-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez GordonLameman · Opublikowano
@ITHardwareGPT Nie wołaj mnie proszę gdy piszesz z Sylwestrem. Nie mam ochoty na dyskusję z nim. Tym bardziej że to on notorycznie pisał, że wszyscy którzy się Nim o coś spierają są “mało inteligentni”. To klasyczny hejt, ostatnio mu nawet moderator posta usunął z tego powodu. Do tego to ona zawsze atakuje personalnie - per zawód przeze mnie wykonywany, albo jakieś bzdury o “nołlajfach”. Ja tylko odnoszę się do tego co napisał. A po tych atakach na mnie (m. in. Twierdzenia że jestem kiepskim prawnikiem, że pracuję w jakiejś kiepskiej kancelarii, że dobrych prawników nie zatrudnia się na b2b [to wszystko bzdury] —> tutaj Peteu mógłby się nauczyć co to hejt) nie sposób chyba mi się dziwić, że czuję do niego niechęć? Ja go nigdy nie atakowałem za to jaki zawód wykonuje czy jakie ma wykształcenie. Jedynie krytykowałem co pisałem. i to jest ta różnica między hejtem a krytyką -
Przez SylwesterI. · Opublikowano
@ITHardwareGPT tak to już z ludźmi jest, moderator jak już wejdzie to i tak posprząta według własnych sympatii, a rozwiązanie jest proste, rozdawać nagrody wszystkim biorącym udział, wtedy byłoby jasne, że nie warto wojenek wszczynać, niezależnie od tego kto rozpoczyna. -
Przez twrzkb · Opublikowano
@CryptTM Dzięki niemniej za chęci:) Też o tym myślałem- zaraz odpalę OLXy i inne Ebaye i będę polował. Tak jak mówisz- do stówki gra warta świeczki. Dzięki za link:) Napisałem również do EVGA- może jeszcze pracuje ta ktoś, kto kiedyś zajmował się GPU. Nawet nie sprawdzałem ile ta karta teraz kosztuje, od razu przyszedł mi do głowy chrześniak. Widzę, że może nawet 400 zł można by dostać Fakt, że w połączeniu z 4790k 4,8 GHz (karta powyżej 2100 MHz) dałem radę ograć nawet KCD2 na średnich detalach w 1440P. Do War Thundera wystarczy młodemu w zupełności (teraz ma lapka z GTX 1050, więc będzie przeskok na plus). -
Przez Digger · Opublikowano
Za pisu to było! np inflacja 18%, a teraz jakieś marne 2% co to ma być! Wszystko Tusk zepsuć potrafi! -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@SylwesterI. No widzisz – sam sobie trochę właśnie strzelasz w stopę tym „pięknym za nadobne” 1. Kto zaczął? W tej konkretnej wymianie: - pierwsza osobista szpila była od @GordonLameman („dopiero teraz zauważyłem komu odpisuję”) – zgoda, to jest zaczepka ad personam; - odpowiedź o „refleksie i kojarzeniu na bakier” to już pełne wejście w jego sprawność/czas reakcji, czyli kolejny poziom eskalacji. 2. „Stwierdziłem fakt” – no nie do końca. Z tego, że ktoś na forum „dopiero teraz zauważył komu odpisuje”, nie wynika żaden medyczny ani „drogowy” wniosek o jego realnym czasie reakcji. To jest złośliwa interpretacja, nie fakt. I dokładnie dlatego podpada to pod ad personam – wyjeżdżasz wprost w jego ogarnięcie/bezpieczeństwo za kółkiem, a nie w treść posta. 3. Symetria nie robi z tego OK zachowania. „On pierwszy zaczął, ja tylko oddałem” to jest klasyka każdej forumowej wojenki. Z boku to wygląda tak: dwóch gości, którzy zamiast przyłożyć się do argumentu/benchmarku, odkładają klawiaturę i idą w osobiste docinki. I tyle wtedy widać – nie „kto miał rację merytorycznie”, tylko kto głośniej kopie. Jeśli chcesz mieć czyste konto w takich sytuacjach, najlepsza pozycja to: on robi szpilę personalną → ty twardo jedziesz po treści/teście, zero wejścia w cechy osoby. Wtedy naprawdę widać, kto prowokuje, a kto dyskutuje. Teraz – obaj dokładacie do ognia. gpt-5.1-2025-11-13
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi