ju-rek 450 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Może, TOUGHFAN EX12 Pro 3-pack. U mnie w pionie na chłodnicy 360.
Send1N 4 199 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Nie wiem czy Toughfan'a można nazwać w pełni czarnym wentylatorem skoro realnie wygląda tak:
Slayer 253 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września W dniu 17.09.2025 o 10:14, Send1N napisał(a): Najlepiej to kupić Shadow wings 2 czarne i spokój - pewniak, odkleić albo zakleić folią logo BQ i będą całe czarne Mam 4 takie i jest cichutko nawet na max obrotach 2
DarkeVo 337 Opublikowano 18 Września Autor Opublikowano 18 Września Jak narazie dogaduje tą noctua f12 za 50 zeta od sztuki, jeśli to nie wypali to wezmę te Shadow wings. Biorę pod uwagę tylko to że mają być czarne i ciche no i wiadomo w jakimś stopniu wydajne
Send1N 4 199 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) Może warto pójść po prostu w arctic'a p12? spełnia wszystkie wymogi i masz dwa za jeden noctua f12 nawet jeżeli wycebulisz go za 50zl Edytowane 18 Września przez Send1N
DarkeVo 337 Opublikowano 18 Września Autor Opublikowano 18 Września (edytowane) @Send1N myślałem o nim czy nawet o p12 max ale znając moje szczęście do wentyli arctica to napewno znajdzie sie jakas sztuka którą będzie hałasować. Jeśli bym był pewny że wszystkie będą chodzić cacy to bym je odrazu wrzucił do budy. Noctua f12 przyklepana i teraz czekam na dostawę 😅 Finalnie wyszło 53 zeta za sztukę bo wiadomo.olx i ich opłaty i wysyłki 😵💫 Edytowane 18 Września przez DarkeVo
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Ja na szczęcie nigdy Arctika co hałasuje nie trafiłem, Shadow Wings wygląda ciekawe bardzo, nigdy go w rękach nie miałem. @DarkeVo Daj znać jak Noctua się sprawuje jak już dojdzie. 1
DarkeVo 337 Opublikowano 18 Września Autor Opublikowano 18 Września @ShaDow_Pro oczywiście dam znać i mam nadzieje że to bedzie już koniec przygód z wentylami. Mi podobają się wentyle arctica ale mam pecha jak nic z nimi kupiłem raz dwa trzy paki p12 argb super wentyle ale co z tego jak jeden nawet nie startował a w drugim się podswietlenie nie świeciło albo w takim 5 paku maxów jeden terkotał dałem juz sobie spokój bo tam u nich nie ma chyba żadnej kontroli jakości. A jak ja mam bez przerwy odsyłać czy coś to mam dość. Przez to wolę już więcej dołożyć i myślę że bede miał w końcu spokój. Juz nawet nie tylko w elektronice ceny w górę a jakość w dół🙆
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) Ja miałem rok zestaw z 7 P12 ARGB White + 3 na LFIII i były cały czas ciche, potem przez 3 miesiące miałem Arxa 700 z czterema Stratusami 140, też nic się nie działo, ale w dłuższej perspektywie czesawej kto wie czy nie byłyby jak łożyska we fluctusach. Teraz wróciłem do swoich wymarzonych Light Wingsów, kiedyś miałem już Shadow Base 800 z nimi, ale coś mi się we łbie pokręciło i sprzedałem budę z nimi. Także teraz wielki powrót bo mam cztery sztuki 140 w budzie, i dwie 120HS na chłodzeniu CPU, jest cicho i bardzo mi się podoba spójna całość. @DarkeVo Szkoda że tak Ci się tak przytrafiło z Arctikami, chyba najtańsze porządne wentylatory. Edytowane 18 Września przez ShaDow_Pro 1
DarkeVo 337 Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września (edytowane) @ShaDow_Pro wentyle noctua f12 10 sztuk juz w budzie i teraz czas na testy🤗 Edytowane 24 Września przez DarkeVo 4
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Wygląda bogato Miałem fazę żeby dać całą budę z A14 lub A12x25 G2, ale Light Wings przy nich to tanizna
DarkeVo 337 Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września No light wings też mają swoją cenę 🙆 zobaczę jeszcze czy nie dam ori wentyli be guiet na chłodnice ale to muszę przetestować. Ale ta reszta napewno juz zostanie😅 1
CryptTM 404 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września @DarkeVo i jak po testach drogi panie, bo napisać, że wygląda zajeb*ście, to jak nic nie napisać
DarkeVo 337 Opublikowano 24 Września Autor Opublikowano 24 Września @CryptTM jest naprawdę spoko😁 ustawiłem sobie fajnie krzywe w biosie i w spoczynku jest cicho ( 500 rpm)a jak potrzeba to dają 🔥 (900rpm). A co najważniejsze to żadnego buczenia czy terkotania, słychać tylko szum powietrza. Dobre jest to że na tyle wentyla te napisy są na blaszce z amelinium🤣 można je odkleić i przykleić w dowolnej orientacji( wczoraj to odkryłem)😅 1 1
CryptTM 404 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września No i super, ja od razu wiedziałem, że będziesz zadowolony. Co jak co, ale Noctua potrafi zrobić dobre wentylatory. Założę się, że nawet jak koncepcję będziesz zmieniał to wentylatory zostaną 1
DarkeVo 337 Opublikowano 24 Września Autor Opublikowano 24 Września @CryptTMogólnie dzięki za doradzenie co do tych wentyli👍 co do zmian to jak już to może w przyszłości procek nowszej generacji x3d jak wyjdzie jeszcze na am5 i gpu ale to już dalsze plany. Reszty jak narazie nie planuje zmieniać😅🤭 a wentyli to już w ogóle 😅 1
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Zadowolenie najważniejsze, jest cicho to cieszyć się i używać 1 1
Godlike 880 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września To ja to głuchy jestem, LianLi SL2 140mm na auto mam, to samo PHANTEKSY d30 i podczas gry nawet nie zwracam uwagi że coś głośniej, a tu widzę walka o każdy rpm i decybel
DarkeVo 337 Opublikowano 24 Września Autor Opublikowano 24 Września @Godlikephanteksy d30 są jak najbardziej spoko a lian li sl wireless juz trochę gorzej jak dla mnie😅 natomiast ja chciałem żeby było bez podświetlenia wentyle bo wystarczy mi na blokopompce bo też po to wybrałem głównie to aio i gpu. A zarazem wydajnie i cicho ( bez buczenia czy terkotania) tylko na tym mi zależało.
Godlike 880 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Ja tych po wifi nie mialem i nie chce nawet bo cenowo drogie a w organizacje kabli względem zwykłych lian li nie wiele wnoszą bo i tak kabel do sterownika wifi trzeba pociągnąć
Rekomendowane odpowiedzi