Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak wiadomo Playstation z odróżnieniu do Xboxa nie ma możliwości hibernacji, czyli kontynuowania gry w momencie wyłączenia konsoli. No chyba, że zostawimy PS5 w trybie spoczynku np. na noc podłączoną ale do sieci. 

CZY mając zasilacz UPS można nim podtrzymywać tryb spoczynku PS5 -gdy wyłączę zasilanie z domowej sieci 230V?

Edytowane przez Coffee Banan
  • Coffee Banan zmienił(a) tytuł na Czy takie rozwiązanie z UPS zadziała z PS5 & PS6?
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Coffee Banan napisał(a):

gdy wyłączę zasilanie z domowej sieci 230V?

Po co taki absurd? UPS jest do podtrzymywania na czas zaniku (choć dzięki większym aku można przetrwać burzę np. 2 godz. grając).

Owszem zadziała. Ale UPS-y mają straty własne i nawet 4-5 W to może być za dużo (są nawet takie co biorą 40 W na swoje potrzeby). Tyle podaje Sony w co nie wierzę, to nie jest nierealne, ale Xbox ma dużo więcej. Na niskim zużyciu mój UPS daje radę 4h czyli za mało (inne jeszcze mniej).

Możesz kupić UPS do pieców gazowych, tam dać dowolnie duży aku i wytrzyma kilka dni. Ale to absurdalne na takie potrzeby. Ja myślałem o tym z okazji burz, a nie żeby bezsensownie wyłączać z gniazdka na noc. W dodatku oberwiesz zdrowo wyciem podczas ładowania (skoro to ma być codziennie, a nie jak u mnie kilka razy na rok, takie aku do pieców stoją w piwnicy i hałas nie przeszkadza, codzienne ładowanie po nocy będzie przeszkadzać, generalnie UPS-y domowe i o niższej mocy są cichsze, mój CyberPower CP1500 jest wystarczająco cichy nawet ładując, ale nocy raczej nie wytrzyma).

Edytowane przez sino