Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Send1N napisał(a):

A szmaciane to jakie? :) podlinkuj jak możesz bo pisząc materiałowe myślałem że chodzi po prostu o welurowe :E 

Kupiłem na temu 2 x szmaciane i 2x welurowe. Wszystkie sa dobrej jakości a finalnie te używam. 

Screenshot_20251216_123749_Temu.thumb.jpg.d4cb30df186fb1868916adee6395bd11.jpg

Natomiast w słuchawkach kiwi Altruva, które mają konstrukcje otwartą używam oryginalnych skórzanych i pomimo, że są bardziej masywne to są bardziej przyjazne mojej skórze i przyjemnie mi sie z nich korzysta.

20251216_125046.thumb.jpg.ee0caaa40392ff1c2c672836d67d1d9e.jpg

55 minut temu, Send1N napisał(a):

Alphy mają całkowicie inne brzmienie niż cloudy iii jak coś, na fabrycznych skórzanych padach bass jest zbyt potężny do gierek co troche przeszkadza w słyszeniu kroków xD dopiero po zmianie na welury zbliżają się do tego co oferują cloud III na fabrycznych padach jeżeli chodzi o bas

To taki sam mod robiłem w headsecie endorfy tzn. one mają konstrukcję zamknietą i dudniły basem. Po zmianie na welury trochę bas się uspokoił i został złapany kontakt ze światem- żona zadowolona:D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra, skoro to luźny kącik audio to zaryzyję pytanie - obecnie Edifier 1600/1700 to są po prostu za duże "kolumienki stereo", jakość też tak se, wymyśliłem, że wrócę do w miarę jakościowego 2.1 (nie mam i nie będę miał jak sensownie ustawić kolumn np. 12-15 litrów z wooferem 5.25").

Może żeby nakreślić temat co miałem do tej pory i co uważałem za b. dobre - lata temu bawiłem się w DIY (+własne pomiary, itp) i np. TangBand W4 SI + W6 SIF jako mały subwoofer - da się zrobić to lepiej/taniej, czy cały czas takie dobre jakościowo 2.1 to się robi ~1.5k za trzy głośniki + kilka setek za elementy zwrotnic + dodatkowy tysiąc za ładne obudowy z fornirem. A gdzie wzmacniacz...

Edytowane przez rzymo