Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, janek25 napisał(a):

Odpal sobie na 9070xt Indiana Jones

Path tracingu nie zobaczysz a uzywajac fsr masz crt 800x600 i tyle z tego produktu

Kolejny "wojownik jednego slajdu" i prowadzenie dyskusji w ślepy zaułek. Pseudoargumentowanie na przykładzie jednej skrajnej sytuacji.
Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.j

@ITHardwareGPT To od dzisiaj nieoficjalnie nadajemy Ci imię Arnold ;) Szkoda, że nie możesz sobie zmienić chociaż avatara aby do tego nawiązać.

Edytowane przez Lameismyname
  • Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Send1N napisał(a):

Jeszcze ta nieszczęsna aleksandria z AC origins mu się śni po nocach xD 

mi nie bo nie mam radeona xD

Tego nie wspominałem juz bo wypieracie jak nastolatka ciąże :hahaha: 

2025 rok ,narzut opisany w 2014 a do dzisiaj niektórzy nie ma czego takiego haha

a to wyjatkowo glupie....

Edytowane przez janek25
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Send1N napisał(a):

Aha czyli upscaler, MFG i RT to wyznacznik :E zapamiętam :thumbup:

MFG na pewno nie, RT zależy, ale lepszy DLSS względem FSR i większa liczba gier go obsługująca może być warta grzechu :E 

• Upvote 1
Opublikowano

@Send1N w klasie młodego (5kl technikum obecnie) od początku było tak, że wstydem było się przyznać iż się ma geforce...jak mu dałem 2.5 roku temu 3070, to nikomu się nie przyznał, sprzedał i dołożył do 7800xt, bo za radeona klepią po pleckach :E 

4 minuty temu, lukadd napisał(a):

MFG na pewno nie, RT zależy, ale lepszy DLSS względem FSR i większa liczba gier go obsługująca może być warta grzechu :E 

Dużo zależy też od tego ile trzeba zapłacić za GPU, obecnie 9070XT jest bezkonkurencyjny w swojej cenie (często 2400-2500). Ale jak ktoś woli, to pewnie że niech dopłaci do 5070ti :) 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ale ok. 800zł dopłaty porównując 1:1 ceny najtańszych RTX 5070ti/9070XT? Moim zdaniem nie warto w tym pułapie cenowym.

Ja np. miałem wybór między 9070XT i 5070ti gdzie różnica była ~150zł, to dopłaciłem. Gdyby było jak dzisiaj wziąłbym RXa. Zdrowy rozsądek, nic więcej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Krzysiak napisał(a):

obecnie 9070XT jest bezkonkurencyjny w swojej cenie (często 2400-2500)

Ta cenowo do tego co oferuję nie ma konkurencji gdy go można wyrwać za ~2.5k.

8 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Ale ok. 800zł dopłaty porównując 1:1 ceny najtańszych RTX 5070ti/9070XT? Moim zdaniem nie warto w tym pułapie cenowym.

Ta, ale tutaj tylko specyfika gierek w jakie gramy się liczy. Jak gościo ma ochotę zagłębić się znowu na 100h w np. CP2077 i korzystać z DLSS transformer + RT to na nvidii będzie grał i będzie jakość, na radku będzie mydło :E 

Tu nie ma prostej odpowiedzi co ma sens i czy jest sens. Każdy sam musi zdecydować, w co gra, w co będzie, jakie nastawy mu pasują itd.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ta, ale tutaj tylko specyfika gierek w jakie gramy się liczy. Jak gościo ma ochotę zagłębić się znowu na 100h w np. CP2077 i korzystać z DLSS transformer + RT to na nvidii będzie grał i będzie jakość, na radku będzie mydło :E 

Dlatego trzeba dokonywać świadomych wyborów. Trzeba rozważyć różne "za" i "przeciw". Tak jak pisałem - czerwoni odrobili lekcje. 
Gdybym na dzień dzisiejszy kupował GPU do 1440p zapewne skończyłoby się na RX 9070XT.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, lukadd napisał(a):

A ja sobie dzisiaj odpaliłem Alan Wake 2 z FSR 4, oraz The Medium, można ? Można ;)  Dzisiaj z optiscalerem to nie jest żaden argument. Nie wspomnę już o AFMF2.1 gdzie używam praktycznie w każdej grze. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Jak gościo ma ochotę

Dlatego warto poczekać co gościo powie w kwestii tego co mu nie pasuje, wtedy łatwiej doradzić :)  Na razie rzucił jednym zdaniem, że jest przyzwyczajony do geforce, zero szczegółów a w komentarzach jak zwykle burza :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Wziąłem RTX'a właśnie dla spokoju ducha w postaci jednak lepiej działającego upscalera od zielonych, ale wtedy cena obu kart (4070 Ti Super i RX9070XT), była mocno zbliżona. Na dzień dzisiejszy mocno bym się zastanowił. Dopłata ma IMO sens tylko w przypadku celowania w produkcje typowo pod zalety kart Nvidii. Jeśli ktoś chce mieć po prostu allroundera, zmiana na 5070 Ti się zwyczajnie nie kalkuluje, podchodząc bardziej pod kaprys. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Hard Reset napisał(a):

A ja sobie dzisiaj odpaliłem Alan Wake 2 z FSR 4, oraz The Medium, można ? Można ;)  Dzisiaj z optiscalerem to nie jest żaden argument. Nie wspomnę już o AFMF2.1 gdzie używam praktycznie w każdej grze. 

Można oczywiście, ale DLSS transformer dalej zauważalnie jest lepszy, do tego zdecydowanie więcej gierek go obsługuję i jak chcesz dodać do tego RT to nie pada tak na pysk jak radek. 

Wszystko kwestia preferencji i w jakie gierki kto gra. Radek na pewno jest świetnym wyborem w średnim segmencie bo w cenie ~2.5k możesz sobie pozwolić najwyżej na 5070, który czystą mocą jest zauważalnie gorszy i ma mniej vram. 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Zapewne gdybym teraz brał, też bym poszedł w stronę RX 9070XT, za RTX 4080S z outletu dałem 3800zł na początku roku, bo nie mogłem się doczekać RXa- przeniesiona premiera. Do tego taka karta ma normalne wtyczki 8pin. W tej cenie to jest praktycznie bezkonkurencyjny. 

U Nvidii podoba mi się łatwiejszy uv, spokojnie zjechałem z 300W na ok maks 230W- zależnie od gry, strata jakieś 5%. Z tego co widziałem to u Radeona nie ma tak lekko, a to też karta z 300W.

Bezsensu zmiana z RX9070xt na RTX i jeszcze taka dopłata, jak już tylko 5080/90. 

Opublikowano
Teraz, Krzysiak napisał(a):

Ciężko będzie za tyle sprzedać, jeśli co chwila są promki na nowe za 2400-2500 ;) 

To po pierwsze. Po drugie nadal uważam, że 5070ti jest warte dopłaty 100-200zł, nie 800zł. Jak widać, tutaj wyszłoby pewnie więcej jak 800zł dopłaty ze względu to o czym napisałeś.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, janek25 napisał(a):

Oczywiscie ze wyznacznik,szczególnie przy wydajnosci takich  kart

Ty tu promujesz zany dla siebie  jakies glupkoway humor ze opel kadet jadący 150KM na godzine to to samo co czarny mercesdes jadący 150 km

Różnicy nie ma żadnej:hahaha:

Znajdujemy sie na forum it a nie zegarkowym...

Ale to moze by wypadalo zapytac kto jakie ma potrzeby i wtedy dobierac karte bo jak ci gosc napisze, ze nie uzywa RT i MFG to argumenty juz upadaj ;) 

53 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Dlatego warto poczekać co gościo powie w kwestii tego co mu nie pasuje, wtedy łatwiej doradzić 

Dokladnie tak bo to, ze na nvidia jest "wiecej" i lepiej to jest fakt, tylko pytanie czy komus to potrzebne i czy chce doplacac.

• Upvote 2