kamilos69 316 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 4 godziny temu, PaVLo napisał(a): Mam możliwość wymiany monitora MSI MPG 321URX QD‑OLED na jego nowszy tegoroczny model czyli MSI MPG 322URX QD-OLED. Wymieniaj. 1
PaVLo 919 Opublikowano 30 Października Autor Opublikowano 30 Października (edytowane) Jednak zostawiam 321, przejrzałem trochę testów i poczytałem opinii, że nie warto dla samego DP 2.1 i szybszych USB, z których raczej i tak bym nie skorzystał, a też nie wiem czy cena by nie wzrosła po dostawie Zapewne kolejne RTX 6xxx spokojnie ogarną 4k w 240hz na DP 1.4a. Edytowane 30 Października przez PaVLo 1
Pan Mateoo 448 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Zaaktaulizuj sobie sygnaturke tak btw... 1
sideband 1 775 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 9 minut temu, PaVLo napisał(a): Jednak zostawiam 321, przejrzałem trochę testów i poczytałem opinii, że nie warto dla samego DP 2.1 i szybszych USB, z których raczej i tak bym nie skorzystał, a też nie wiem czy cena by nie wzrosła po dostawie Zapewne kolejne RTX 6xxx spokojnie ogarną 4k w 240hz na DP 1.4a. Wyniki w testach to tylko kwestia sztuka min dopłata albo brak dopłata to lepiej podmienić na 322 z DP2.1 by mieć powyżej 120hz bez DSC. Poza tym lepiej korzystać z HDMI 2.1 zamiast DP1.4 przynajmniej kompresja działa w mniejszym stopniu. 1
Sheenek 330 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października (edytowane) Wiadomo ze wszystko rozbija sie o cene. Ja sam z powodu ceny poszedlem w biede wersja MSI MAG 321 UP , z 165Hz tylko (aczkolwiek w zadnej grze i tak do takiego fps nie dojde). Za to kosztowal mnie tylko 2350 zl PS. Ale jest strasznie szajsowata matryca na zarysowania, lekko szurnalem rura od odkurzacza w trakcie sprzatania i juz mam permanentna ryse na 4 cm Na szczescie widze ja tylko jak mam statyczny jednokolorowy obraz. Edytowane 30 Października przez Sheenek
PaVLo 919 Opublikowano 30 Października Autor Opublikowano 30 Października Godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a): Zaaktaulizuj sobie sygnaturke tak btw... Na razie wróciłem do Philipsa, a MSI leży w pudełku i czeka na decyzję Godzinę temu, sideband napisał(a): Wyniki w testach to tylko kwestia sztuka min dopłata albo brak dopłata to lepiej podmienić na 322 z DP2.1 by mieć powyżej 120hz bez DSC. Poza tym lepiej korzystać z HDMI 2.1 zamiast DP1.4 przynajmniej kompresja działa w mniejszym stopniu. Zastanawiam się czy ja kiedykolwiek dojdę do tych 120hz w 4k na bardzo wysokich ustawieniach w grach, bo nawet 5090 tego nie zapewnia, a wątpię, aby kolejne generacje też to potrafiły, bo znów dorzucą jakieś efekty, które ubiją kartę do max 75fps . Do tej pory używałem 60Hz i Gsync aby mieć te stabilne 60fps, gdzie niektóry gry już wyciskały niemal ostatnie soki z 4090tki
sideband 1 775 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Nieco starsze tytuły to i 240Hz nie ma problemu na 4090 w 2160p. Nowsze jeżeli użyjesz FG to na spokojnie dopchasz 1 1
PaVLo 919 Opublikowano 30 Października Autor Opublikowano 30 Października No lubię czasem zagrać w starsze tytuły, a z Dlss i FG to korzystam już w nowych, więc te 240Hz pewnie bym spróbował jak to wygląda nez kompresji. Przeglądałem Reddita i tak sa różne opinie, od krytycznych dla nowszej wersji (wysoka cena za kilka portów, migotanie z VRR, gorszy obraz na konsolach) po pozytywne, ale nez czegółów, więc jest tu mały problem . Czy jeszcze ktoś chciałby coś dodać?, bo jutro po śniadaniu albo jadę oddać go na wymianę, albo zostaje
PaVLo 919 Opublikowano 31 Października Autor Opublikowano 31 Października (edytowane) Aktualizacja Monitor już w trakcie procedury zwrotu i wymiany w sklepie na nowszy model 322 URX Edytowane 31 Października przez PaVLo 1 1
Sheenek 330 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października (edytowane) Co cie jednak skusilo? No i najwazniejsze, jaka roznica w cebulionach? Edytowane 31 Października przez Sheenek
PaVLo 919 Opublikowano 31 Października Autor Opublikowano 31 Października Swieżość modelu, a jak mam możliwość wymiany, to czemu nie, a koszty to około 200pln-ów i chyba wezmę dodatkowe ubezpieczenie na wypalenie
PaVLo 919 Opublikowano 31 Października Autor Opublikowano 31 Października Dobre śniadanie wpadło , był humor od rana, to podjechałem na szybko i w kilkanaście minut załatwiłem temat 1
Send1N 4 171 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października 3 godziny temu, PaVLo napisał(a): Dobre śniadanie wpadło , był humor od rana 3
kamilos69 316 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada 17 godzin temu, PaVLo napisał(a): Dobre śniadanie wpadło , był humor od rana, to podjechałem na szybko i w kilkanaście minut załatwiłem temat W końcu prawdziwa męska decyzja została podjęta 1
PaVLo 919 Opublikowano 4 Listopada Autor Opublikowano 4 Listopada No i czeka mnie kolejne niemal dwa tygodnie oczekiwania, a monitor miał być już dzisiaj, a zamiast niego dostałem sms o przesunięciu dostawy 🙄 1
Send1N 4 171 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Czemu nie zrobiłeś po prostu klasycznego zwrotu i nie wziąłeś tego nowszego modelu na własną rękę? opcja "wymiany" jakoś taniej wychodzi czy o co chodzi dokładnie
PaVLo 919 Opublikowano 5 Listopada Autor Opublikowano 5 Listopada (edytowane) Sprawa się wyjaśniła i jest szansa, że jeszcze w tym tygodniu będzie sprzęt, bo po południu wjeżdża na magazyn centralny, a jak nie to robię kolejny wjazd i nie ma przebacz Monitor mi się spodobał i go chcę, więc inny wariant obecnie nie wchodzi w grę Edytowane 5 Listopada przez PaVLo
ODIN85 3 502 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 16 godzin temu, PaVLo napisał(a): No i czeka mnie kolejne niemal dwa tygodnie oczekiwania, a monitor miał być już dzisiaj, a zamiast niego dostałem sms o przesunięciu dostawy 🙄 Xkom? 1
PaVLo 919 Opublikowano 6 Listopada Autor Opublikowano 6 Listopada (edytowane) Nie chciałbym podawać nazwy, bo to nie wina sklepu, tylko wymiany na monitor, którego nie ma na stanie, a jest w bliżej nieokreślonej dostawie. Dzisiaj sprawę udało się sprawnie i bezproblemowo odkręcić, a jak monitor się pojawi, to zrobię nowe zamówienie Edytowane 6 Listopada przez PaVLo
PaVLo 919 Opublikowano 12 Listopada Autor Opublikowano 12 Listopada Ktoś miał okazję widzieć i potestować nowość od Asus na matrycy WOLED? ASUS ROG Strix XG32UCWMG Miałem "na testach" dwa powyższe monitory QD-OLED (Samsung i MSI), ale jak mam brać monitor na kolejne 4-5 lat to chciałbym już coś świeżego 🤔
Rekomendowane odpowiedzi