maxmaster027 1 068 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu @Fenrir_14 https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-geforce-rtx-5080-phoenix-16gb-gddr7-dlss4-17967831902 Moze wziąc te za 5300. To jest te samo chłodzenie co tutaj https://www.techpowerup.com/review/gainward-geforce-rtx-5080-phoenix-gs/4.html jest recenzja karty. 1
Send1N 5 106 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) https://techlord.pl/zotac-geforce-rtx-5070-ti-solid-sff-16gb-gddr7-dlss4-p-33260.html brać tego zotaca (dobry sklep, dobre chłodzenie) i nie marudzić że "szkoda bo jeszcze chwile temu...." zbędne biadolenie + doszła jeszcze prywatna wojna dwóch kogutów która klasycznie zaśmieciła temat Edytowane 4 godziny temu przez Send1N 1 2
Choryski 6 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): @Fenrir_14 https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-geforce-rtx-5080-phoenix-16gb-gddr7-dlss4-17967831902 Moze wziąc te za 5300. To jest te samo chłodzenie co tutaj https://www.techpowerup.com/review/gainward-geforce-rtx-5080-phoenix-gs/4.html jest recenzja karty. Czy opinie tej karty brać pod uwagę? Jakich producentow / modele brać pod uwagę jeżeli chodzi o te dwie karty 5070 ti i 5080?
Fenrir_14 956 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu @Radio Tirana GamingPro V2 to mimo wszystko jest naprawdę solidny model jeśli chodzi o 5070Ti, problem z nim jest taki, że praktycznie nieosiągalny ;/ @Choryski @maxmaster027 biorąc pod uwagę jak ceny idą w górę to faktycznie może to być najlepszy deal jeżeli kolega decyduje się na kartę od zielonych, co zresztą osobiście sugeruję ze względu na wymienione wcześniej tytuły 1
maxmaster027 1 068 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Napisz w co grasz, i na jakiej rozdzielczosci.
Fenrir_14 956 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 23 minuty temu, Choryski napisał(a): Gram w 1440p głównie w gry AAA, teraz SW Outlaws. Na co dzień w BF6, Borderlands 4, Star Citizen, czasem jakieś Anno czy Eve online. @maxmaster027 napisał - jw. 1
Choryski 6 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 22 minuty temu, Choryski napisał(a): Gram w 1440p głównie w gry AAA, teraz SW Outlaws. Na co dzień w BF6, Borderlands 4, Star Citizen, czasem jakieś Anno czy Eve online. .
maxmaster027 1 068 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu A to brałbym 5070Ti https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/ASUS-GeForce-RTX-5070-Ti-TUF-OC-16GB-GDDR7-RAM-Karta-graficzna/3331057 chociaz z drugiej strony to kurcze fajna wersja 5070Ti taki tufik to 4700zl i to najtaniej w proshopie. Inne wersje typu gaming trio maja tę samą cene, najtansze po 4700~ 1 1
Choryski 6 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): A to brałbym 5070Ti https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/ASUS-GeForce-RTX-5070-Ti-TUF-OC-16GB-GDDR7-RAM-Karta-graficzna/3331057 chociaz z drugiej strony to kurcze fajna wersja 5070Ti taki tufik to 4700zl i to najtaniej w proshopie. Inne wersje typu gaming trio maja tę samą cene, najtansze po 4700~ Za taką cenę to jednak ugryzłbym się w język i kupił 5080 Czy ten model mogę brać? Zotac 5070
Radio Tirana 1 222 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 22 minuty temu, Choryski napisał(a): Czy opinie tej karty brać pod uwagę? Jakich producentow / modele brać pod uwagę jeżeli chodzi o te dwie karty 5070 ti i 5080? Jeżeli wolisz kartę ze światełkami to jeszcze ta PNY jest OK. https://www.mediaexpert.pl/p/7439456 3809 po wpisaniu kodu z aplikacji mobilnej 1
maxmaster027 1 068 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 6 minut temu, Choryski napisał(a): Za taką cenę to jednak ugryzłbym się w język i kupił 5080 Czy ten model mogę brać? Zotac 5070 @VRman Ty masz tego SFF czy windforca? @Radio Tirana Ale ten pny to wersja bez plusa, taka sobie ponoc wentyle sa glosne. i mało miedzi w srodku Edytowane 4 godziny temu przez maxmaster027 1
Fenrir_14 956 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Choryski Tu masz jeszcze reckę tego PNY 1
Radio Tirana 1 222 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Ale ten pny to wersja bez plusa, taka sobie ponoc wentyle sa glosne. i mało miedzi w srodku PNY zdecydowanie nie jest taka sobie. Grube, 3-slotowe chłodzenie. Miałem przez pewien czas wersję bez świecidełek i zrobiła na mnie bdb wrażenie. 1
Qrdello 984 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 49 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Nikogo nie zgnoiłem. Tylko po prostu czysta matematyka, Do jego podzespołów bardziej opłaca sie 5070Ti i tyle. A co do pierwszej czesci twojej twórczosci no to jest piekny pokaz tego, że jak nie ogarniasz i przegrywasz walke na argumenty to wrzucasz tabletki. Dosc czeste u osob, które nie potrafia przyznac komus racji @Choryski Zalezy ile masz siana tez, jezeli kasa dla Ciebie to nie problem to mozesz wziac drozsza karte, natomaist jezeli to dla Ciebie spory wydatek to lepiej 5070Ti, obie karty w sumie sa niezłe. Raczej z obu bedziesz zadowolony. Musialbys napisac w co grasz i na jakiej rozdziałce Hmm. Ja zwykle dobieram ludziom karty do podzespołów pod kątem wydajnosci. Cena dyktuje przedział który mnie ogranicza, lub nie. Wiesz, żeby bottlenecka nie było Ty patrzysz tylko na zasobnosc portfela więc idac tym tropem policz mu NOWE 14600kf ramy i mobo i reszte, skoro skladasz mu NOWY komputer z NOWĄ grafiką. wypadałoby dopytać o resztę sprzętu bo moze miec np plytķę ROG za 2.5k. Nową. A tak sie sklada ze do 14600 podejdzie i 5070ti i 5080 a i znam paru co 4090 mają tak sparowane. To dopiero blamaż. Karta za 10k do kompa za 3. No plebsy. 2 2
Choryski 6 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu U mnie w domu jest na tyle głośno non stop, że proszę nie patrzeć na kulturę pracy - dla mnie nie ma znaczenia. Dla mnie liczy się, żeby karta była w miarę chłodna. RGB jest mi obojętne, nie patrzę na to No i też nie chciałbym dać za 5070ti powyżej 4300zł - wyżej to już wolałbym jeść karton przez pół roku, ale kupić 5080. Jezeli na tym filmiku jest to samo PNY to jest całkiem chłodna. Jeszczę prześpie się z tym tematem... z dzień, żeby ceny nie wzrosły, aż tak Jeżeli jednak miałbym brać 5080, bo mam rynek zbytu ma mojego 6950xt to na jaki model celować?
maxmaster027 1 068 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) @Qrdello Może sobie tam i 5090 wsadzic, napisałem tylko pod kątem opłacalnosci. (w koncu troche tych wtyczek od 5090tek sie popaliło na indyjskich kablach z aluminium, ktos ledwo spiął budżet i juz na solidny przewód nie starczylo) @Choryski No te PNY ma jednak ponad 2000obr i 73C w dość solidnej obudowie. Także taki sobie wybór. Co innego wersja z plusem, gdzie tam jest chłodzenie od 5080 Edytowane 3 godziny temu przez maxmaster027 1
Choryski 6 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Hmm a te modele: KFA2 INNO3D chociaż tutaj temperatury w opiniach są różne Gigabyte Eagle Windoforce
VRman 3 039 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, maxmaster027 napisał(a): @VRman Ty masz tego SFF czy windforca? Mam inno3D SSF i PNY Tripple FAN STD.Oba niestety pozostaną zafoliowane więc niestety info jak to działa nie dam, Spoiler ale na temat obu znalazłem wiele negatywnych opinii więc nie polecę, chyba że za tyle za ile mi się udało (3600-3700) "ale to już było.. i nie wróci więcej" Jedna zostanie dla mnie, druga dla kolegi do nowego kompa, ale oba nowe kompy powstaną raczej nie w tym roku :E Przynajmniej nie trzeba trząść dupą ze strachu, że do wtedy za 5070ti będą w sklepach krzyczeć 6000 :D 6 minut temu, Choryski napisał(a): Hmm a te modele: KFA2 INNO3D chociaż tutaj temperatury w opiniach są różne Gigabyte Eagle Windoforce No to są jednak tanizny i szału nie ma. O ile nie będziesz robił undervoltu, co zdaje się polecać całe forum, ani limitera fps (co ja z całą siłą odradzam, bo jak masz za dużo klatek to znaczy, że masz zły monitor, a nie "zbędne klatki" ) to może być dość głośno, ale tylko pod obciążeniem. Poza grami raczej luzik. 1
maxmaster027 1 068 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu słuchaj, te produkty (tzn karty) maja takie ceny no nie bez powodów. Są to nieco słabsze konstrukcje, cieplejsze i glosniejsze z nizszym PL i potencjalną wydajnoscia w teorii. To juz lepsze bedzie ta PNY jednak okolice 4000zł trzeba juz teraz liczyc za entry model 5070Ti 1
Dirian 753 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, Choryski napisał(a): Jeżeli jednak miałbym brać 5080, bo mam rynek zbytu ma mojego 6950xt to na jaki model celować? Na polecanego już 2x w tym temacie Gainwarda. Czytasz w ogóle posty w temacie czy sam ze sobą piszesz? Edytowane 2 godziny temu przez Dirian 1 2
Choryski 6 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Dirian napisał(a): Na polecanego już 2x w tym temacie Gainwarda. Czytasz w ogóle posty w temacie czy sam ze sobą piszesz? Przepraszam, ale jak widziałeś mogło mi to umknąć między wieloma wypowiedziami różnego typu. Skoro ciężko znaleźć dobre 5070ti za mniej niż 4600 zł to 5080 za 5300zł będzie ok? Gainward 5080 phoenix v1 jeżeli to ta sama wersja to chyba nie wydaje się zła?
Send1N 5 106 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu O czym ty piszesz, przecież dostałeś kilka propozycji dobrych 5070Ti w tym temacie za niecałe 4K 2
Choryski 6 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 13 minut temu, Send1N napisał(a): O czym ty piszesz, przecież dostałeś kilka propozycji dobrych 5070Ti w tym temacie za niecałe 4K Tak, tylko ktoś z Was wstawiał propozycję, a niżej ktoś ją dyskredytował Wiem, że w tej cenie pewnie trzeba liczyć na kompromisy... Po prostu lekko już zgłupiałem. Przeszedłem na front 5070ti ok - Mamy ZOTAC chyba najcieńsza z kart 5070ti? Reddit mówi, że temperatury średnio 71st w Helldivers czy Cyberpunk więc też chyba ok Do PNY, z tego co wyczytałem polecają model PLUS. Chociaż większość opinii jest pozytywnych. Reddit Czy do tych kart też muszę dokupić jakiś specjalny kabel do zasilacza?
Radio Tirana 1 222 Opublikowano 51 minut temu Opublikowano 51 minut temu W pudełku razem z kartą będzie adapter, więc nie trzeba kupować żadnych dodatkowych kabli. 1
Fenrir_14 956 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu (edytowane) @Choryski sytuacja na rynku jest akurat tragiczna. Te fajne modele które były jeszcze kilka dni temu zostały już wykupione a ceny fajnych modeli które zostały zarówno 5070Ti i 5080 niestety już dość wyraźnie odbiły do góry więc jeżeli chcesz fajny model to niestety muisz się liczyć z dodatkową dopłatą w stosunku do tego co było jeszcze w tamtym tygodniu. Oczywiście po uzupełnieniu stanów magazynowych tych modeli które już poszły ceny też zostaną zaktualizowane. Także jak widzisz ciężko coś mądrego doradzić w obecnej sytuacji. Jeżeli chodzi o fajne modele to warto wymienić Asus Prime i TUF, MSI Trio i Vanguard, Gigabyte Aorus Master i Gaming OC, Palit GameRock (5070Ti) Edytowane 38 minut temu przez Fenrir_14 1
Rekomendowane odpowiedzi