Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Ciekawe czy w tym MG z pokrowcami ze smerfa są poduszki w fotelach xD 

no popatrz. ze tez nikt na to nie wpadl wczesniej, przy produkcji pokrowcow. podejrzewam, ze odpowiednie cert, to sami sobie potem przyznaja 8:E a w razie czego, to szybko wysylaja swoich pracownikow na miejsce zdarzenia, aby te pokrowce zdjac. czyz nie? :hahaha:sami spece...

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, SuLac0 napisał(a):

no popatrz. ze tez nikt na to nie wpadl wczesniej, przy produkcji pokrowcow. podejrzewam, ze odpowiednie cert, to sami sobie potem przyznaja 8:E a w razie czego, to szybko wysylaja swoich pracownikow na miejsce zdarzenia, aby te pokrowce zdjac. czyz nie? :hahaha:sami spece...

Czyli producenci z Piczy Dolnej zaraz obok Koziej Wólki wysyłają swoje pokrowce do producentów samochodów, aby oni je testowali? Dla tego też takie pokrowce kosztują 100-200zł, zamiast 1000-2000?

Czy te certyfikaty są teraz z Tobą w pokoju w Choroszczy?

• Upvote 2
Opublikowano

MG HS2:

Lukasz Skiba

poodsnrStecntclgm1m0146imui7356tamu1276c61m7m ug290ul4c06c3l  ·

Cześć, mieliscie taki komunikat? U mnie wyskoczyl już 2 raz, po pewnym czasie sam znika. ASO nie wie dlaczego.

obraz.png.c52f2ac9cae0ce45e403392acfb27e8f.png

Paweł Hernik

dtsoSnrope5h8fgz299mg243t 59g49g2f17h.051940im1o60ghlca81d77  ·

Dzień dobry.

Dziś podczas jazdy w deszczowej pogodzie strasznie parowały mi szyby. Klimatyzacja ustawiona na Auto. Musiałem co chwile włączać nawiew na szybę przednią. Posiadam wersje oprogramowania R55. Czy aktualizacja do najnowszej wersji w jakiś sposób rozwiązuje ten problem? Ustawienie klimatyzacji na auto nie czułem aby jakaś siła nawiewu szła na szybę przednią.

Adrian Be

Mam najnowszą wersję oprogramowania i to samo …rozważam wymianę filtra kabinowego lub środek “anty para”

Arkadiusz Piotr Werlich

Czytam i myślę że z maluchów się tu się poprzesiadali

Paweł Hernik

Autor

Arkadiusz Piotr Werlich nie z passata b7 się przesiadłem i tam nie było takiego problemu

Sebastian Bielat

Paweł Hernik bo w hs faktycznie jest problem parowania szyb i ogólnie klimatyzacja jest słabo zestrojona

Paweł Hernik

Autor

Sebastian Bielat bardzo słabo. Wyczytałem jeszcze że MG nie posiada czujnika wilgotności powietrza w kabinie który by w jakiś sposób sterował nawiewem na szybę

Maciej Jobda

Wymieniałeś filtr kabinowy?

Kiedy odebrałeś auto?

Paweł Hernik

Autor

Maciej Jobda Tak, wymieniałem w listopadzie razem z wymianą oleju. Samochód odebrałem w lipcu ubiegłego roku. Problem czasami się pojawiał ale nie w takiej skali.

Dariusz Boruch

Obiecujący współautor

W deszczowe dni nie jeździ się na auto tylko samemu ustawia nawiew i przede wszystkim obieg zewnętrzny. Przy auto praktycznie zawsze jest ustawiony obieg wewnętrzny i dlatego szyby parują. Mam auto już ponad rok i nigdy nie miałem problemu z szybami. Filtr kabinowy wymieniony pierwszy raz w styczniu w trakcie przeglądu rocznego i przed wymianą również nie było problemu. Problem się pojawia tylko i wyłącznie jak przypadkiem włączę obieg wewnętrzny. I oczywiście AC włączone.

Ra Wa

Hej napisze tak miałem peugeot508sw ,mam hs i tak jeżeli chodzi o wentylację i parowanie szyb to he masakra a w 508 było bajka właczało się odparowywanie przedniej szyby i moment i gotowe a w hs tragedia ,i nie jestem jakimś trollem hs ma zalety ale i wady pozdro

Paweł Hernik

Autor

W hs brakuje czujnika wilgotnosci powietrza który peugeot 508 posiadał. Dla mnie porażka że nie zamontowali tego czujnika.

Ewa Dardzikowska

dtsoSnrope5h8fgz299mg243t 59g49g2f17h.052940im1o60ghlca81d77  ·

Mg hs rok 2024 kupiony w piątek ktoś tak miał?

obraz.png.aa68b822113865fc507892a0249be6b1.png

Pawel Muh

Jak poza tym się nic nie świeci to nic się nie dzieje ale i tak potrzebna będzie aktualizacja

Ewa Dardzikowska

Autor

Pawel Muh dodatkowo świeci się żółty trójkąt z wykrzyknikiem

Pawel Muh

Ewa Dardzikowska jak masz rezerwę to się też trójkąt zapali

Ewa Dardzikowska

Autor

Pawel Muh zatankowany do pełna

Pawel Muh

Zadzwoń do serwisu i zapytaj ale ja bym się tym nie przejmował pewnie jakaś pierdoła jeździć obserwować

Robert Małysz

Miałem setki razy olewam to i jadę dalej wszystko działa

BYD Seal U DM-i:

Mateusz Sobala

dtesopSonrg5i75cm1 06ffd80clcuf692o289t6fzh241c1imuil6g2hf.l  ·

Ustawienie świateł mijania

Jeżeli również według Ciebie światła w Seal U świecą za blisko/nisko (nawet na najwyższym ustawieniu pokrętła przy kierownicy), to przygotowałem krótką instrukcję wraz ze zdjęciami jak temu zaradzić.

Potrzebujesz jedynie zestawu kluczy nasadowych, a konkretniej:

1. Końcówki imbusowej 6

2. Wkrętaka

3. Złączki przegubowej

4. Przedłużki elastycznej

Do lewego światła (strona kierowcy) nie potrzebujesz przedłużki elastycznej - wystarczy zdjąć pokrywę bezpieczników dzięki czemu zyskujemy dużo miejsca. Końcówkę trzeba przełożyć za linką w oplocie, która blokuje trochę dostęp, więc trzeba ją naciągnąć, by zrobić miejsce.

Kręcąc w LEWO, światło idzie do GÓRY.

Kręcąc w PRAWO, światło idzie w DÓŁ.

Do prawego światła (strona pasażera) dostęp jest gorszy. Trzeba użyć przedłużki.

Wysokość ustawiamy według własnych preferencji, pamiętając, żeby nie oślepiać innych kierowców ani pieszych. Warto sprawdzić też, czy nie przesadziliśmy i światła drogowe (długie) nie świecą w niebo zamiast na drogę i pobocze.

Na zdjęciach widać:

1. Oryginalnie lewe światło świeciło na 83cm - punkt odniesienia.

2. Jakiego narzędzia użyć i gdzie znajduje się pokrętło ustawienia wysokości lewego światła.

3. Po podniesieniu lewe światło świeciło na 87cm. Czy za dużo, to sprawdzę w nocy.

4. Narzędzie potrzebne do lewego światła.

5. Punkt odniesienia dla prawego światła.

6. Po podniesieniu prawe światło wyrównało się z lewym.

7. Narzędzie potrzebne do prawego światła.

obraz.png.e8ba3cd8b30ce77cdd5d366f99778977.png

/Debile w chinolach jeszcze będą oślepiać, bo przecież kto by jeździł na ustawieniach ASO lub Stacji Kontroli Pojazdów, jak można sobie podkręcić. Co za jełopy kupują te wynalazki/

MG:

Mateusz Kupiec

senrdoSpotl68f71hci3ou1hg96.37ti1dtff1m51a654z6ut1ia8 ggi02i  ·

Cześć grupo,

MG3 HEV+ wersja Excite, czy jest możliwa wymiana lamp na reflektory z wersji wyżej, Exclusive? Ostatnio dużo jeżdżę po nocy i żarówki HB3 nie dają rady (Osram NightBreaker).

Miałem w zastępstwie MG3 z ledami i jest lepiej.

Z niewiadomych przyczyn serwis nie chce podjąć się wymiany, zamówienia lepszych świateł. Nie wiem czy to kwestia braku możliwości (inne wiązki, kostki) czy po prostu brak chęci podjęcia się tematu.

Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją? Jak waszym zdaniem świecą lampy w tym modelu?

/następny kosmita/