KamcioGF 67 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 14 minut temu, MateuszPostrzelony napisał(a): A jakiego rtxa 5070 warto wziąć? Ja miałem kilka dni 9070xt pulse i tak poza tym, że miałem kupę problemów z tą kartą w grach to chłodzenie praktycznie bezgłośne, ale też dlatego było słychać wyjące cewki. Wymieniłem na 5070 MSI Inspire X3 i po uv na 950mv karta bierze 170w, wentylatory rzadko przekraczają 1300rpm a temperatura 55 stopni, też praktycznie nic nie słychać.
wamak 332 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Z 5070 do rozważenia jest też Asus Prime OC: https://www.krsystem.pl/asus_geforce_rtx_5070_prime_oc_12gb_gddr7_dlss4-item-77574.html?64336&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=24d046ed-d09c-77e9-5aa3-358f67ecb2ac 1
matakujce 84 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 19 godzin temu, KamcioGF napisał(a): Ja miałem kilka dni 9070xt pulse i tak poza tym, że miałem kupę problemów z tą kartą w grach to chłodzenie praktycznie bezgłośne, ale też dlatego było słychać wyjące cewki. Wymieniłem na 5070 MSI Inspire X3 i po uv na 950mv karta bierze 170w, wentylatory rzadko przekraczają 1300rpm a temperatura 55 stopni, też praktycznie nic nie słychać. Też ją mam, co Ci się z nią działo?
Krzysiak 1 517 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 2 godziny temu, matakujce napisał(a): Też ją mam, co Ci się z nią działo? Prawdopodobnie w jego przypadku nie wystarczyło ddu po nv i pewnie po formacie by było ok. Sprawdziłem jakieś tam gry w których u niego występowały problemy na 2 kartach i u mnie też na 2 x 9070xt te problemy nie występowały. 1
Pitt_34 326 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Sapphire robi dobre karty, jeśli trafisz na sztukę bez tzw. piszczących cewkek to będziesz zadowolony, a problemy o których pisał kolega wyżej prawdopodobnie wynikały z tego, że system zaśmiecony.
matakujce 84 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 16 godzin temu, Pitt_34 napisał(a): Sapphire robi dobre karty, jeśli trafisz na sztukę bez tzw. piszczących cewkek to będziesz zadowolony, a problemy o których pisał kolega wyżej prawdopodobnie wynikały z tego, że system zaśmiecony. Ogólnie albo jestem już głuchy(nie słyszę wysokich częstotliwości), albo nieczęsto się zdarzają piszczące cewki, bo nigdy mi się taka sztuka nie trafiła.
Send1N 4 153 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) Ja do swojego pc za każdym razem trafiam na karty które głośno piszczą nawet po UV... natomiast ostatnio składałem pc dla klienta i cyk 9070 asus prime cewek kompletnie nie słychać bez żadnych kombinacji Edytowane 14 Listopada przez Send1N 1
Pitt_34 326 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 33 minuty temu, Send1N napisał(a): Ja do swojego pc za każdym razem trafiam na karty które głośno piszczą nawet po UV Twardziel 1
Send1N 4 153 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Nigdy nie zwróciłem z tego powodu karty na totalnego hardcore jeszcze nie trafiłem widocznie + od kilku lat robię UV na starcie. 1
Rekomendowane odpowiedzi