Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Pewnie kluczem do tej historii jest słowo "był", a ma teraz najechane tyle co przysłowiowy passat z zagramanicy.

Jezus Maria jako nowy gorzej wyglądał, czemu Ty szukasz nie wiadomo jakiego poparcia że WOLED to gunwo? :E 

Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Jezus Maria jako nowy gorzej wyglądał, czemu Ty szukasz nie wiadomo jakiego poparcia że WOLED to gunwo? :E 

Nie dorabiaj teorii. Ja nigdzie nie piszę, że WOLED to gunwo, tylko, że egzemplarze WOLED z wadami fabrycznymi to gunwo. Czujesz różnicę?
Nie czaję Twojej postawy... no tak jak Ci mówiłem - na banding każdy był przygotowany i z loterii coś wygrał, ja tam machnąłem ręką... ale jak bagatelizujesz retencję która się potrafi "wylać" na 1/3 matrycy i jest w realu dobrze widoczna na białym i skali szarości 5%-90%, to tego nie czaję. Nazywajmy rzeczy po imieniu. 

Opublikowano

Ja pisałem już wcześniej że miałem okazję obadac dwa nowe woledy lg i chyba gigabyte na dwóch z nich były koszmarne pasyyyy  od startu darowałem sobie ten typ matrycy kupiłem taniego gigashita GO27Q24A na qdoled i baja 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, unadarek napisał(a):

Ja pisałem już wcześniej że miałem okazję obadac dwa nowe woledy lg i chyba gigabyte na dwóch z nich były koszmarne pasyyyy  od startu darowałem sobie ten typ matrycy kupiłem taniego gigashita GO27Q24A na qdoled i baja 

A widzisz, u mnie w dwóch egzemplarzach banding był znośny.
To pokarało mnie tymi mazajami.

37 minut temu, Raiven napisał(a):

Znalazłem tylko 1 wątek na reddit, może gdzieś jeszcze coś jest.

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1v2onrn/is_this_burnin_gigabyte_mo27q28g_9_months_old/

@galakty @caleb59 W linku powyżej komuś udało się to dobrze ująć jak to wygląda w realu. Chociaż u gościa wygląda jak jakiś odcisk z youtuba ale żebyście mieli wyobrażenie o bieli vs szarości retencji.

Opublikowano
6 minut temu, Lameismyname napisał(a):

A widzisz, u mnie w dwóch egzemplarzach banding był znośny.
To pokarało mnie tymi mazajami.

@galakty @caleb59 W linku powyżej komuś udało się to dobrze ująć jak to wygląda w realu. Chociaż u gościa wygląda jak jakiś odcisk z youtuba ale żebyście mieli wyobrażenie o bieli vs szarości retencji.

I u mnie wygląda podobnie. Sporo po prawej, sporo po lewej, góra od lewej do prawej, środek dość czysty.

Opublikowano
Teraz, Raiven napisał(a):

I u mnie wygląda podobnie. Sporo po prawej, sporo po lewej, góra od lewej do prawej, środek dość czysty.

Ale odcień się zgadza. Kolega @CajraX mówił, że w jego egzemplarzu jest jak u mnie (okolice środka).
Tak czy siak, na każdym z 4 przypadków wada fabryczna. A czy to jest w paski, kropki, fale czy łaciate jak krowa niczego nie zmienia :D 

Opublikowano
1 minutę temu, Raiven napisał(a):

Czytając jakie problemy mają wszyscy z tym monitorem strach go kupić i patszeć ,chuchać dmuchać nie kupiłbym go nawet gdyby kosztował tyle ile IPS .

Opublikowano
6 minut temu, caleb59 napisał(a):

Skisnę jak okaże się, że nadchodzący firmware 08 w jakiś sposób poprawi te problemy. :hihot: 

Przy pierwszym egzemplarzu testowałem różny firmware. Z resztą sam sugerowałeś. To nie to. 
Z resztą... gdyby to była kwestia firmware, to nie wymieniliby mi poprzedniej sztuki na nową.

Opublikowano
44 minuty temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Czytając jakie problemy mają wszyscy z tym monitorem strach go kupić i patszeć ,chuchać dmuchać nie kupiłbym go nawet gdyby kosztował tyle ile IPS .

CCC- jakby tyle kosztował co IPS to nawet tą zebrę bym zaakceptował, ale sęk w tym, że to sprzęt 3x droższy. Z uwagi, ze to był jeden z pierwszych tandemów reklamowany jako przełomowy to mam wrażenie, że drugiego tak popularnego nie ma i jest ich całe mnóstwo na rynku (a przypadków z "białą retencją" mało lub ludzie nie zwracają uwagi). Póki co Gigabyte lepiej omijać