Lameismyname 2 340 Opublikowano Niedziela o 21:29 Opublikowano Niedziela o 21:29 43 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Chyba sobie zarty robisz czlowieku.... Moje zdanie opiera sie co juz wielokrotnie pisalem na znajomosci wad i zalet kazdego panelu, dalej juz nie komentuje bo to juz zachacza o betonowa sciane, a Ty i tak dalej swoje Jak możesz mówić o wadach i zaletach panelu, którego nie widziałeś na własne oczy? W przeciwieństwie do Ciebie, z QDkami miałem styczność ale bez bicia to były tylko chwilowe i niemiarodajne doznania, a Ty Tandema widziałeś tylko na zdjęciu. Przykładowo ocenianie 3 gen QD bazując na doświadczeniu 1 gen QD też byłoby krzywdzące No ale to ja jestem beton, a Ty nie Ech. 36 minut temu, VRman napisał(a): o, i już jesteśmy na etapie pasywnej agresji na granicy z obrażaniem. Do jutra będzie pełen komplet. Trochę tak. Kolegę @Phoenix. bardzo lubię ale jest uparty tak samo jak ja, więc gdy mamy na jakiś temat odmienne zdania, możemy tak w nieskończoność 37 minut temu, VRman napisał(a): Znanie wad nie oznacza, że dla kogoś innego są tak samo ważne. Ktoś może znać wady ciągnika, ale potrzebuje tym orać pole i guzik mu przyjdzie z tego, że sportowe auto nie ma wad, jakie ma traktor. Nawet na Monitors Unboxed zrobili filmik i choć przerobili tam mnóstwo monitorów OLED, to konkludują, że żadna z technologii nie jest lepsza i że trzeba po prostu wybierać pod siebie i pod swoje zastosowania i warunki oświetleniowe. Każdy ma inną percepcję, oczekiwania, priorytety. Różnimy się pięknie, bylebyśmy szanowali swoją odmienność zdań.
Phoenix. 4 713 Opublikowano Niedziela o 21:33 Opublikowano Niedziela o 21:33 3 minuty temu, Lameismyname napisał(a): Jak możesz mówić o wadach i zaletach panelu, którego nie widziałeś na własne oczy? Od tego sa recenzje 3 minuty temu, Lameismyname napisał(a): No ale to ja jestem beton Kolejna twoja nadinterpetacja, to nie ja pisze ze wybieram sobie pod dany monitor wady i zalety, napisalem to 3x ze znam wady i zalety obu matryc. Wiec pisanie jak do sciany... 5 minut temu, Lameismyname napisał(a): bardzo lubię ale jest uparty tak samo jak ja, więc gdy mamy na jakiś temat odmienne zdania, możemy tak w nieskończoność Ja mam wlasne zdanie, ktore tobie nie na raczke i w przeciwienstwie do ciebie nie dwoje sie i nie troje zeby udowodnic, ze jest innaczej A ty juz po drodze tyle bezskutecznych fikolkow zrobiles co jasno pokazuje jak niewygodne jest dla ciebie czyjes zdanie i za wszelka cene starasz sie podwazyc to co pisze, tylko nie bardzo ci to wychodzi i ci to nie wyjdzie Napisze to ost raz, nikomu ale to nikomu nie polece woleda i to tyle z mojej strony w temacie, a ty tam dalej stawaj na glowie i udowadnij co ci sie tam poodba. Ja w przeciwienstwie do ciebie nie mam zamiaru przekonywac cie do wlasnego zdania ale tez dalej nie chce mi sie twoich wybrykow czytac bo Ty na glowie staniesz, a Ty mi nie musisz udowadniac jaki to ten tandem jest wspanialy bo swojego zdania nie zmienie.
Lameismyname 2 340 Opublikowano Niedziela o 21:40 Opublikowano Niedziela o 21:40 (edytowane) 10 minut temu, Phoenix. napisał(a): Wiec pisanie jak do sciany... I vice versa. Myślę, że temat wystarczająco wyczerpaliśmy i niech czytający wątek ocenią gdzie leży prawda i z kim bardziej się zgadzają. Podkreślę jeszcze raz: Niech dla każdego wybór QD-OLED vs WOLED będzie świadomy, rozważając wszystkie "za" i "przeciw" bo niestety idealne rozwiązania nie istnieją. 10 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ja mam wlasne zdanie, ktore tobie nie na raczke i w przeciwienstwie do ciebie nie dwoje sie i nie troje zeby udowodnic, ze jest innaczej A ty juz po drodze tyle bezskutecznych fikolkow zrobiles co jasno pokazuje jak niewygodne jest dla ciebie czyjes zdanie i za wszelka cene starasz sie podwazyc to co pisze, tylko nie bardzo ci to wychodzi i ci to nie wyjdzie Napisze to ost raz, nikomu ale to nikomu nie polece woleda i to tyle z mojej strony w temacie, a ty tam dalej stawaj na glowie i udowadnij co ci sie tam poodba. Ja w przeciwienstwie do ciebie nie mam zamiaru przekonywac cie do wlasnego zdania ale tez dalej nie chce mi sie twoich wybrykow czytac bo Ty na glowie staniesz, a Ty mi nie musisz udowadniac jaki to ten tandem jest wspanialy bo swojego zdania nie zmienie. Tak tak, już się tak nie odklejaj. Mi w zupełności wystarczy fakt, że wypowiadasz się o konkretnej matrycy, której realnie nie widziałeś na własne oczy. No i nie wiem skąd ta mania wielkości. Normalnie przecież piszemy... Polecaj komu chcesz, co chcesz - Twoja sprawa. Wybryków... a to dobre Edytowane Niedziela o 21:51 przez Lameismyname
Phoenix. 4 713 Opublikowano Niedziela o 21:50 Opublikowano Niedziela o 21:50 19 minut temu, Lameismyname napisał(a): Jak możesz mówić o wadach i zaletach panelu, którego nie widziałeś na własne oczy? A to jest najwieksza odklejka jaka tu dzis czytalem, jak ktos nie posiada danego monitora to co robi?? Oglada recenzje zeby zobaczyc wady i zalety czy dany monitor mu pasuje lub jakikolwiek inny sprzet To jest HIT tego watku Po prostu nie wierze, ze to napisales
Lameismyname 2 340 Opublikowano Niedziela o 22:00 Opublikowano Niedziela o 22:00 Teraz, Phoenix. napisał(a): A to jest najwieksza odklejka jaka tu dzis czytalem, jak ktos nie posiada danego monitora to co robi?? Oglada recenzje zeby zobaczyc wady i zalety czy dany monitor mu pasuje lub jakikolwiek inny sprzet To jest HIT tego watku Po prostu nie wierze, ze to napisales Te same recenzje, w których każdy się spuszcza, że Tandem jest rewolucyjny, bezkonkurencyjny pod wieloma kwestiami, w metodologii oceniany na każdej płaszczyźnie celująco? Czytając podsumowania tych testów/recenzji wniosek pada jeden - nowe Tandemy są świetne, warto je kupić, a QDki z podobnego przedziału cenowego powinny potanieć aby mieć realny sens zakupu. No chyba, że oglądasz jakieś inne recenzje o których mi nie wiadomo. Z tych co miałem styczność narracja jest jak powyżej.
Phoenix. 4 713 Opublikowano Niedziela o 22:09 Opublikowano Niedziela o 22:09 (edytowane) 9 minut temu, Lameismyname napisał(a): Te same recenzje, w których każdy się spuszcza, że Tandem jest rewolucyjny, bezkonkurencyjny pod wieloma kwestiami, w metodologii oceniany na każdej płaszczyźnie celująco? Kto sie spuszcza to sie spuszcza, ja tam nie widzialem nic nad czym mozna by sie "spuszczac" a u ciebie juz po recenzjach kisiel...A pozniej wchodzisz w watek oledow i ludzie robia rybke jaki banding jest Spuszczac to sie jedynie mozna nad cena bo za 2k to bardzo fajna cena za oleda, a wtedy jak widac klapeczki potrafia przyslonic perspektywe i mamy sprzet na ocene celujaca Edytowane Niedziela o 22:10 przez Phoenix.
Lameismyname 2 340 Opublikowano Niedziela o 22:39 Opublikowano Niedziela o 22:39 17 minut temu, Phoenix. napisał(a): Kto sie spuszcza to sie spuszcza, ja tam nie widzialem nic nad czym mozna by sie "spuszczac" a u ciebie juz po recenzjach kisiel...A pozniej wchodzisz w watek oledow i ludzie robia rybke jaki banding jest Spuszczac to sie jedynie mozna nad cena bo za 2k to bardzo fajna cena za oleda, a wtedy jak widac klapeczki potrafia przyslonic perspektywe i mamy sprzet na ocene celujaca Jestem zadowolony z zakupu, to wszystko. Chyba jak każdy jego nabywca. Jak komuś trafiła się kiepska matryca z loterii matrycowej może zwrócić - dobrze wiesz, że jest jak w loterii krzemowej i nigdy nie wiesz co trafisz. Co do ceny, sam wylatywałeś z jakimiś parówkami... LG 27GX700A-B ma MSRP ponad 3k na złotówki i wcale to nie przeszkodziło zebrać celujące noty na RTINGS i być u nich w polecanych.
Jedi88 183 Opublikowano Poniedziałek o 06:19 Autor Opublikowano Poniedziałek o 06:19 (edytowane) Co tu się stanęło? Nie ważne, po to jest forum żeby była dyskusja i i to chodziło. Czasem się chłopaki posprzeczają, taka specyfika. Dlaczego rozważam WOLED zamiast QD-LED? Bo prowadzę tryb życia pół-nomada. - Podróżuje samochodem na projekty i zabieram monitor w pokrowcu, - użytkuje głównie w dzień przy świetle słonecznym lub w pokoju, - zdarzy się człowiekowi czasem żygnąć na monitor (soczysta mowa). Dlatego byłem skłonny rozważyć nawet fast-IPS, albo mini-LED, monitor musi być wytrzymały. Mam nowego, mocnego kompa i stary słynny Asus pg279q, który do dzisiaj działa rewelacyjnie, ale to tylko 144 Hz i jest już dosyć mocno prześwietlony. Edytowane Poniedziałek o 06:20 przez Jedi88
Pan Mateoo 447 Opublikowano Poniedziałek o 07:20 Opublikowano Poniedziałek o 07:20 Te częste podróże już imo by odrzucały oledy. Jeden przypadkowy zły ruch i matryca może być szukodzona - a czasem się może zdarzyć w najmniej spodziewanym momencie
galakty 3 312 Opublikowano Poniedziałek o 07:47 Opublikowano Poniedziałek o 07:47 A to LCD nie uszkodzi jak mu spadnie?
Wu70 739 Opublikowano Poniedziałek o 07:55 Opublikowano Poniedziałek o 07:55 OLEDy są już zbyt tanie, przy tych wymaganiach bierzesz najtańszy TANDEM i jazda 2
Jedi88 183 Opublikowano Poniedziałek o 09:05 Autor Opublikowano Poniedziałek o 09:05 1 godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a): Te częste podróże już imo by odrzucały oledy. Jeden przypadkowy zły ruch i matryca może być szukodzona - a czasem się może zdarzyć w najmniej spodziewanym momencie Właśnie o takie rzeczy pytam, bo nie mam doswidczen. Zakupiłem jakiś czas temu specjalny pokrowiec na monitor: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/akcesoria-komputerowe/pozostale-akcesoria-komputerowe/torba-na-monitor-deltaco-gam-122-czarny?gad_source=1&gad_campaignid=20948667791&gbraid=0AAAAADoIO697Ir7nyu90meZ1zU3MWPVS-&gclid=Cj0KCQiAoZDJBhC0ARIsAERP-F8oKifm9t_b2nyj9dyfP6TyFhuS72MM_HM4BGyjqv2g5xMqnkdgd14aAhEkEALw_wcB Ale zastanawiam się jak bardzo podatny na np. przecieranie jest taki WOLED.
Lameismyname 2 340 Opublikowano Poniedziałek o 10:04 Opublikowano Poniedziałek o 10:04 W WOLEdach powłoka jest porównywalna do tych na zwykłych monitorach. Powłoka QDków rysuje się od patrzenia. Możesz też rozważyć VA Miniled jako półśrodek między OLEDami, a klasycznimi VA/IPS... za tysiaka już kupisz.
Pan Mateoo 447 Opublikowano Poniedziałek o 11:40 Opublikowano Poniedziałek o 11:40 imo ips praktyczniejszy bo cos tam obijesz to nic sie nei stanie. 27 2k AW2724DM 180hz AW2725QF ten masz 4k i 360hz albo klasyczek XG27ACS lub za niska cene masz jeszcze: LS27DG500EUXEN lub moze 27M2N3501PA/00 lenowo legion tez jakis byl dobry ale ich modeli jest tak duzo ze nie pamietam ktory.
VRman 2 635 Opublikowano Poniedziałek o 12:41 Opublikowano Poniedziałek o 12:41 (edytowane) To może tak: IPS używany za 400zł i to wozić w torbie. Do tego OLEDzik do domu go grania. edit: a, zapomniałem że to do prezentacji to HMD nie Edytowane Poniedziałek o 12:43 przez VRman
Jedi88 183 Opublikowano wczoraj o 06:08 Autor Opublikowano wczoraj o 06:08 (edytowane) 17 godzin temu, VRman napisał(a): To może tak: IPS używany za 400zł i to wozić w torbie. Do tego OLEDzik do domu go grania. edit: a, zapomniałem że to do prezentacji to HMD nie Nie bardzo. Nie ma domu na stałe. Za chwilę pakuję auto i jadę na projekt na pół roku, rok. Myślałem zamówić np. tego Gigabyte MO27Q28G i (mini-LED)? i porównać ze sobą. Edytowane wczoraj o 06:10 przez Jedi88
Rekomendowane odpowiedzi