aureumchaos 822 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września Wczoraj udalo sie pograc chwile i gra jest wyczubista Jest juz mod na FG https://www.nexusmods.com/silenthilltownfall/mods/20 HDR pomimo braku toggla dziala jesli wl jest po prostu w win11. Widac to na statach rivy i przez renoDX. DLSS5 tez dziala calkiem spoko Dobrze, ze weekend!!!!!! 1
ODIN85 5 303 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) Skończone. No cóż mamy tu przykład symulatora zagadek z okazjonalną walką i dobrą fabułą. Wolę jednak odwrotne proporcje tak jak było w F. Od biedy dali jeden etap z masakrą strzelbą. Zagadki nierówne. Od pomysłowych po kompletnie nieczytelnych w których walczymy nawet ze skopanym sterowaniem. Optymalizacja słaba jak większość gier na tym silniku. 7.5/10. Edytowane 25 Września przez ODIN85 1
aureumchaos 822 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) Konami nie pyklo chyba Edytowane 25 Września przez aureumchaos
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 3 godziny temu, aureumchaos napisał(a): Capcom nie pyklo chyba Raczej Konami 1
PaVLo 1 444 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września Efekt żerowania na świetnej marce, które znów im nie wypaliło. Z rakiem Silent Hill: F było bardzo podobnie i mam nadzieję, że więcej nie zobaczymy takich pasożytów. 2 2
ODIN85 5 303 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września Akurat F to była bardzo dobra gra a słaby Silent. Chodziło tylko o znaną nazwę.
Necronom 600 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 7 godzin temu, aureumchaos napisał(a): Konami nie pyklo chyba No kto by się spodziewał Co mogło pójść nie tak Ale może przestaną męczyć serię i wrócą na właściwe tory.
aureumchaos 822 Opublikowano Piątek o 21:18 Opublikowano Piątek o 21:18 Dla mnie wypas... Troche nostalgii nawet jest... 1
ODIN85 5 303 Opublikowano Sobota o 02:39 Opublikowano Sobota o 02:39 (edytowane) Poczekaj na zagadki z dyskietkami Edytowane Sobota o 10:32 przez ODIN85 1
aureumchaos 822 Opublikowano Sobota o 13:56 Opublikowano Sobota o 13:56 Nie ma to jak w domu.. ... i kolega z pracy nawet jest... Spoiler
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano Wtorek o 06:45 Opublikowano Wtorek o 06:45 W dniu 26.09.2026 o 14:44, Necronom napisał(a): Bieg to jest mistrzostwo świata
aureumchaos 822 Opublikowano Wtorek o 19:12 Opublikowano Wtorek o 19:12 (edytowane) Dobrze było. Prawie mesjasz horrorowego gejmingu. Daje 9/10 Zabieram za UE5 i traversal stuttering i za za dużo skradania, moglio dac alternatywe brute force. Ale eskpolarcja outerworld i samego miasta super, pelno zakamarkow, troceh znajdek. Wszedzie mgla i doskonala atmosfera. Udźwiękowienie sztos, gralem na kinie domowy i doznania super. Sama grafika bardzo dobr ai lepsza jeszcze z dlss5 Zagadki genialne i ciekawie zaprojektowane, chociaz na na koncu z pompami troche mozg usmazyla. Na pewno w wolnej chwili zrobie NG+ i inne zakonczenia. Polecam jak ktos lubi walking sim + horror. Edytowane wczoraj o 08:27 przez aureumchaos 2
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano wczoraj o 06:22 Opublikowano wczoraj o 06:22 Oglądam jak gra Tamae, tzn. leci w tle jak robię masę innych rzeczy i powiem tak, z tego co widziałem eksploracja spoko, walka jak to w Silencie, ale nie powiem dźwięk jest naprawdę bardzo dobry, już ze dwa razy mną tak zatrzepotało że nie wiedziałem co się dzieje w ogóle odnoszę wrażenie że niektóre motywy dźwiękowe zalatują mi na SH2. 1
Necronom 600 Opublikowano wczoraj o 07:16 Opublikowano wczoraj o 07:16 Gra ma dużo nawiązań do dwójki, małe smaczki. Walka jest fatalna, ale całkiem się sypie jak pojawiają się przeciwnicy, których atakiem jest QTE. Przeciwnik łapie, QTE, atak, kontra, QTE. I nie to nie tak jak np. w RE4. Na tym momencie chyba bym już pierdzielnął grą. Nie wiem dlaczego twórcy dalej uważają, że QTE to jest coś dobrego. Ten patent powinien do lamusa już dawno odejść. Do tego przeciwnicy mają pajęczy zmysł i potrafią zauważyć postać za ścianą/inną zasłoną albo jak gracz jeszcze go nie ma w polu widzenia a on już gracza widzi.
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano wczoraj o 08:00 Opublikowano wczoraj o 08:00 "Widziałem" trochę i tam walczył jakimś kawałkiem drewna i nie zauważyłem QTE, dlatego napisałem że walka jak w SH, a też jakoś nie słyszałem aby narzekał na widzenie przez ściany, ale jak mówię oglądam jak oglądam
Necronom 600 Opublikowano wczoraj o 08:03 Opublikowano wczoraj o 08:03 To tam nie doszedł chyba jeszcze. Jak oglądałem to jaja się zaczynały jak się druga postacią grało, tą pielęgniarką.
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano wczoraj o 08:23 Opublikowano wczoraj o 08:23 A to nie, na razie to tym mudżinem chodzi, więc jeszcze drugiej postaci nie widziałem, może dzisiaj zobaczę dalszą część
Tankietka 298 Opublikowano wczoraj o 09:31 Opublikowano wczoraj o 09:31 14 godzin temu, aureumchaos napisał(a): Polecam jak ktos lubi walking sim Pierwszy raz słyszę, że to nieinteraktywny walking sim. Czyli do śmietnika.
ODIN85 5 303 Opublikowano wczoraj o 09:39 Opublikowano wczoraj o 09:39 2 godziny temu, Necronom napisał(a): Gra ma dużo nawiązań do dwójki, małe smaczki. Walka jest fatalna, ale całkiem się sypie jak pojawiają się przeciwnicy, których atakiem jest QTE. Przeciwnik łapie, QTE, atak, kontra, QTE. I nie to nie tak jak np. w RE4. Na tym momencie chyba bym już pierdzielnął grą. Nie wiem dlaczego twórcy dalej uważają, że QTE to jest coś dobrego. Ten patent powinien do lamusa już dawno odejść. Do tego przeciwnicy mają pajęczy zmysł i potrafią zauważyć postać za ścianą/inną zasłoną albo jak gracz jeszcze go nie ma w polu widzenia a on już gracza widzi. Walka to żadne wyzwanie. Większość idzie olać. Zagadki trudniejsze.
aureumchaos 822 Opublikowano wczoraj o 10:22 Opublikowano wczoraj o 10:22 48 minut temu, Tankietka napisał(a): Pierwszy raz słyszę, że to nieinteraktywny walking sim. Czyli do śmietnika. A gdzie ja napisalem ze jest nieiteraktywny? Gra jest nastawiona na eksploracje na nozkach i skradanie. Walka to ostatecznosc. Chyba, ze dla Ciebie walking sim to rzeczywisice tylko chodzenie i ogladanie. Prawie kazda gra horror indie czy nie indie jak np Visage to walking simy sa przeciez.
Tankietka 298 Opublikowano wczoraj o 11:30 Opublikowano wczoraj o 11:30 (edytowane) To doedukuj się co oznacza pojęcie walking sim w środowisku graczy a nie walisz fałszywe informacje i wprowadzasz w błąd. Edytowane wczoraj o 15:18 przez Tankietka
Rekomendowane odpowiedzi