Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, DITMD napisał(a):

Gra niedawno dostała patcha, mam jakieś 15h i doświadczyłem może ze trzy błędy. Respienie poza mapą, nieśmiertelny wróg, i jak chciałem usiąść w tym gronie, gdzie jest ten typ z workiem na głowie, to zjebałem się w przepaść :lol2: Najlepsza walka do tej pory dla mnie to ten bezimmieny więzień.

Pierwszy patch i już nerfią. 

Cytat

Bosses

The Lost Child

Base Damage: (-10%)

Max Health: (-15%)

Monolith

Base Damage: (-19%)

Max Health: (-10%)

Some Monolith Attacks were retimed to be more fair, as well.

Enemies

Cultist (mace)

Max Health: (-21.1%)

Caerinid Spider

Max Health: (-33.3%)

Infested Stalker

Max Health: (-52.4%)

Rusted Knave (Halberd)

Max Health: (-20.8%)

Fixed hit detection for overhead strike.

:hihot:

Serio, devsi powinni olać marudów, którzy narzekają na poziom trudności w grach mających być wyzwaniem.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Jaycob napisał(a):

Pierwszy patch i już nerfią. 

:hihot:

Serio, devsi powinni olać marudów, którzy narzekają na poziom trudności w grach mających być wyzwaniem.

Soulslike’i stały się zdecydowanie zbyt mainstreamowe. Elden Ring otworzył ten gatunek dla casuali, którym brakuje cierpliwości i podstawowego zrozumienia tego gatunku. Nie chcą nauczyć się grać, i rezultaty tego widać praktycznie wszędzie. Ludzie płaczą i narzekają na mechaniki i rozwiązania, które są obecne w tym gatunku od czasów Demon’s Souls. 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Te nerfy dotyczą chyba tylko tego biomu co mieliśmy w demie 

All enemies featured in the beta were restored to their beta hp values, except the Caerinid (Spider) in Magdelena’s area, which we wanted to retain its role as a threatening enemy which doesn’t respawn once defeated.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze moje spostrzeżenia co do walki, statsów, bossów i eksploracji. Materiałów jest sporo, do tego można je kupować u handlarzy, o ile nie biegasz w kółko po tej samej lokacji po wcześniejszym re-spawnie. Jeśli odpalasz tryb nocny to chapiesz dodatkowe duszę, kasę i kamienie. 

Jedynie materiału do zwiększania więzi z powłoką mogłoby być więcej. 

Będąc gdzieś na 15-20 levelu miałem już broń na +10. Levelująć jednocześnie kamienie zwykłe moby są na 2-3 hity Toporem Weterana a silniejsi przeciwnicy 5-6 strzałów max. Przy naładowanym SŁABYM ATAKU z kamieniem zwiekszającym crit chance silni wrogowie padają nawet na 3 strzały jeśli broń nakłada dodatkowy status to o jakich gąbkach tu mówimy?  Levelując więź z shell'em naprawdę szybko stajemy się potężniejsi. Gram cały czas Gragu i jego zdolności aktywne i pasywne mega ułatwiają eksplorację. Wyrwanie serca pomniejszym mobkom momentalnie uzupełnia zapas leczących potek, dodatkowo wyssanie przy zabijaniu przeciwników i regeneracja po zabójstwach. Ten jego punch to jest gwarantowany stun i można go ładować co chwilę a mając jeszcze

kamień na przyrost determinacji jesteśmy praktycznie nieśmiertelni. 

Do tego zwyklych potek mam teraz 7. W podstawowym trybie powiedziałbym że jest zbyt łatwo więc coraz częściej przełączam się na tryb nocny. Bez żadnego farmiemia, po prostu metodycznie czyszcząc lokacje i odpalając sobie tryb nocny. Gra oferuje tyle mechanik i synergii że klasyfikuje jej poziom trudności na jakieś 6/10.

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja gram Tielem. Mam postać na drugim poziomie umiejętności, nawet w połowie nie jest rozwinięta, a i tak tłukę wszystko bez większego problemu. Topór ze sztyletem i krwawienie robią swoje, później idę w truciznę. Nawet nie zdecydowałem jeszcze, którą postać jako drugą będę rozwijał, bo wszystko leci w Tiela. Podobno Satre jest bardzo op, nie sprawdzałem.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano

Ja dobijam Gragu i lecę w Proxime wtedy pod axekatane i duality stone. Do tego porażenie i spowolnienie.

Narazie wyrywanie serc i obosieczny topór zmiata wszystko co stanie mi na drodze 💪 teraz jeszcze mam na nim permanentny status podpalenia. 

Stakowanie kamieni na krytyki jest mega OP 🤣 Obstawiam że w następnym patchu duality stone dostaje nerfa haha. Generalnie umiejętności specjalne i odpowiednie zarządzanie determinacją i mamy easy mode. Praktycznie dla każdej powłoki. 

No i night mode jest świetny, polecam bo można zgarnąć przebłyski do zwiększania więzi z shell'em 👍 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To prawda, duality z Thielem jest mega OP, plus pernamentne krwawienie, ale też są inne fajne kamienie, można sobie poeksperymentować. Jak wejdą kryty, to nie ma co zbierać, tego ostatniego bossa rozjechałem w kilkanaście sekund, w drugiej fazie zdążył tylko zrobić ten wirnik.

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 1
Opublikowano

Dokładnie. Nawet trzeba eksperymentować i levelowac różne kamienie żeby zdobywać te rdzenie taru do levelowania głównych kamieni pod build. Ale kamieni fajnych i przydatnych jest tyle że fajnie to leci i przy okazji można posprawdzać synergię 👍 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@dan254 tylko nie pakuj od razu wszystkich przebłysków w Tiel'a jeśli będziesz chciał rozwijać jeszcze pozostałe powłoki. Te przebłyski są ograniczone ale można zdobyć ich więcej w night mode, który jest świetny i oferuje unikalny loot dostępny tylko w nocy także mega polecam 👍 

Dzisiaj 4 godzinki pykalem i żadnego crasha, z ręką na sercu nie wiem skąd tyle marudzenia :/

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

No właśnie dlatego chce odblokować wszystkie zanim zdecyduje,o night mode trochę czytałem,fajna opcja.Nawet Boss jakiś jest tylko tutaj.Jak na razie świetnie się gra.Walka super,dynamiczna i szybka jak lubię.

Buildow też już widzę dużo ciekawych,trucizna,błyskawice krwawienie,rzut toporem też wygląda ciekawie 

• Like 1
Opublikowano

Chłopaki robią smaka, a ja obrażony porzuciłem gierkę do której byłem pewny, że będzie udany zakup i będę się dobrze bawić. Niech łatają, pewnie za miesiąc albo dwa może już pomyślę o zakupie. Albo dam sobie bana na ten temat :hmm:

• Haha 1
Opublikowano

@Jaycob przeciwnicy biją mocniej, są wytrzymalsi, mają więcej hp i jest ich więcej. Można powiedzieć że taki wyższy poziom trudności. High risk high reward ;) 

Wpada więcej dusz, więcej kasy, więcej materiałów do tworzenia, dodatkowe mini-questy i lokacje, które za dnia są niedostępne. No i cały czas jest noc więc ma też swój klimat taka eksploracja.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Niektóre lokacje potrafią być hardkorowe bo są przeciwnicy jak np Słudzy Uczonego Księcia albo ci górnicy z kilofami - jak raz mu wejdzie sekwencja kombo to jest po Tobie, bo kombo wyzeruje Ci pasek więc w zasadzie na hita jesteś w niektórych miejscach. 

Ale są też lokacje gdzie jest bardzo spokojnie a wrogowie są stosunkowo wolni i przewidywalni. No i też jeszcze dużo zaleźy od preferowanego stylu gry. Niemniej, świetny jest ten tryb i liczę że będą go rozwijać.

Edytowane przez Fenrir_14