Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Poradzcie jakie kupić dobre głośniczki komputerowe 2.0 takie proste do oglądania filmów ew. do słuchania muzyki. Nie muszą to być audiofilskie głośniczki tylko takie proste. Chciałbym coś od creative ale widze że oni sprzedają teraz takie jakieś jajkowate które wizualnie mi się nie podobają.

Albo innej firmy jak dobre to chyba też nie pogardze.

Opublikowano

Przejrzyj oferty Logitech, Microlab, Edifier, Creative (mają nie tylko Peble).

Soundcore ma świetny głośnik BT - Motion+, który posiadam i bardzo lubię. Możesz zobaczyć, czy nie robią modeli do PC.

Opublikowano

Inflacja sprawiła, że 150zł to już bardzo niewiele. Takie głośniki do odsłuchu lektora jednodrożne może kupi, ale słuchanie na tym muzyki to ... jak słuchanie na małym radyjku. Najtańsze dwudrożne sensownej firmy to widzę Edifier P12 - 229zł.

(osobiście bym dołożył do Edifier 2.0 R1600TIII za 289zł)

Opublikowano

Tak ale ja nie potrzebuje nic super bo żaden ze mnie audiofil. Miałem przez 10 lat tracery za 40 zł i były super tzn. były przyzwoite i do filmów i do muzyki. Bo do odsłuchiwania muzyki na poziomie to mam wzmacniacz Densen i kolumny Dali.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 24.07.2026 o 10:30, Anakin napisał(a):

Cześć

Poradzcie jakie kupić dobre głośniczki komputerowe 2.0 takie proste do oglądania filmów ew. do słuchania muzyki. Nie muszą to być audiofilskie głośniczki tylko takie proste. Chciałbym coś od creative ale widze że oni sprzedają teraz takie jakieś jajkowate które wizualnie mi się nie podobają.

Albo innej firmy jak dobre to chyba też nie pogardze.

Nie wie, czy jajkowate, to te Peble, czy inne. Ja mam te Peble Plus i w zupełności mi to wystarcza. Z resztą, co można dobrego kupić do 150 zł ?  :hmm:

https://allegro.pl/produkt/glosniki-komputerowe-creative-pebble-plus-2-1-usb-czarne-d0c708c9-75bc-4e69-b335-64cb053550e4?offerId=18603053294&utm_source=google&utm_medium=product-carousel&utm_campaign=product-listing&utm_content=%2Fkategoria%2Fglosniki-259434%3Fstring%3Dcreative%20pebble

EDIT: chciałem skromnie dodać, że do sterowników od dźwiękówki zintegrowanej dograłem equalizer APO, który doskonale poprawia dźwięk :) 

https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/

Edytowane przez leven