Wymiana 4070ti 12gb
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez VRman · Opublikowano
Też Wam te używanie chińskiego przez Hesusa zaczyna działać na nerwy czy tylko mi? -
Przez VRman · Opublikowano
Kurde, Musk miał w Groku pół roku temu 150tys. teraz sporo więcej a niedługo chce mieć niemal milion... układów od Nvidii (czy raczej zestawów układów) I albo to przez to, albo wprowadzili zmiany po tej ogólnoświatowej fali newsów z oburzeniem, że ludzie zmieniają laskom ubranie na skąpe albo wcale - może 3/4 ruchu odpadła jak to zblokowali. Nie wiem czemu, ale wiem jedno: ja pierdzielę! Teraz to chodzi JESZCZE szybciej. Tym razem co jakiś czas generuje dwa na raz (durne to, ze nie ma opcji "nie wiem, nie chcę wybierać, bo nie wiem który lepszy" ani "ten z lewej lepszy, ale pozwól mi zapisać plik video tego z prawej") co daje wtedy czas generowania per video na poziomie dosłownie kilku sekund. Nawet więcej! - jak wcześniej często wlatywało slow motion, tak teraz ani razu. Zgaduję, że to jest gdy jest obciążenie, wtedy zamiast 5-6s, generował 2s, po czym dawał interpolację klatek, dla odciążenia serwerów. Nawet efekty teleportacji i magii robi całkiem nieźle. Już ciężko uwierzyć co się tu dostaje za darmola, a jak dadzą darmowym nie 5-6s a 10s, to OpenAI i Sora będą musiały się zacząć obawiać, mimo ogromnej przewagi. W ciągu półtora roku ma być prawie 5x więcej mocy obliczeniowej dla Groka, licząc od połowy 2025. Ciekawe czy i jak mocno Grok zbliży się do Sory 2. Jak się zlbiży i dadzą 10s w darmowej wersji to będzie wstrząs i cios, który na pewno konkurencję zaboli. Musk ma co przepalać (kasa) PS. I owszem, zbanowali jedno z trzech moich kont. Wypróbowałem drugie, stare. Działa nadal. Fejkowy email,dosłownie minuta i można generować ze 20-50 filmików z tempem generowania na poziomie czasem nawet tylko kilkunastu sekund. Idźcie i jedzcie z tego wszyscy - skoro już mamy zaduszany rynek PC gaming, chore ceny RAMu i zaraz kart i SSD, to odbierzmy chociaż rekompensatę w postaci dojenia generatorów głupich filmików za darmo od Muska -
Przez sideband · Opublikowano
Jak zwykle w praktyce im dalej tym gorzej od strony CPU. Także 21H2 najwydajniejszy pamiętaj MS między czasie wprowadza różne latki i na poziomie tego samego OS 2xHx tylko nowszy build wydajność spada. Od strony GPU to w zasadzie wydajność nie zmienia się nie licząc, że niektóre benchmarki lecą ciut w dół. Kolejne buildy tylko dodawanie kolejnego gówna do systemu i coraz gorszą kompatybilność ze starszym softem. 21h2 Win11 po skrojeniu bym powiedział, że lepiej śmiga jak Win 10 21h2. Da się tak samo skroić jak Win10 także 50 procesów i wszystko bangla do tego start is back I wszystko można przywrócić do stanu z Win10, a nawet częściowo Win7 jak potrzeba. -
Przez lokiju · Opublikowano
Ale jak to tak? Przecież Chiny są złe. Jednak już mówiąc tak całkiem serio to przyzwyczaiłem się do chińskich telefonów i zegarków to i do ramu się przyzwyczaję. Jak będzie chodzić jak należy i cena będzie dla mnie atrakcyjna to biorę. -
Przez janek25 · Opublikowano
Do grania w 4K z poziomu 4070ti 12Gb to trzeba 5090,jeśli odliczysz MFG Poczekaj sobie na 6000,bedą nowe zabawki
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi