Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro już poruszyliśmy temat covidów

nie do końca pasuje do wątka, bo nie uważam gościa za szura ani zwolennika spiskowych teorii. Wręcz przeciwnie. Bardzo gościa szanuję.

Co do tych dziwnych "white clotów" to może być przez szczepionki, może przez Covida. W każdym razie może mieć związek z tzw.  long covidem (czy czymkolwiek innym dla tych co się upierają przy dokładnym nazewnictwie)

Opublikowano
9 godzin temu, VRman napisał(a):

W takim razie doprecyzuję: dla usera w tym wątku. Dla mnie. 

Tak, wiem, że Tobie wszystko jedno, z punktu widzenia procedur medycznych już nie, bo od tego zależy dalsze leczenie czy to przyczynowe czy objawowe. 

9 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Nie testuje się pojedynczej terapii mającej łagodzić skutki choroby, na pacjentach w zaawansowanym stadium.

Nie testuje się na grupie 4 osób totalnie niezbadanych przypadków długoterminowych powikłań po chorobie, stwierdzając że terapia jest skuteczna...

Ponadto dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie, kto i jak krytykował badania, tylko każesz mi to sobie wyszukać, a wywód sprowadzasz do własnych wniosków. Totalnie niepoważne.

Napisz wprost, że Ty po prostu nie uznajesz tego badania i tyle.

Masz wspomnienie tych czasów i komentarz obecnego stanu wiedzy i procesów w podcaście z Robert Malone, na którego była ogromna nagonka, gdy pierwszy raz zaproszono go na podcast.

I dalej jest nagonka, bo człowiek, który w zasadzie tworzył rozwiązanie będące podwaliną szczepionek mRNA, po odrzuceniu artykułu o iwermektynie, którego był współautorem, obraził się na cały świat medyczny i zaczął forsować na siłę to co mu odrzucono. Jednocześnie sam zrobił nagonkę na rozwiązania, które współtworzył przez lata. 

Tak, zgadza się to z tym co pisałem:

Nie, nie zgadza się, bo wirus nie łączy się z tym receptorem bezpośrednio. W wyniku powikłań może zostać zablokowany, a jego odblokowanie można wywołać różnymi substancjami, nie tylko nikotyną. To czy określone aminokwasy zaburzają receptory $\alpha$7-nAChR jest w trakcie badań i po samym tym, że 4 osobom po nikotynie coś się poprawiło, o niczym nie świadczy.

Ponadto zaburzenie tych receptorów rozważa się bardziej jako przyczynę "mgły mózgowej" czyli zaburzenia wydzielania acetylocholiny, więc potencjalne terapie upatruje się lekach stosowanych w chorobach neurodegeneracyjnych. Nikotyna obecnie też jest tylko badana jako potencjalny lek tego typu, bo wiadomo jakie niesie za sobą inne konsekwencje, więc tu chodzi głównie o zbadanie czy skutki uboczne nie przewyższą korzyści.