Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W końcu jest, z premierą na Gamescom, kolejna gra twórców znakomitego Disco Elysium.

Zero Parades to szpiegowski thriller, utrzymany w znanych z poprzedniej produkcji studia mrocznych klimatach brudnego miasta, z podobnym systemem prowadzenia narracji i głównym bohaterem "z problemami".

Zobaczymy czy po tylu latach, studio jest w stanie zbliżyć się do poziomu, który przyniósł mu dziesiątki nagród gry roku.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Znam historię studia, zapomniałem dodać wzmianki o tym w ostatnim akapicie, bo to miałem na myśli pisząc o "tylu latach" od wydania Disco, i zmianach które w tym czasie zaszły. Nad czy ubolewałem już w inn wątku, pisząc o ponowne przechodzeniu DE. Tak czy inaczej jestem zainteresowany co z tego wyjdzie, bo klimaty espionage sto coś zdecydowanie dla mnie.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)

Mówią, że nie ma ludzi niezastąpionych, więc może pojawiły się jakieś nowe talenty i to dowiozą? Ale jakoś trudno w to uwierzyć. Z drugiej strony - miernoty z UBI i babka, która chciała podkładać głos, stworzyli Clair Obscure, także ten... :)

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

@Zas

Clair Obszczymur to jest dzieło życia twórców wcześniej tlamszonych przez korpo - przynajmniej na takie wygląda, takie ma się odczucia, nie ma nic wspólnego z ich poprzednimi projektami - zrobili je, bo chcieli, projekt z pasji. Zero Parades na pierwszy rzut wygląda jak dzieło korpo, które potrzebuje nowego Disco Elysium. I trzeba je robić na złodzieja prywaciarza.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano (edytowane)

Ja nie mam dobrego przeczucia. Pozbyli się całej creative force stojącej za Disco Elysium, została nazwa studia i wszyscy mierni, bierni ale wierni i każą im robić duchowego następcę. To jest kurde BioWare over again.

Disco Elysium Mobile zostało ostro zjechane.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Żaden to wstyd, to produkcja, która obok wielu graczy sobie spokojnie przepłynęła, nie budząc większego zainteresowania, albo trafiając do wora "na później". Potrafi też mocno przytłoczyć, zwłaszcza na początku, jak człowiek dopiero ogarnia co z czym się je. Nie ma pośpiechu, jeśli czytałeś wątek, niekoniecznie jest na co czekać w przypadku kolejnej gry tego studia. Ja staram się pozostawać względnym optymistą, inni postawili krzyżyk już na dzień dobry. I ciężko mieć o to pretensje. Disco Elysium lata w kluczykowniach za grosze, jeżeli nie masz jeszcze w bibliotece. 

Opublikowano (edytowane)

Trochę w temacie, trochę nie na temat, ale jak komuś mało Disco Elysium, jest wkurzony na ZA/UM i nie czeka na Zero Parades, to warto zainteresować się poniższymi grami. Jednej demo jest dostępne, drugiej było już na Steam Next Festival i najpewniej będzie na październikowym. 

https://store.steampowered.com/app/2126190/Rue_Valley/  Obyczajowe Disco Elysium + pętla czasowa

https://store.steampowered.com/app/2057760/Esoteric_Ebb/  Disco Elysium w wersji "dungeons & dragons"

Edytowane przez Lypton