Skocz do zawartości

Core i5-14600K na promce z grą za 649zł ALBO Ultra 7 265KF z grą za 1029zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Składając nowy PC -brać Core i5-14600K z BF6 w xkom za 649zł  --no albo dopłacić 350zł i grą BF6 brać Core Ultra 7 265KF w cenie xkom 1029zł.  Będę grać w QHD.

NIE chcę AM5.

Edytowane przez Coffee Banan
Opublikowano

Ok; Zastanawia mnie jednak, czy Ultra 7 265KF  wystarczy na długo do QHD? Bo nie wiem czy wyłożyć teraz więcej kasy na Ultra 7 albo zaoszczędzić 500zł i wybrać i5-14600K ???  Mogę poczekać rok na Nova Lake z tańszym Cpu... i wtedy wydać więcej.

Opublikowano

Dobra; ale teraz -->w małej budce Lian Li A3  -lepiej już mini-ITX albo m-ATX jeszcze? ITX jest krótsza patrząc góra-dół budki. mATX jest dłuższa i martwi mnie, że grubsza karta graf.  będzie ocierać o gniazdo (front panel header) i wpiętymi Pinami...?

Opublikowano

Kozacko w opór, ważne żeby mobo miało slot na górze.

W 2025 nie ma co inwestować w stara technologię.

Może ultra nie jest najszybsza w starych grach i obecnych ale trzeba patrzeć w przyszłość bo przyszłościowosc jest ważna i jak pokazał bf6 w przyszłych grach ultry dają radę.

Opublikowano
33 minuty temu, Coffee Banan napisał(a):

Więc tak -odbieram Ultra 7 265KF oraz kupiłem mobo Gigabyte B860M AORUS ELITE WIFI6E ICE. Do tego budka Lian Li A3-mATX /jest na promce za 249zł/.

Zastanawia mnie, po co Ty się w ogóle pytasz o poradę w sprawie proca, jak na końcu i tak robisz to, co wcześniej miałeś zaplanowane.

• Haha 5
  • Upvote 3
Opublikowano

To tylko bardzo optymistyczna prognoza, która nie musi się spełnić ;) Ze starszych gier też są takie, gdzie Ultra wypada bardzo dobrze i o niczym to nie świadczy.

No i najważniejsze, ten post powstał po tym, jak już odebrałeś procesor xD Także ja podtrzymuję swoje zdanie, tylko marnujesz nasz czas.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Przypomniała mi się rozmowa na reddit albo pepperze, nie pamiętam:

- brać 14600k czy 9800x3d do gier w 4k;

- bierz 9800x3d jak Cię stać;

- no właśnie nie stać i nie planowałem tyle wydać na samo CPU

:E

Edytowane przez Voodoo2
  • Haha 7