Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Teraz to trochę śmieszne, że Blizzard jeszcze nawet nie tak dawno potrafił zrobić takie kampanie dla pojedynczego gracza jak ta trylogia Starcraft 2.

8 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a):

Mi chodzi po głowie, żeby w końcu "zrobić" SC1. W sumie Warcraft 3 też  ukończyłem pewnie z 20 lat po premierze.

Z Warcraft 3 to polecam ten kanał, jedyny polski który komentuje rozgrywki graczy którzy grają w ten tytuł zawodowo:

https://www.youtube.com/@KroLuYT/videos

Edytowane przez Gothic
Opublikowano

Kampania singlowa jest kapitalna, świetnie napisana, mocno angażująca. Jak na produkcję RTS, gdzie nie zawsze kładzie się na to nacisk. Wracam regularnie.

Multi wiadomo, światowa czołówka. Czasami odpalam sobie jeszcze jakieś turnieje do żarcia, najlepiej z komentarzem "Tastosisa", legendarnego duetu komentatorów. Sam też się bawiłem trochę po sieci, będąc mocnym Goldem (na granicy Platinum), jeszcze za czasów Wings of Liberty.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem cały pakiet teraz jest w promocji. Będzie grane 😁

20260126-170652.jpg

Te "Tajne Operacje" też dokupiłem

Fajnie to wygląda i bardzo filmowo 👍

Edytowane przez azgan
Opublikowano (edytowane)

Możliwe że to z okazji 35 lecia 🤔https://www.gry-online.pl/newsroom/blizzard-ujawni-swoja-tajemnicza-przyszlosc-odkrywajac-4-karty-ra/zc300d5

W sumie to odkryłem to przez przypadek bo czytając wasze opinie stwierdziłem że teraz jak jest już całość to ograłbym dla tej epickiej fabuły i zobaczyłem że jest w promocji 😋

Rewelacyjnie to wygląda jak w dobrym filmie, mega klimat. Postarali się 👏

Edytowane przez azgan
Opublikowano

Cena jest ok u Azgana, 86zł za upgrade do wersji Deluxe, wszystko pasuje, cena jest identycznie jak mnie. U niego nawet po kupnie nie widnieje żadna promocja na grę. Gdyby była promocja to by miał obniżoną cenę nawet gdy ma coś kupione. 

Ja nie mam żadnej promocji, te 40zł mniej za komplet to tak jakby za dodatek który już mam, promocji nie ma. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a):

Mi chodzi po głowie, żeby w końcu "zrobić" SC1. W sumie Warcraft 3 też  ukończyłem pewnie z 20 lat po premierze.

Jak będziesz zabierał się to poszukaj AI moda, który poprawia skrypty. Nie dość że oryginalne chyba nie zawsze działają to jeszcze są to słabe wyzwania. :E Nie mogłem zabrać się za remaster, ponieważ było zbyt prosto i nudno, a potem moda nie chciało się instalować, bo grałem w online gdzie indziej.

SC II niestety nie zostaje w pamięci, bo obdarto go z klimatu, który został jedynie w trailerach. Pomyśleć że specjalnie kupowałem komputer pod SC II, ale i tak swoje grało się w multi oraz na modach.
Do dziś czasem zerknę na ArtosisCasts i znajdzie się ciekawy mecz z jedynki.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
13 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Jak będziesz zabierał się to poszukaj AI moda, który poprawia skrypty. Nie dość że oryginalne chyba nie zawsze działają to jeszcze są to słabe wyzwania. :E Nie mogłem zabrać się za remaster, ponieważ było zbyt prosto i nudno, a potem moda nie chciało się instalować, bo grałem w online gdzie indziej.

SC II niestety nie zostaje w pamięci, bo obdarto go z klimatu, który został jedynie w trailerach. Pomyśleć że specjalnie kupowałem komputer pod SC II, ale i tak swoje grało się w multi oraz na modach.
Do dziś czasem zerknę na ArtosisCasts i znajdzie się ciekawy mecz z jedynki.

W 1 nie grałem więc nie mam porównania ale poglądowo obczaiłem sobie u Roja na kanale i z tego co widzę był zachwycony

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, azgan napisał(a):

u Roja na kanale i z tego co widzę był zachwycony

A czym przyzwoitym nie byłby zachwycony? :E Po prostu stało się nijakie, ot kolejne tło do RTSa, nadal nieco lepsze niż większość.
Tutaj jest choćby wątek Kerrigan z 1, zbiór wycinków:

I druga część:

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

SC II niestety nie zostaje w pamięci, bo obdarto go z klimatu, który został jedynie w trailerach.

No cóż, nie mogę się chyba bardziej z tym nie zgodzić. Dwójka ma świetną atmosferę, bardzo dobrze napisaną kampanię i znacznie lepszy gameplay od jedynki. Jest zwyczajnie lepsza praktycznie pod każdym względem, może prócz muzyki i odgłosów jednostek. A w obu spędziłem grube setki godzin, od czasów SC/SC:BW śledząc koreańską scenę i później rozgrywki GSL w SC2.  

• Thanks 1