Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Normalnie będzie działać

To o ile nie ma tam zenka 1 lub 1+, bo to wtedy będzie tragedia :E ale seria 3xxx i wyżej już bez różnicy. Czy inaczej, bez znaczącej rożnicy - bo 1 czy 2% to mu kiepski monitor może spowodować :D 

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Send1N napisał(a):

Ja to się zastanawiam się jak sklepom się to opłaca, od jakiegoś czasu widać coraz częściej tego typu akcje - raty 0 i dwie pierwsze gratis :hmm: 

Ważne że jest taniej dla klienta, wczoraj w ME wyhaczone 9800x3d na raty ~1440zl.

• Upvote 1
Opublikowano
14 godzin temu, Send1N napisał(a):

Ja to się zastanawiam się jak sklepom się to opłaca, od jakiegoś czasu widać coraz częściej tego typu akcje - raty 0 i dwie pierwsze gratis :hmm: 

Zysk sklepu i banku jest wlicziny w cene, którą widzisz w ratach 0%.

Gdyby raty nie były dostępne, to cena byłaby niższa ponieważ mniej osób kupowałoby karty.

To jest tak skonstruowane żebyśmy myśleli że wygraliśmy a tak naprawdę przegrywają zarówno Ci którzy kupują w raty (dług) jak i gotówkowcy -> droższy produkt

Opublikowano (edytowane)

Raty 0% to już są od lat na rynku bardziej chodziło mi o spłatę tych 2 pierwszych przez sklep ;) 

11 godzin temu, Qrdello napisał(a):

To o ile nie ma tam zenka 1 lub 1+, bo to wtedy będzie tragedia :E ale seria 3xxx i wyżej już bez różnicy. Czy inaczej, bez znaczącej rożnicy - bo 1 czy 2% to mu kiepski monitor może spowodować :D 

Może ma tam wpakowaną topkę w postaci 5800X3D nikt tego nie wie :E autor pyta tylko i wyłącznie o kartę to mu się odpowiada ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Send1N napisał(a):

Raty 0% to już są od lat na rynku bardziej chodziło mi o spłatę tych 2 pierwszych przez sklep ;) 

Może ma tam wpakowaną topkę w postaci 5800X3D nikt tego nie wie :E autor pyta tylko i wyłącznie o kartę to mu się odpowiada ;) 

To jest wliczone w cenę produktu.

Gdyby sklep nie spłacal dwóch pierwszych rat, to produkt byłby tańszy o tą wartość.

To tylko iluzja że coś dostajesz "za darmo", fajne jest jedynie że można płatność rozłożyć w czasie, ale dług pozostaje długiem.

Edytowane przez wallec
  • Like 1
  • Thanks 1