Baxter 8 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Witam potrzebuję rady kumpel chce kupić nowy komp. Zastanawiamy się nad dwiema kartami RTX 5070 i RX9070XT. Uważam że RX 9070XT to zdecydowanie lepszy wybór. AMD Ryzen 5 7500F TRAY to dobry procesor na początek ? Możę kiedyś wybierze coś lepszego ale do grania w 1080p i 1440p powinien taki zestaw być bardzo ok.
wallec 1 801 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Jak do 1080p to 7800x3d i RTX 5070 Jak do 1440p to 7500F i RX9070
Baxter 8 Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia Planuje zmienić w przyszłości ekran na 1440p wiec chyba ten zestaw z radeonem. To chyba już ostatni dzwonek na kupienie jeszcze coś w rozsądnej cenie przed podwyżkami.
wallec 1 801 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Później w ludzkich cenach zostaną Ci karty np ode mnie albo od @Lameismyname tj. rozkręcane, bez gwarancji w cenie nowych, po których je kupiliśmy. Ja np dałem za swoją 2000zł nówkę, ucegliłem, dałem na serwisj i straciłem gwarancję na dwudniowej karcie ale poczekam jeszcze aż ceny wzrosną i sprzedam ją normalnie w cenie po której kupiłem. Lame dał za swoją używkę 9070xt ~2200zł, rozkręcił, stracił gwarancje ale poczeka jeszcze z dwa tygodnie i będzie mógł ja sprzedać na luzaku za 2500zł albo i więcej. Także tak, lepiej kupić teraz niż za miesiąc.
j4z 1 873 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 1 minutę temu, wallec napisał(a): ucegliłem W jaki sposób?
kubon 209 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 9070xt, 7500f to nie jakiś potwór ale będzie jako tako, szczególnie 1440p.
Lameismyname 4 096 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 51 minut temu, wallec napisał(a): Lame dał za swoją używkę 9070xt ~2200zł, rozkręcił, stracił gwarancje ale poczeka jeszcze z dwa tygodnie i będzie mógł ja sprzedać na luzaku za 2500zł albo i więcej. ? Przecież dałem za swoją 2020zł i gwarancję nadal mam, co potwierdził mi sam RMA Manager Gigabyte. Widzę, Twój tytuł się chyba udziela
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) @Baxter 9070xt jest najlepszym wyborem w tym budzecie. Kupujcie, bo czasu na zakup w ludzkiej cenie pozostalo niewiele. Edytowane 3 Sierpnia przez RTXnietylko4060tiUSER 1
Baxter 8 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) A co sadzicie o modelu PowerColor Radeon RX 9070 XT Hellhound OC. Ponoć najlepszy wybór jeśli chodzi o kulturę pracy i ma bardzo dobrą wydajność. W opiniach narzekają na cewki, ale to loteria iw najdroższych 5090 też mogą piszczeć. Znajomy ma dość hałasu starego PC i teraz chce cichy sprzęt. Edytowane 3 Sierpnia przez Baxter
kubon 209 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia hellhound, pulse, nitro, taichi są najlepsze, steel legend też spoko 1
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) @Baxter Znajomy niech zmieni ustawienia krzywej wentylatorow od obudowy i CPU, bedzie ciszej. Ustawic, wlaczyc smarka i zweryfikowac temperatury. Edytowane 3 Sierpnia przez RTXnietylko4060tiUSER
Baxter 8 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia W złomie jaki posiada to już nie ma czego zmieniać. Procek intela 4 rdzeniowy z 2011 roku plus RX580:) Ten PC to już ledwie ciągnie.
Lameismyname 4 096 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Dla mnie piszczące cewki są paradoksalnie najgorsze. Wolę już się poużerać z UV aby dany model w miarę wyprowadzić, a cewek nie przeskoczy jak zaczną wyć w CS2 przy dużej ilości FPS. Jeszcze wcześniej jak grałem w słuchawkach otwartych i miałem budę na biurku (nie pod) to już całkiem. Jest 14 dni na zwrot - brać, testować, obserwować.
JacekRTX 390 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia @Baxter bierz póki jest Klik, do tego Ryzen 7700
kubon 209 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia 40 minut temu, JacekRTX napisał(a): @Baxter bierz póki jest Klik, do tego Ryzen 7700 dzisiaj mi 2x anulowali, wku**lem sie kliknalem z alledrogo za podobna kase
miro 1 244 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 10 godzin temu, JacekRTX napisał(a): bierz póki jest ale on cały czas o XT, a nie zwykłej inna sprawa że jak się tak bedzie zastanawiał to za parę dni nawet za non-xt trzeba będzie dać 3k, 9060xt już po 2200-2300 ... nagle GRE za 2600-2700 zrobi się atrakcyjny
Baxter 8 Opublikowano 4 Sierpnia Autor Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Ta cewki to jest najgorsze co może być sam wymieniałem kartę 2 razy aż 3 nie piszczała. 3 minuty temu, miro napisał(a): ale on cały czas o XT, a nie zwykłej inna sprawa że jak się tak bedzie zastanawiał to za parę dni nawet za non-xt trzeba będzie dać 3k, 9060xt już po 2200-2300 ... nagle GRE za 2600-2700 zrobi się atrakcyjny Karta już kupiona teraz reszta została. Kumpel chce się zmieścić w 8 tys a najlepiej 7.5. Trochę szkoda że tak długo się zastanawiał. Miesiąc temu było taniej. Edytowane 4 Sierpnia przez Baxter
miro 1 244 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 2 minuty temu, Baxter napisał(a): Karta już kupiona teraz reszta została. no o bardzo dobrze, bo naprawdę nie było na co czekać jeszcze dyski szybują ostro w górę, jak nie masz to szybciutko coś kupić, o pamięciach nie wspominajać za to na płyty główne ciągle są promki, coś za coś, ale nie o tym temat, tu grafiki.
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 10 godzin temu, kubon napisał(a): dzisiaj mi 2x anulowali, wku**lem sie kliknalem z alledrogo za podobna kase Ale to z jakiego powodu? Przecież cena nie wzrosła, karty są na stanie. Co ten Jeff Bezos odwala
matakujce 98 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 13 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Dla mnie piszczące cewki są paradoksalnie najgorsze. Wolę już się poużerać z UV aby dany model w miarę wyprowadzić, a cewek nie przeskoczy jak zaczną wyć w CS2 przy dużej ilości FPS. Jeszcze wcześniej jak grałem w słuchawkach otwartych i miałem budę na biurku (nie pod) to już całkiem. Jest 14 dni na zwrot - brać, testować, obserwować. Serio, słyszysz cewki w słuchawkach, w CS2? 1
kubon 209 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 1 godzinę temu, Radio Tirana napisał(a): Ale to z jakiego powodu? Przecież cena nie wzrosła, karty są na stanie. Co ten Jeff Bezos odwala niewiem. Zamawiam rano, patrze za godzine zamówienie anulowane. To jeszcze raz i to samo, kasy nie pobrało. Kliknalem na allegro, pozniej chcialem sprawdzic o co chodzi ze anulowali, z konta brata zamowilem jeszcze raz i normalnie mam paczke w przygotowaniu Prime OC z allegro i gigaszrot od bezosa
Lameismyname 4 096 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 1 godzinę temu, matakujce napisał(a): Serio, słyszysz cewki w słuchawkach, w CS2? Weź poprawkę, że miałem skrzynkę na biurku, a słuchawki z których korzystałem to OTWARTE HiFiMan Edition XS. W CS2 np. jako CT potrafisz "siedzieć" w jednym miejscu go pilnując gdzie tak naprawdę z gry nie bardzo Ci dochodzą jakieś dźwięki, co jest prawie równoznaczne z założeniem WYŁĄCZONYCH słuchawek. Przy słuchawkach plenarnych jedynym izolatorem dźwięku zewnętrznego jest cieniutka membranka, która "tłumi" tyle co nic. Teraz na szczęście mam ZAMKNIĘTE słuchawki Genesis Toron 531 z mikrofonem i na nie "przełączam" gdy np. gram właśnie w CSa. Co za tym idzie - tak, w tym układzie słyszałem cewki w CS2. Na szczęście do cewek mam farta i zawsze trafiam na przynajmniej przyzwoite w kulturze pracy
matakujce 98 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 7 minut temu, Lameismyname napisał(a): Weź poprawkę, że miałem skrzynkę na biurku, a słuchawki z których korzystałem to OTWARTE HiFiMan Edition XS. W CS2 np. jako CT potrafisz "siedzieć" w jednym miejscu go pilnując gdzie tak naprawdę z gry nie bardzo Ci dochodzą jakieś dźwięki, co jest prawie równoznaczne z założeniem WYŁĄCZONYCH słuchawek. Przy słuchawkach plenarnych jedynym izolatorem dźwięku zewnętrznego jest cieniutka membranka, która "tłumi" tyle co nic. Teraz na szczęście mam ZAMKNIĘTE słuchawki Genesis Toron 531 z mikrofonem i na nie "przełączam" gdy np. gram właśnie w CSa. Co za tym idzie - tak, w tym układzie słyszałem cewki w CS2. Na szczęście do cewek mam farta i zawsze trafiam na przynajmniej przyzwoite w kulturze pracy Właśnie się zastanawiałem nad słuchawkami głównie do CS2, myślałem o planarnych HiFiMAN HE400se, HiFiMan Edition XS ale też zwykłe BD MMX300. Jak oceniasz planarne w grach, FPSach sieciowych, jest sens się w to ładować, bo widzę że mocno zszedłeś...
Lameismyname 4 096 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Teraz, matakujce napisał(a): Właśnie się zastanawiałem nad słuchawkami głównie do CS2, myślałem o planarnych HiFiMAN HE400se, HiFiMan Edition XS ale też zwykłe BD MMX300. Jak oceniasz planarne w grach, FPSach sieciowych, jest sens się w to ładować, bo widzę że mocno zszedłeś... Ja nadal mam HiFiMan Edition XS równolegle do Genesis Toron 531, z tym, że przez mikrofon w CS2 gram tylko na Genesisach. W tym tytule mam już parę godzin za sobą... Powiem tak, nie bierz żadnych HiFiManów, które mają pałąk jak Edition XS i HE400s, bo na dłuższą metę są strasznie niewygodne. Założysz, to Ci się wstępnie wydaje, że jest ok, ale chwilę posiedzisz i masz dosyć. To są słuchawki dla kogoś kto ma bardzo dużą głowę. Jest na to patent, w necie można ściągnąć schematy do druku 3d - kolega mi "wydrukował" takie coś z gumowatego tworzywa (to jest czerwone, nie różowe ): W sumie pod sieciówki lepsze byłyby zamknięte, bo każdy dźwięk z zewnątrz w otwartych Ci dochodzi. Kampisz jako CT na site A/B i nasłuchujesz kroków, a tutaj za oknem ktoś japę drze i Cię rozprasza. Spróbuj może tych Genesis bo po pieniądzu są naprawdę fajne. Ja mam Edition XS pod dźwiękówkę M-AUDIO M-TRACK SOLO, a Genesisy pod integre w płycie głównej. Jak chcę pograć w CS2 czy inną gierkę, to System -> Dźwięk i zmieniam "wyjście" jednym kliknięciem. Dzięki temu masz też tak, że pod gry masz inną głośność tego "combo", a do pulpitu i słuchania muzy masz inne "combo" z innym ustawieniem. 1
Rekomendowane odpowiedzi