1 i BF5 z tego co pamiętam, nie wbijałem od nowa poziomów.

Od grudnia nie opłacam PS Plusa, to nie pogram online na konsoli. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
55 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jest szansa ze bedzie na tyle duża ilość graczy ze Portal będzie okupowany. Natomiast żeby jaj nie było ze tam np. nie będzie progresu i innych odblokowajek.

Oby! Chętnie pograłbym w fajne tryby i mapy, może coś z WW2

Opublikowano (edytowane)

Ale w tym przypadku chyba jednak wtyczka nie była winna. Tu jakieś upalenie widoczne jest u dołu karty i jeszcze dopiekło płytę. Może karty nie docisnął :E

Edytowane przez skypan
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Czołem!

Mam następującego PC:

i3-12100F 3.30GHz

Radeon RX6500 XT

16GB RAM

SSD

Rozdziałka 1080p

Wiem, że to nie jest demon prędkości a gra jest w wersji BETA ale mam problem z dobraniem dobrych ustawień w Battlefield 6

Ustawienia w grze BF6:
Ustawienie wydajności: Zrównoważone

Jakość grafiki: Niska ale jak dam średnie/wysokie to mam wrażenie że mój komp wcale nie wykorzystuje mocy bo nawet się specjalnie nie grzeje

w AMD Software wrzucam screen w załączeniu bo jest pierdyliard ustawień.

W menadżerze zadan dla procesora graficznego mam 99% użycia w menu gry, też dziwne.

Da się jeszcze coś dokręcić, albo wyłączyć żeby zyskać stabilność FPS?

Obecnie mam tak od 30-50 fps, wiec dosc duże wahania - prawdopodobnie przez złe ustawienia

Czy grafika do wymiany??

ustawienia.jpg

Opublikowano

Zobacz na minimalne wymagania gry, tam piszą że do 1080p i 30 klatek trzeba "procesor Intel Core i5-8400 lub AMD Ryzen 5 2600, 16 GB RAM, karta graficzna Nvidia RTX 2060 lub AMD Radeon RX 5600 XT (6 GB VRAM)."

więc te skoki do 50 są przez lepszego procka i lekko lepszą kartę. Nic z tym nie zrobisz, z :kupa: bata nie ukręcisz, im się prędzej z tym pogodzisz będzie lepiej dla Ciebie :) zbieraj na nowego kompa jak chcesz komfortowo grać :) 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

A czego mają się nauczyć ?

Może tego że na premierę stan każdego BF-a jest słaby? :D  Może tego że przyklaskują twórcą w tym co robią i że twórcy za bardzo nie muszą się starać bo pelikany i tak to łykną? Granie w dniu premiery? Już dawno z tego wyrosłem.

Edytowane przez Strilok
  • Like 1