Skocz do zawartości

Radeon 9070 (XT) - na jakich pamięciach jest Twoja karta - Hynix/Samsung?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Panie w superposition to karty na FEST niestabilnych nastawach potrafią przejść cały test :E ja tam 2900mhz na 6950XT wykręciłem aby wrzucić wynik na forum xD dałem info i później masa ludzi na niestabilnych nastawach leciała żeby tam rekordy bić :E 

Juz pomijam fakt, ze krecenie ramu na radeonie ma tyle sensu co nic :hihot:

Opublikowano
4 godziny temu, Hard Reset napisał(a):

A254200008400

No to ładnie się trafiło.

4 godziny temu, Kandelabros napisał(a):

Zwykle w numerach seryjnych pierwsze cztery cyfry to rok i tydzień produkcji, ale czy tak jest w tym przypadku nie wiem.

Tak jest u Sapphire.

Opublikowano
18 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Juz pomijam fakt, ze krecenie ramu na radeonie ma tyle sensu co nic :hihot:

Może gdzieś są testy żeby to potwierdzić?  Jeśli pamięci samsunga są wolniejsze 2-5% to może oc hynix da następne 2-5% ?

Póki co nie sprawdzałem ile daje 2800mhz. Ale wydaję mi się ze cod warzone reagował dobrze na oc vram i były widoczne jakieś przyrosty. 

Opublikowano

pzyrosty są, przynajmniej w benchmarkach 8:E

w  3dmarkach miałem wyniki " bardzo dobry" jak były na 2650 ( fabryka 2520 )

dałem na 2800 i zobaczyłem " legendarny "    np w steel nomad  

uj że potem włączyłem ac shadows, pograłem chwilę i się sterownik zwiesił i zresetował   :wariat:

prędzej pewnei przez -100..

ważne że jest " legendarny "

oczywiście mowa przypomnę o 9600xt, ale na hynixaxh i chłodzenie od 9070 z termopadami fabrycznie > saphire nitro+ . faktem jest też że nitro ma podniesione napięcie względem innych o 20W

Opublikowano (edytowane)

Niektórym to ciężko dogodzić :E zagadaj do @MCH93 on ma 3 tygodniową 9070xt hellhound na hynix'ach i pewnie chciałby się zamienić bo nie może spokojnie spać przez temperatury na pamięciach xD 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Send1N napisał(a):

Niektórym to ciężko dogodzić :E zagadaj do @MCH93 on ma 3 tygodniową 9070xt hellhound na hynix'ach i pewnie chciałby się zamienić bo nie może spokojnie spać przez temperatury na pamięciach xD 

Ja już się pogodziłem że to Hynix :D, ulepszyłem trochę krzywą wentylatorów, karta jednak działa na -100mV i przesunięcie taktowania dałem na -375, GPU maksymalnie boostuje do 3010Mhz, średnio to 2970Mhz, napięcie 0,890-0,912mV, pobór w pikach to 285W a średnio między 180 a 250W, temperaturki GPU/HOT SPOT bardzo fajne a na pamięciach nie widziałem więcej jak 78st.C :D 

• Like 1