GPU ok 1600zl
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Canarino · Opublikowano
Czy to prawda, że ta gra ma słabo zbalansowane poziomy trudności? Za 2 dni rozpoczynam grę i nie wiem czy wybrać poziom normalny czy któryś z trudniejszych poziomów trudności. Jak to wygląda w tej grze? -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Ale soulsy nie mają poziomie trudności, i one nie są trudne 🙂 także porównywać całkowicie dwie różne gry, różne gatunki jest całkowicie bez sensu i dalej nie zrozumiałe takie porównanie jest dla mnie(Yoda mode hehe) -
Przez hubio · Opublikowano
Panowie: @Keller, @adashi, @huudyy i inni ja bym tak oficjalnie jednak nie deklarował tego co piszecie (chyba, że wszyscy macie E) bowiem: Art. 687. Ustawy z dnia 11 marca 2022 r. o obronie Ojczyzny (Dz.U. 2025 poz. 825) Kto w czasie mobilizacji lub wojny będąc powołany do czynnej służby wojskowej nie zgłasza się do tej służby w określonym terminie i miejscu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3. Za to grozi MINIMUM 3 lata więzienia, jakby ktoś czytał co drugie zdanie i nie ogarnął, że na czas nie krótszy Ja nawet nie wiem czy w czasie wojny mimo, że jesteśmy w UE sejm nie mógłby przywrócić kary śmierci za to (Ai wypluwa coś takiego). Bo sprytnie ustawodawca dał przepis bez górnej granicy co jest w całym polskim systemie prawnym niespotykane. Bo nawet za morderstwo jest górna granica. Ale załóżmy, że "najwyżej" dożywocie. Ten cytowany przepis z art 687 wszedł w życie we wrześniu (wcześniej chyba nie było aż tak surowej kary) więc chyba władze widzą co się święci... I teraz news dla wszystkich planujących ucieczkę w UE - władze UE, podobnie jak to czyni obecnie Polska w stosunku do Ukraińców z chęcią pomogą Polsce odesłać dezerterów A jak stworzy się rząd na emigracji, dezerterzy z pewnością też będą ścigani. Myślę, że tak samo w USA. Na pewno wszędzie gdzie obowiązuje ENKA i czerwona nota interpolu to się nie ukryjecie... Więc planujcie z głową: Azję, Afrykę i jak hitlerowcy: Argentynę, Brazylię, Peru i inne kraje Ameryki Płd.... I na bank, Polska upomni się o wszystkich obywateli polskich mieszkających obecnie za granicą. Więc może zrzeknijcie się obywatelstwa polskiego? Skoro nie chcecie bronić kraju... A ci którzy mają tylko kwalifikację albo i nie i nigdy nie byli w komisji wojskowej również będą wezwani bo MON w czasie mobilizacji będzie patrzył WYŁĄCZNIE na roczniki... A ponieważ obecnie świat to globalna wioska to w ciągu paru kliknięć będzie można was namierzyć w całej UE... Spokojni mogą być wyłącznie obywatele z kategorią E. Dodam jeszcze, że formacja Żandarmerii Wojskowej ma się bardzo dobrze Jest dobrze wyposażona i wynagradzana - dronów nie mamy, obrony przeciwko nim też. Za to żandarmeria wojskowa ma wszystko Zresztą wtedy łapałyby dezerterów wszystkie możliwe służby - bo w czasie wojny dezercja jest nawet gorsza od morderstwa.... -
Przez LeBomB · Opublikowano
Bo podwyżki powinny być kierowane inflacją. Jeżeli minimalne wynagrodzenie rosło sztucznie, prędzej niż inflacja, wtedy mamy sytuację o której pisałem, czyli wzrost innych płac nie nadąża za wzrostem minimalnej. W nieco ponad rok najniższa krajowa wzrosła od 2600 do 3600 zł. To był wzrost o 40%. W której pracy dostajesz taką podwyżkę? Zatem ci co wtedy zarabiali ponad 3000 zł zostali po prostu wchłonięci przez najniższą. Czyli był sobie jakiś pracownik zarabiający 2600 zł i jego jakiś tam przełożony zarabiający 3600. Jak myślisz, czy kierownik dostał 40% podwyżki? Nie. Dobił może do 4000 zł, co zostało potem znów wchłonięte, przez kolejne podwyżki najniższej krajowej, bo potem znów w rok skoczyła o kolejne 20% na 4300. Każda tak wymuszona podwyżka płac, to wyższe koszty zatrudnienia, które czymś trzeba pokryć. Czym? Wzrostem cen oferowanych produktów lub usług, bo ilość można śrubować, ale do czasu. -
Przez PaVLo · Opublikowano
Diablo w końcu dostanie prawdziwego przeciwnika, a jakiegoś (ł)Owcę, Barbarę czy Czarodziejkę z Księżyca
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi