RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)
Ja się zapląłem próbując zrozumieć jak to wygląda. Możesz wrzucić zdjęcie?
Jak masz z tylko jednego gniazda wychodzące kable 8pin to może to nie być najlepszy pomysł, żeby ryzykować, ale to niech się ludzie znający na elektronice i prundzie wypowiadają, bo ja do takich nie należę. Za to widziałem mnóstwo ostrzeżeń, żeby nie podpinać na jeden kabel z rozgałęźnikami.
Jak mam podłączyć rtx 5070 ti do zasilacza przez przejściówkę. Mam tylko kable od zasilacza pci-e gdzie jedna końcówka wchodzii do zasilacza a do karty rozgałęzia sie na 2. 2 kablami, czyli 2 do zasilacza a 3 do przejściówki i jedna luzem zostanie. Czy 3 kable do zasilacza, czyli czy do przejściówki a 3 beda luzem?
To są jakieś głosy albo ludzi głupich, albo w innym kontekście, bo konsensus jest raczej taki, że zator na RAMie dla konsumentów się odetka pomiędzy końcem 2028 a 2031.
Do tego moce produkcyjne są zabookowane już na cały rok 2027, więc jakby nawet kosmici przylecieli jutro i dali nam AGI które można zrobić w domu z garści ziemi i trzech liści brzozy, a jego możliwości byłyby o milion razy lepsze niż cała serwerownia obecnego AI, to i tak w 2026 na ceny normalne nie ma co liczyć.
Rekomendowane odpowiedzi