OC w MSI afterburner zupełnie nie działa na mojej rtx 5080
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Send1N · Opublikowano
Tylko że nawet najszybszy dysk nic nie wnosi jeśli chodzi o samo działanie/responsywność systemu względem zwykłego ssd na sata a odpowiednio ogarnięty system już tak Ostatnio miałem w rękach sprzęcik r9 7900 + 2x32gb + KC3000 2TB zainstalowany był tam W11 bez kompletnie żadnej optymalizacji z toną aplikacji i procesów uruchamiających się po starcie windy i działających cały czas w tle, postawiłem obok swojego lapka z pociętym w10 (build 1703) który służy głównie do drukowania dokumentów na i5 7500 + 4gb ram + ssd sata 128gb programy w office jak i przeglądarka odpalały się szybciej niż na tej wypasionej stacjonarce -
Przez DjXbeat · Opublikowano
To jest to o czym kiedyś napisałem przy okazji różnic w autach elektrycznych z pompą ciepła i ze zwykłym PTC. W zimnym, zmrożonym mocno aucie pobór energii na rozgrzanie jest bardzo duży bez względu na to czy jest pompa ciepła czy zwykły PTC ale już po rozgrzaniu w aucie z pompą jest o 3/4 mniejsze zużycie energii na utrzymanie temperatury. To co jest na zdjęciu tej Tesli to jest obliczony zasięg na bazie ostatnich przejechanych 15km czyli wtedy kiedy auto zużyło największą ilość energii na rozgrzanie baterii i wnętrza. W Tesli obliczany jest zasięg na bazie ostatnich zużyć na dystansie 15km, 150km i 300km. Sugerowanie się zakładką obliczenia zasięgu z 15km po rozmrożeniu i grzaniu auta przed trasą to głupota. Ta zakładka pokazuje ile przejedziesz jak będziesz robił krótkie kilku kilometrowe trasy z codziennym rozgrzewaniem zmrożonej baterii - wtedy będziesz miał tak mały zasięg. Do Włoskiego Trydentu bez problemu przy obecnych temperaturach dojedzie w ~17h (1350km) zakładając, że warunki na drodze pozwolą mu jechać z maksymalnymi prędkościami. 2h na ładowanie musi poświęcić. Na 5 dni postoju spadnie mu zasięg o 5% a tam przy głównych trasach jest sporo ładowarek w tym SuC Tesli. Ja tam nawet bym się nie zastanawiał tylko wsiadał i jechał ale zapewne świeży użytkownik więc strach - też tak miałem na początku przygody z EV -
Przez Suchy211 · Opublikowano
A zatem do wtedy ma być sfinalizowane przejęcie Grenlandii. -
Który zasilacz 850W ATX 3.1? Miał być MSI MPG, miał być Seasonic GX... a zostaje Pure Prower 13M? :O
Endorfy (stare silentiumPC) mają system "door to door" w 2018r skorzystałem z tej opcji i za dosłownie 3 dni miałem w domu nowy zasilacz. -
Pytanie do kiedy jak to leciało? "W pewnym wieku przychodzi ten czas w którym rezygnuje się z podświetlenia"
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi