Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozglądam się ostatnio za słuchawkami dousznymi z wyższej półki, takimi żeby trochę mi posłużyły, i jako zawodowy overthinker trochę odruchowo chciałem znaleźć coś z IPx7/8. Prysznica w nich brał nie będę, ale w lecie człowiek się poci, czasem deszcz go złapie, czasem trzeba te słuchawki wyczyścić, jakoś mnie martwi jak sobie z tym wszystkim poradzą słabsze ratingi.

Z drugiej strony większość topowych modeli poprzestaje teraz na IPx4, ewentualnie 5, ludzie z tego korzystają i jakoś żyją. No i mam dylemat: czy mogę tę kwestię odpuścić i skupić się na innych parametrach, czy jednak to martwienie się ma sens?

Opublikowano

Martwisz się na zapas. Najdłużej mam XM4 soniacze już im elementy obudowy odpadają ale dalej służą i pot czy deszcz nic im nigdy nie zrobiły. Jedyne na czym się powinieneś skupić to kształt słuchawek aby były wygodne. No i tu albo pójdziesz w XM5 albo w Technicsy AZ-100 obie sztuki całkiem wygodne przy XM4. Rozumiem, że ta wyższa półka, to jest top z tws? 

Opublikowano (edytowane)

No przez wyższą półkę mam na myśli np. któreś z tych wymienionych (albo od razu XM6), ew. Sennheisery Momentum, któreś Bose QC czy coś w tym stylu, te modele pamiętam z wstępnego sondowania rynku. Wolałbym się nie pchać w vendor locka, więc Galaxy Budsy/Airpodsy odpadają, szkoda mi tylko że Jabra się zwinęła.

Z wygodą to o tyle problem, że ciężko zgadnąć na oko przed kupnem czy mi coś spasuje czy nie, a douszniaków chyba zwracać po kupnie nie można przez względy higieniczne?

Edytowane przez wegurals