Coffee Banan 12 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) Jak wiadomo Playstation z odróżnieniu do Xboxa nie ma możliwości hibernacji, czyli kontynuowania gry w momencie wyłączenia konsoli. No chyba, że zostawimy PS5 w trybie spoczynku np. na noc podłączoną ale do sieci. CZY mając zasilacz UPS można nim podtrzymywać tryb spoczynku PS5 -gdy wyłączę zasilanie z domowej sieci 230V? Edytowane 23 Maja przez Coffee Banan
sino 100 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Coffee Banan napisał(a): gdy wyłączę zasilanie z domowej sieci 230V? Po co taki absurd? UPS jest do podtrzymywania na czas zaniku (choć dzięki większym aku można przetrwać burzę np. 2 godz. grając). Owszem zadziała. Ale UPS-y mają straty własne i nawet 4-5 W to może być za dużo (są nawet takie co biorą 40 W na swoje potrzeby). Tyle podaje Sony w co nie wierzę, to nie jest nierealne, ale Xbox ma dużo więcej. Na niskim zużyciu mój UPS daje radę 4h czyli za mało (inne jeszcze mniej). Możesz kupić UPS do pieców gazowych, tam dać dowolnie duży aku i wytrzyma kilka dni. Ale to absurdalne na takie potrzeby. Ja myślałem o tym z okazji burz, a nie żeby bezsensownie wyłączać z gniazdka na noc. W dodatku oberwiesz zdrowo wyciem podczas ładowania (skoro to ma być codziennie, a nie jak u mnie kilka razy na rok, takie aku do pieców stoją w piwnicy i hałas nie przeszkadza, codzienne ładowanie po nocy będzie przeszkadzać, generalnie UPS-y domowe i o niższej mocy są cichsze, mój CyberPower CP1500 jest wystarczająco cichy nawet ładując, ale nocy raczej nie wytrzyma). Edytowane 23 Maja przez sino
Coffee Banan 12 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca Jeszcze nie kupiłem żadnej konsoli, więc jestem przed wyborem jakiejś. CZY na PS5 jest bardzo uciążliwy brak możliwości hibernacji konsoli po to aby przerwać granie i kontynuować później?
kanon7 838 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Miałem / mam Xbox i PS5. Tryb uśpienia i UPS wywal „do śmietnika”. Racja, tryb Quick Résume jest fajny bo uruchamiasz grę w 1-2 sekundy, ale PS5 uruchamia gry od nowa w 5-6 sekund więc… Jeżeli prędkość PS5 jest „za długa” to pozostaje wziąć Xbox’a.
Coffee Banan 12 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Chodziło mi raczej o takie coś jak (po wyłączeniu konsoli) możliwość kontynuacji gry w momencie jej przerwania. Nie ma tego PS5 i dlatego występuje uciążliwość zaczynania gry niestety od początku danego etapu/ poziomu ... Edytowane 28 Czerwca przez Coffee Banan
sino 100 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca PS5 ma tryb spoczynku: https://www.eurogamer.pl/ps5-tryb-spoczynku-wylaczanie-konsoli Jak działa nie wiem bo nie mam PS5. Ale na pewno pobiera dużo więcej prądu niż QR, bo rzekomo 5 W (czyli mniej niż UPS). Jednak Sony to oszuści i ich telewizory o poborze 0,5 W potrafią brać po 15-20 W 24h na dobę. Ponieważ TV ciągle cię szpieguje, przesyła dane do internetu np.: https://ithardware.pl/aktualnosci/smart_tv_telwizory_inwigilacja-47401.html Tak więc te pomiary Sony o 4,7 W należy zweryfikować miernikiem, robiąc to wiele razy przez wiele godzin i dni (nie jest to nierealne, PC tyle ma, każdy inaczej, mój 2,7 W).
kanon7 838 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) 3 godziny temu, Coffee Banan napisał(a): Chodziło mi raczej o takie coś jak (po wyłączeniu konsoli) możliwość kontynuacji gry w momencie jej przerwania. Nie ma tego PS5 i dlatego występuje uciążliwość zaczynania gry niestety od początku danego etapu/ poziomu ... To tylko Xbox i Quick Résume. Nic nie zdziałasz na PS5… Edytowane 28 Czerwca przez kanon7
Coffee Banan 12 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Dzięki; jeszcze jedno - na ps5 widzę, że będą jeszcze nowości np.: Wolverine, Phantom Blade 0, Son of Thanjai, GOW Laufey. A na X'a coś jeszcze będzie albo już uśmiercono tę konsolę? Edytowane 28 Czerwca przez Coffee Banan
kanon7 838 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Xbox Series X|S: Grand Theft Auto VI Fable Call of Duty: Modern Warfare 4 Gears of War: E-Day Persona 6 The Blood of Dawnwalker 007 First Light Resident Evil Requiem Onimusha: Way of the Sword Crimson Desert The Outer Worlds 2 Ninja Gaiden 4 Beast of Reincarnation Resonance: A Plague Tale Legacy Clockwork Revolution State of Decay 3 Marvel’s Blade The Expanse: Osiris Reborn Control 2 The Witcher 4 (potwierdzono, że zmierza na platformy obecnej generacji, w tym Xbox)
Rekomendowane odpowiedzi