Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Potrzebuję bialy zasilacz do białego builda obudowa Be quiet shadow Base 800 Fx.Ale wszystkie białe zasilacze co widziałem i czytałem o nich mnie tak średnio przekonują.Np SS Focus Gx 1000W V4 ponoć coś z wentylatorem że potrafi terkotać po starcie i trzeba wył/wł żeby chodził normalnie a i ponoć gdzieś czytałem że głośny jest mimo wszystko, nie wiem czy to prawda.Corsair Shift bialy nie podoba mi się ze względu na boczne wyjścia wolałbym klasykę.Asus rog strix 1000w platinum nie wiem czy można zaufać, ponieważ też czytałem cewki lubią się odezwać a i drogi jest.Jakby nie to że potrzebuję bialego zasilacza to wziąłbym czarny Rm1000x albo Fsb Hydro Ti 1000W.Tylko w tym Fsb jest chyba kabel tylko natywny do grafiki a samo złącze w zasilaczu jest starsze chyba że już wysyłają wszystko poprawione.Tylko czy ta wersja poprawioną też jest tak dobra jak poprzednia? Szukam też takiego zasilacza który powinien mieć przynajmniej 5 gniazd w zasilaczy 8pin dwa do procka trzy do grafiki.Co byście polecili bo może trochę przesadzam, wiem że każdy może się popsuć ale wolałbym wybrać coś dobrego w bieli.Bo jednak bialy cały build i do tego czarne kable to nie wiem czy to nie szpetnie trochę będzie wyglądać.

Opublikowano

Nie wiem czy ja taki wybredny co do sprzętu czy to przez to że ostatniego kompa składałem w 2012 ale czytałem że ten zasilacz też lubi się spalić czy coś tam innego nie pamiętam już.Ale z tymi seasonicami to przecież chyba nie wkazdym modelu focus gx albo ten wertex terkoczą wentylatory co ? 

Opublikowano (edytowane)

Będę się zastanawiał jeszcze i porównam w te dwa zasilacze.Szkoda że ten Fsb Hydro Ti nie jest w bieli ale jedynie jego mógłbym wziąć w czarnej wersji bo jego sprawność to jest topka.A orjentuje się ktoś czy jak wezmę zasilacz który ma kable typu sznurówka to czy zapinki będą do niego pasować? Nie mogę znaleźć tych zapinek teraz bo dałbym linka.

A jest gdzieś do kupienia ten model MAG A1200PLS PCIE5

Tak patrzę na tego Vertexa i on po stronie zasilacza ma 12VHP nie przeszkadza to że to nie jest nowsza wersja bezpieczne to jest ?

Edytowane przez Special-1
Opublikowano

Jak wtyczka jest dobrze wpięta, to generalnie jest bezpieczne, ale nie widzę sensu kupna zasilacza w starszym standardzie jak w podobnej cenie możesz mieć bdb PSU na ATX 3.1. Ja bym brał tego Fractala ION 3, bardzo dobra konstrukcja na platformie Seasonic.

• Upvote 1