Forza Horizon 6
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez TheMr. · Opublikowano
Oho. Żeby nie było że onuca Fico ma więcej honoru niż Nawrocki -
Przez HenioElektryk · Opublikowano
Mogłeś używać HDR400 z włączonym DV albo z wyłączonym. Ja używałem HDR400 i DV w ustawieniu Bright - wtedy monitor działał powiedzmy tak jak powinien działać w trybie HDR1000 ale bez tak agresywnego ABLu i z ciut lepszą krzywą EOTF. Ale wymagało to włączonego DV - a jak wiemy Dolby Vision różnie działa w różnych gierkach - nie każdemu to pasuje. Teraz natomiast w teorii nowy tryb HDR1000 Bright ma ABL i krzywą EOTF tak jakbyś miał włączony DV w trybie Bright bez potrzeby rzeczywistego odpalania protokołu DV. Sam musze więcej potestować - bo między HDR400+DV Bright a HDR1000 Bright nie wydaje mi się, żeby była jakaś wielka różnica. A ze zwykłym HDR1000 vs HDR1000 Bright vs HDR400 + DV Bright jeszcze testu nie robiłem. A i jeszcze mała informacja - jak pobrałeś nowe firmware i chcesz używać trybu HDR1000 Bright to możesz od nowa zrobić kalibrację w tym Windows 11 HDR Calibration - ustawić na 540 nitów max. jasność i wtedy testować - wtedy efekt powinien być najlepszy. -
Przez Pentium D · Opublikowano
Kawy się napij. Przecież to powinno być bez różnicy dla programu czy ustawisz cap na ilość wątków czy dasz unlimited jeśli odgórnie ustawiasz limit dostępnych wątków dla procesu. W sumie to jeszcze można ustawić limit na 16 a dać mu 14 a później sprawdzić 14 bez limitu -
Przez TheMr. · Opublikowano
"EU ETS2 carbon prices for heating and transport are projected to launch in 2027 at approximately €59–€80 per tonne" Obecnie ETS kosztuje 88-91 €
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi