Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DarkeVo napisał(a):

No powiem że chyba sie już nacieszyłem moim corsair rm1000x 2024 bo przed chwila wracam do pc i czarny ekran i wentyle na full. I jeśli to możliwe że to pin przedłuzki 24 pin którą mam tydzien albo zasilacz który bedzie miał w listopadzie jakoś dwa lata:hmm:

Wywal te przedłużki i sprawdź na oryginalnym okablowaniu od zasilacza.

Godzinę temu, unadarek napisał(a):

Tak człowiek od jakiegoś tam dłuższego czasu czyta o tych wszelakich PSU  w różnych tematach a to ten dobry a to ten zły i tak w kółeczko :P a tak prawdę mówiąc w większości te zasiłki są już w tych czasach bardziej niż przyzwoite , oczywiście to tylko elektronika i padaki się zdarzają nawet od startu ale jak się trafi że jest w 100% sprawny i powiedzmy że kompatybilny to działa stabilnie z większością , achy i ochy nad corsarzami

Bo przeciętny zasilacz to generalnie urządzenie proste jak budowa cepa, ale przez nagonkę na forach, gdzie kiedyś był bardzo duży hejt (bądź co bądź słuszny) na kiepskiej jakości zasilacze typu Feel itp., ludzie zaczęli przywiązywać przesadnie dużą uwagę do PSU, i teraz to poszło trochę w drugą stronę. Taka prawda, że do praktycznie każdego zestawu wystarczy zasiłka typu Chieftec Vega za te 250-300 zł, i nic więcej nie trzeba, bo takie PSU i tak posłuży latami zapewniając stabilne parametry prądowe. Przyzwoitej klasy kondensatory i inna elektronika potrafią służyć latami.

Edytowane przez Dirian
Opublikowano
23 minuty temu, Dirian napisał(a):

wentyle jeżdżą na 100%

Tak jak pisałem wyżej przechodziłem to trzy lata temu i wtedy wszystko sprawdziłem nawet przeszłem wtedy już na am5 i jak została tylko karta i zasilacz do wymiany to wyszło że był to zasilacz, wtedy seasonic gx850. Tak jutro podepne oryginalny 24 pin i podepne wireview od GPU i wtedy jak tylko raz to się zdarzy to poleci na gwarancję i pewnie na sprzedaż bo kupię drugi bez czekania