Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Leee jazda z duchami to nie jazda. Kwestia znalezienia sobie jakiejs ligi i tyle. Tam tez sie zdarzaja incydenty bo taka natura tego sportu, ale jazda kolo w kolo z kims daje mega frajde, a z duchami to rownie dobrze mozna sobie time triale krecic. Z duchami tetno az by na tyle nie roslo ;) https://youtube.com/clip/UgkxFcT2WcT39RkeHvDhfzo62KY7uxZIOUnC?si=S7N5tLD4AQGB60wf

Ja sie skupilem glownie na F1 i tam juz mam 2-3 ligi co wiem mniej wiecej jak inni jezdza i jest ok, zdarzaja sie wypadki, tak jak w prawdziwych wyscigach, z czasem "race craft" bedzie na tyle dobry ze bedzie sie w stanie takie rzeczy omijac. W AMS2 to samo, znalazlem lige i jazda z duchami traci dla mnie calkieicie sens. Granie na publicznych sesjach mija sie z celem.

WRC jest samo w sobie na tyle wymagajace ze jazda kolo w kolo tam nie ma opcji

Opublikowano

Wiadomo że incydenty się zdarzają bo to normalne, chodzi o celowe psucie rozgrywki, mi to się zdarza notorycznie niestety. Czekasz na daną godzinę, odpalasz kwalifikacje, start wyścigu i bah, można odstawiać kierownicę. 

Mam zamiar spróbować AC na LFM, AMS2 próbowałem ale tam hostują gracze i jak się trafi ktoś z internetem na kartki to nie ma sensu jeździć.

Przykład dzbana: 

Opublikowano

I tak i nie, bo w iRacing im wyższy rating (ale ten kierowcy, nie bezpieczeństwa) tym ludzie bardziej agresywnie jeżdżą. I pomyślałbym że przy takim nakładzie pieniężnym to idiotów nie ma, tymczasem pełno ich jak w każdej innej grze i przestałem opłacać. Do tego jak masz tylko jeden Split to i tak wrzuca wszystkich do jednego wora :E 

Nie byłoby w tym nic złego gdyby ich po prostu banowali, ale to rzadkość.

Opublikowano (edytowane)

W 2008 w grze GRID, totalnej arcade'ówce, dali po prostu tryb "duchów". W tym trybie każdy przenika przez każdego i gitara. Nikt nikomu nic nie popsuje choćby się starał. 

Mi pasowało, bo i tak była walka zderzak w zderzak - czasem dwa okrążenia jechało się 40cm od przeciwnika, emocje były, napięcie było, rywalizacja była. Wszystko czego bym sobie życzył było.

Ale w simach rozumiem, że jest inny poziom. Jak się gra w Grida to się walczy ze sobą, z czasem, z torem. Na wyższym poziomie skilla pewnie przejechanie kółka idealnie to łatwizna i nuda. Potrafię to zrozumieć sobie wyobrazić.

Nie rozumiem natomiast BRAKU takich trybów w każdej ścigałce, jako opcji.

Możnaby też coś pośredniego - za granie bez wejścia w "kolizję" z duchem dodatkowe punkty, które się traci przejeżdząjąc przez ducha.  Szczególnie teraz w dobie AI możnaby to całkiem rozsądnie ogarnąć, żeby gra wiedziała kto co zrobił, kto "zawinił", kto robił to specjalnie, a kto tylko lekko za mocno opóźnił hamowanie i by lekko "zahaczył".

Chyba lepiej tak niż nie grać wcale. Ja też sobie niejedną grę odpuściłem w sensie online, bo bez trybu "collisions: off" to sorry, ale nie jestem Mistrzem Zen. Dwa razy pod rząd mi jakiś trol zepsuje wyścig specjalnie (w tym takie przypadki jak jazda pod prąd lub spychanie zaraz po starcie na bandę) i łapię takiego wk...a że leci UNINSTALL od razu :lol2:

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Dwa razy pod rząd mi jakiś trol zepsuje wyścig specjalnie (w tym takie przypadki jak jazda pod prąd lub spychanie zaraz po starcie na bandę) i łapię takiego wk...a

No i dla takich dzbanów powinny być "wycieczki w Bieszczady" ;) Długość turnusu w zależności od szkodliwości czynu.  Nie dalej jak wczoraj grałem w F1 i wszedłem na online, dołączyłem do jakiegoś Austriaka na Red Bull Ring. Po starcie gość zaczyna umyślnie we mnie wjeżdżać, spychać z toru....przetrwałem połowę okrążenia i wyłączyłem to w pi...!!! Masakra. I tutaj Bieszczady na miesiąc by były odpowiednią karą

Jak jeździłem chwilę w ACC w LFM, to tam takiego czegoś nie ma. Jest system kar, tzn. są odejmowane punkty SA za przewinienia. Niestety nawet poszkodowanemu :( 

Opublikowano
Godzinę temu, maras2574 napisał(a):

Jak jeździłem chwilę w ACC w LFM, to tam takiego czegoś nie ma. Jest system kar, tzn. są odejmowane punkty SA za przewinienia. Niestety nawet poszkodowanemu :( 

Na LFM przede wszystkim można nagrać wideo i wysłać, przeglądają i karzą. 

26 minut temu, raul_ole napisał(a):

Ostatnie kilkanaście postów to chyba wam się tematy pomieszały 

Rally i tak nie ma jeszcze więc można pospamować, bez przesady. 

• Like 1
Opublikowano

Przynajmniej temat jest na pierwszej stronie, wiecej osob go zobaczy ;)

Ja osobiscie czekam, EA WRC nawet mi sie podoba, kwestia tylko okraglego kola, bez recznego sie obejdzie, to do rekreacyjnej jazdy a nie hardcore bedzie.

ACR wyglada niezle, a to ze zejdzie im troche, to inna kwestia nie ma pospiechu ;) jest teraz tyle scigalek do jazdy ze nie ma nudy.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, raul_ole napisał(a):

Normalne dla early Access że jeszcze nie da się kupić? Dopiero w dniu wydania?

AC Evo to kupowałem obserwując gg.deals. Cena na gg.deals była dużo lepsza niż na Steam może z Rally też się uda kupić w ciągu paru dni po starcie za dużo lepsza cenę.

Opublikowano
W dniu 22.10.2025 o 10:06, galakty napisał(a):

I o ile się kiedyś śmiałem z GT7 czy Forzy Motorsport, tak dla człowieka który ma 30-60minut dziennie po pracy/dzieciach żeby pograć to są to dużo lepsze pozycje od prawdziwych simów.

Niby dlaczego? Jeśli tylko w simie można grać z przyzwoitym AI, to nie będzie specjalnie gorszy czy lepszy od GT w czystym gameplay'u, kwestia tylko i aż otoczki i dodatkowej motywacji. 

Opublikowano
W dniu 22.10.2025 o 10:06, galakty napisał(a):

@KiloKush Noooo to prawda, żeby jeszcze detekcja zderzeń i same uszkodzenia były OK, ale przez takiego dzbana co Ci wjedzie w tył masz uszkodzone aero i już na start wyścigu który trwa powiedzmy 30-40 minut jesteś w plecy. Uwielbiam simracing, chodzę czasem na ruchome symulatory, ale o ile nie jeździsz w prywatnych ligach to niestety doświadczenie jest średnie... 

I o ile się kiedyś śmiałem z GT7 czy Forzy Motorsport, tak dla człowieka który ma 30-60minut dziennie po pracy/dzieciach żeby pograć to są to dużo lepsze pozycje od prawdziwych simów.

7 godzin temu, Zas napisał(a):

Niby dlaczego? Jeśli tylko w simie można grać z przyzwoitym AI, to nie będzie specjalnie gorszy czy lepszy od GT w czystym gameplay'u, kwestia tylko i aż otoczki i dodatkowej motywacji. 

Dlatego właśnie zachwycam się Project Gotham Racing 2 i dalej w niego gram. I gra wciąga lepiej niż nowe Forzy. AI tam jest wyzwaniem i jest o niebo lepsze niż w FM czy FH. Potrafi zrobić czasem błąd na zakręcie ale potrafi też zaskoczyć dobrym manewrem. Przy czym nie jest agresywne i nie działa na jakiejś durnej zasadzie bycia nienaturalnie szybkimi na prostej. Po prostu ma dobry race line i dobrze wchodzi w zakręty ale też nie zawsze idealnie. W FH zawsze praktycznie ścigam się sam ze sobą bo nawet na najtrudniejszym AI jest gdzieś tam w tyle. 

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Nie no nie porównujmy AI w czymś takim jak Forza :E 

Tak naprawdę tylko iRacing (ale drogie) i AMS2 mają spoko AI, reszta ssie :/ 

No właśnie i to jest największy problem. Bo jak masz czuć emocje gdy jedziesz gdzieś tam daleko poza stawką albo AI opiera się na jakichś nierównych zasadach? I nie ważne czy to NFS czy hardcore sim. Dobre AI trzyma Cię w napięciu przez cały wyścig i daje satysfakcję jak ścigasz się do ostatniego zakrętu. 

Opublikowano
W dniu 24.10.2025 o 09:44, galakty napisał(a):

Najgorsze AI to jak jesteś daleko przed nimi i nagle dostają +1000KM i Cię doganiają xD 

Pamiętam w NFS:U2 to potrafiły czasem pół trasy przeskoczyć dziwnym skrótem :E 

Jest jakiś SIM co tak na?

Opublikowano

@Dominix SIM raczej nie, ale ja z AI się nie ścigam poza AMS2 więc ciężko powiedzieć, chociaż wątpię. 

Swoją drogą po namowach spróbowałem wczoraj RaceRooma i powiem wam, że daily races to jest to jak powinno wyglądać w EVO czy nadchodzącym Project Motor Racing. Co chwilę coś startuje, pełno ludzi, 15-22 minutowe wyścigi, jak nie wyjdzie to zaraz kolejny odpalasz, no super frajda. Do tego DTM2016 jest mega. A nie takie LMU, gdzie czekasz godzinę na wyścig, ktoś Ci uwala T1 i znowu godzinę czekać (wtedy odkładam kierę po prostu). 

Opublikowano

R3R ma taką prężną społeczność? Kiepski sim (nigdy chyba nie celowali w coś ekstra, ale nawet biorąc na to poprawkę opinie były średnie, chociaż kiedyś widziałem na YT całkiem pozytywną recenzję od jakiegoś simo-maniaka) bez warunków pogodowych, z przedpotopową grafiką i płatnym contentem? Dziwny jest ten świat :E 

Opublikowano

Wyszedł niedawno patch i mocno się poprawiło, są rankedy i całkiem spoko to wygląda. Wiadomo że nie jest to jakiś super sim, ale do online w tej chwili chyba dla mnie najlepszy (LMU na razie rzuciłem w kąt). 

Są darmowe wyścigi, nie musisz kupować całej zawartości. 

• 2 tygodnie później...