Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@CryptTMtylko że ja mam dwa chłodzenia za kilka złotych więcej niż ta fuma

TR Phantom Spirit 120 EVO i  TR Phantom Spirit 120 zwykły

teraz są na amazonie w promocji. Jeszcze z kodem to wyjdzie taniej niż fuma

myślałem o fortis 5 ale nie wiem jak z temperaturami będzie. Karta graficzna swoje daje

Edytowane przez Dimazz
  • Upvote 1
Opublikowano

Co to sie odwala przy dzisiejszych cenach podzespolow to juz nawet organizm nie umie lez wydusic 

Gigabyte wypuszcza 5090 za 6000 euro a tu widze asus plyte glowna za 13 tys 

https://www.proshop.pl/Plyta-glowna/ASUS-ROG-CROSSHAIR-X870E-EDITION-20-ROG-RYUJIN-360-EDITION-20-Plyta-glowna-AMD-X870E-AMD-AM5-DDR5-RAM-Extended-ATX/3484146

ciekawe czy gdzies istnieje gorna granica tego obledu

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Paweł.. napisał(a):

a tu widze asus plyte glowna za 13 tys 

Pomyśleć, że za MSI X870E Gaming plus wifi dałem 809zł, a dało się kupić nawet za 734zł.
Jak tu racjonalnie uzasadnić sobie dopłatę nastu K do mobasa na tym samym chipsecie i to tylko z 2 letnią gwarą (klasyka proshopa)? :E 

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
1 godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

i to tylko z 2 letnią gwarą (klasyka proshopa)?

proshop, jak wiekszość sklepów z cywilizowanego świata w ogóle nie daje swojej gwarancji

masz dwuletnią rękojmię sklepu

jeśli jest dłuższa, to jest to gwarancja producenta, w trzecim roku odsyłasz sam bezpośrednio do serwisu producenta, często jest to lepsze niż sklep po drodze, który nie ma wtedy żadnego obowiązku dotrzymywać terminów.

z doświadczenia, pytałem kiedyś o ten trzeci rok support proshopa, kupując grafikę z drugiej reki, która miała od nich fakturę, tak mi odpisali :

Cytat

Jeśli producent udziela 3 letniej gwarancji to również ją akceptujemy i produkt można odesłać do nas w celu naprawy.

oczywiście kartę sprzedałem wcześniej..

Opublikowano

@miro Też coś brałem z proshopa. Dzięki za doprecyzowanie. W przypadku PNY na amazonie, pierwsze 2 lata ogarnia amazon, trzeci rok PNY bezpośrednio ale można przez całe 3 lata załatwiać bezpośrednio z PNY, wystarczy mieć FV. Nie każdy producent daje taką możliwość. Np. Gigabyte wprost pisze o odsyłanie wadliwego towaru tylko za pośrednictwem sklepu w którym się kupiło. Im większa korporacja tym pewnie mniej się rozdrabnia na detaliczne traktowanie klientów w mojej ocenie.

Opublikowano

no tylko amazon jak coś odkupisz to nie masz gwarancji, tylko ten co na fakturze

proshop nie robi z tym problemu, co prawda nie da się sprzętu przepisać do konta innego klienta, ale można przepisać zgłoszenie reklamacyjne, wtedy aktualny dostaje wszelkie info itd

8 minut temu, Lameismyname napisał(a):

W przypadku PNY na amazonie, pierwsze 2 lata ogarnia amazon, trzeci rok PNY bezpośrednio ale można przez całe 3 lata załatwiać bezpośrednio z PNY, wystarczy mieć FV.

dokładnie, proshop daje ci wybór, o ile sam producent to uznaje i dopuszcza taką ścieżkę

• Upvote 1
Opublikowano

wlasnie teraz ogarniam sobie gwrancje na płytę bo amazon daje 2 lata jak to amazon ale MSI chyba 3 i +3 miesiące za rejestrację produktu na stronie ale dopiero jutro jak będę wymieniał obudowę to odkręcę płytę i sprawdzę numer. Niestety jest tylko na płycie na pudełku nie ma. Tam tylko SN

Opublikowano (edytowane)

@miroznalazłem. Oczywiście wszystko jest na końcu i tak. MSI nie daje dodatkowej 3 miesięcznej gwarancji na płyty główne. 
I niestety jest chyba tylko 2 lata bo tak sobie amazon wymyślił

to po rejestracji produktu na stronie MSI:

Cytat

Standardowa gwarancja

W zależności od regionu mogą występować różnice w zakresie realizacji usług. O szczegóły prosimy pytać w sklepie, w których dokonano zakupu.

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
29 minut temu, Dimazz napisał(a):

@miroznalazłem. Oczywiście wszystko jest na końcu i tak. MSI nie daje dodatkowej 3 miesięcznej gwarancji na płyty główne. 
I niestety jest chyba tylko 2 lata bo tak sobie amazon wymyślił

to po rejestracji produktu na stronie MSI:

Czyli w MSI jak u Gigabyte - z gwarancją zwracać się tylko bezpośrednio do sklepu. Trzeba byłoby skrobnąć maila ale źle to wygląda.
Ja kupiłem w Media Expert i mam pełne 3 lata :) 

Ciekawi mnie natomiast to:
Serwis Gigabyte jest we Wrocławiu
Serwis MSI jest w Bielanach Wrocławskich 9km od Wrocławia
Serwis ASUS był (nie wiem czy jest) m.in. we Wrocławiu
Serwisu ASRock nie ma w PL

Ale:

Głównym dystrybutorem płyt głównych MSI, ASUS i ASRock jest w PL firma z Wrocławia :) 

Ten Wrocław to taka dolina krze... znaczy hardware'owa w naszym kraju? :E 

Opublikowano

Ogólnie mam x870 tomahawk, kupiony za czapkę śliwek ... Ram chce iść na 8200mhz+ ale mam procka z cienkim imc. Na am5 przerobiłem sporo płyt, miałem nawet bohatera x870e. Poza x670e steel legend to jest druga płyta poniżej 1000zl która ogarnia ram na 8000mhz+. Jedzie do mnie 9900x , jak złapie czas i wenę to postaram się pojsc w 8200mhz+ , ram mam z takim potencjałem ;) .