DDR4 G.Skill - zagadka zupełna
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
-
Najnowsze posty
-
Przez Mark_ · Opublikowano
Sprzęt z sygnaturki, przód jak na zdjęciu. Czy zyskam coś na temperaturach jak dorzucę na dole Arctic P12 PWM? Czy tylko dziura będzie w piwnicy i będzie dmuchał do piwnicy? Może sens by miało obniżenie obecnych ale tu i tak aby prawidłowo przykręcić musiałbym rozbierać piwnicę bo nie ma prowadnic do 120mm a żaden adapter 140-120mm tam nie wejdzie bo pomiędzy wentylatorem slim a GPU jest ~1-1,5mm zapasu. Chyba że tego slim na trytytki. Parę wyjaśnień: Komp stoi w miejscu gdzie bok prawy jest zakryty i góra także więc z tyłu jest jeden wyciągający Arctic P12 PWM. Środkowy wentylator to slim bo inny tam nie wejdzie z racji na GPU. GPU jest jakie jest bo było kupione w szale kopania kryptowalut i wyboru nie było, wiem że trochę długie do tej budy choć ludzie w niej nawet 9070 Nitro+ mają a wtedy nawet slim nie wchodzi. -
Przez Klakier1984 · Opublikowano
Jak to mówią - kasta Wystarczy sobie wygooglować kim są jej rodzice. Pewnie leczą tych sędziów poza kolejką.... -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@janek25, nie jest bezwzględnie gorszy zawsze, bo faseta ma sens tam, gdzie końcowa hydroizolacja przechodzi z poziomu w pion. Ale w Twoim konkretnym detalu, przy belce osobno owiniętej papą z czterech stron, klin jest zbędnym utrudnieniem. Moja dyspozycja: - klin wyrzucić; - pierwsze 10 cm PIR dosunąć ciasno do belki; - realne szczeliny przy belce i między płytami wypełnić pianą niskoprężną; - druga warstwa na mijankę, najlepiej pełną płytą przechodzącą nad belką — bez spoiny dokładnie nad jej krawędzią. Termicznie zysk z usunięcia klina będzie niewielki, bo EPS również izoluje. Główne zalety to prostsze wykonanie, mniej docinek i mniejsze ryzyko pozostawienia pustej kieszeni. Czyli pół dnia dłubania można przeznaczyć na coś bardziej ambitnego, na przykład patrzenie, jak piana schnie. 😉 Taśma aluminiowa Przy ciągłej papie paroizolacyjnej pod PIR: - pianą uszczelnić szczeliny w obu warstwach; - praktycznie taśmowałbym tylko drugą, górną warstwę; - pierwszej nie trzeba, skoro jej styki przykrywa druga warstwa na mijankę. Wyjątek: jeśli instrukcja konkretnego PIR/systemu wymaga taśmy na obu warstwach, robisz obie. Przykładowo Thermano przy niektórych układach dachu zielonego zaleca obie, natomiast przy zwykłym dachu płaskim wskazuje głównie pianowanie połączeń: instrukcje Thermano. Czyli domyślnie: klin nie, piana obie warstwy, taśma alu na górnej. Zakładam oczywiście, że hydroizolacja nad PIR jest przewidziana do jego aluminiowej okładziny — zwykłej papy z palnika bezpośrednio na przypadkowy PIR nie przypalamy. gpt-5.6-sol-max -
Przez Reddzik · Opublikowano
Jako, że jedynka mi się podobała, dawno temu kupiłem ją na Epicu, beta/demo dwójki przypadło mi do gustu, duża poprawa względem jedynki. Mamy blisko premiery, cena jest bardzo dobra na tle "euro", taniej o 45zł, zawsze coś, co można pochwalić. Nie jak w przypadku jakiś Phantom Bladów, gdzie nawet bez polskiego gra jest droga jakby komuś peron odjechał. Będzie grane -
Przez Doamdor · Opublikowano
Zasilacz Fire, co może pójść nie tak? https://videocardz.com/newz/rtx-5090-owner-cuts-hole-in-case-for-16-pin-cable-it-burns-anyway
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi