Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

No i widzisz jak kijowo wyszło, zupełnie inna kreska - tęczówki, usta, sposób zaznaczenia nosa... prawdziwy grafik potrafiłby to narysować w tym samym stylu, bo ludzie obok generalizacji potrafią też śledzić i naśladować unikatowe szczegóły. 
Chyba, że prompta zepsułeś... - trzylatkowi trzeba jak krowie na rowie, a AI to coś w stylu trzylatka, czyli mniej więcej na poziomie psa. :E 

Dobra, koniec off-topu, prowokatorze, bo przyjdzie mod i wyrówna.

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

G8iQzmBXAAAx6zV.webp.a62b1cd397dc70d833a547de4824a772.webp

5800x3D jest jak wino, im starszy tym lepszy :D

Z ciekawości zerknąłem na ceny na rynku wtórnym, na tę chwilę w cenie 5800x3d można kupić nowego 9800x3d :hihot: a model niższy ponad 1600 ziko.

2026 ma szansę stać się rokiem absurdów. Jeszcze może sprzedam 8x8GB DDR3 w cenie golfa 4 :D

ebfde2553dcca2ead5596cefd40703b73c698ea85b65d9d3256fbd64ed399f56.jpeg.df31d298bdc996bdc5cc90da91ff90a8.jpeg

Edytowane przez Totek
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, areczek1987 napisał(a):

Jak chcą sprzedawać płyty to muszą ten ram dokładać...

Może więcej zacznie schodzić płyt pod DDR4, czyli z podstawkami AM4 i LGA1700.

21 godzin temu, Stjepan napisał(a):

No to teraz tylko czekać na 2GB RAM w nowych telefonach

Przy androidzie (takim w miarę aktualnym z aktualnymi aplikacjami) to przy 3GB pamięci w telefonie jest tragedia, a przy 4GB kiepsko. Przy 2GB pamięci, to ... ciemno widzę korzystanie ze smartfona (może nawet odbieranie połączeń będzie się zacinać :hihot:).

Opublikowano
10 godzin temu, Zas napisał(a):

prawdziwy grafik

Dziadku, "prawdziwy grafik" (jakby ci gorsi byli nieprawdziwi) ma już od dawna zapięty szereg narzędzi AI ;)

Każde pokolenie na końcu źle znosi zmiany, narzekano że gówniarze sprawdzają w internecie i wikipedii zamiast w encyklopedii, dzisiaj będą narzekać że gówniarze sprawdzają u kłamliwego czata gpt zamiast w wikipedii ;)

Ja też już jestem "dziadkiem" i z sentymentem wspominam "klasyczny internet", coś co dla moich rodziców było straszną zmianą w funkcjonowaniu społeczeństwa i ...z sentymentem wspominają swoje czasy ;)

I tak to leci pokolenie za pokoleniem. Przetraw swój żal i wsiadaj do pociągu, korzystaj z narzędzi do rzeczy których nie mogłeś zrobić zamiast płakać za "wartościami" :D

Spoiler

A teraz idę przepalić trochę zasobów świata na śmieszny filmik.

Opublikowano
48 minut temu, Kyle napisał(a):

Może więcej zacznie schodzić płyt pod DDR4, czyli z podstawkami AM4 i LGA1700.

O ile budowa nowego komputera na LGA1700 ma jakieś perspektywy wydajnościowe na przyszłość, tak AM4 już nie. 5700X3D i 5800X3D są niedostępne, więc ten komputer będzie miał wydajność procesorową z... 2020 roku. Generalnie ciężka sytuacja dla ludzi budujących od zera. 

Cen DDR4 nie śledzę kompletnie, ale teraz wszedłem na Allegro i się za głowę zapałem. Za 2x16GB 3200Mhz trzeba przynajmniej siedem stów z portfela wyjąć 😱