Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.08.2026 o 18:11, ACH napisał(a):

Najwyraźniej stary klient , to znacznie gorszy klient.

Stary i stały klient, to jest coś, czego takie firmy nie potrzebują (bo to samo tyczy się np. Netia). Także chcesz lepiej i taniej, to zmień operatora ;) 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

ale tylko haslo? nie ma dostepu do routera zeby ustawic sobie np inny kanal, inne ustwienia sieci itp?

Mogę wybrać jakie pasma mają działać (2,4 lub 5 GHz) mogę ograniczać dostęp do sieci dla każdego z urządzeń wedle uznania, w pewnym zakresie można zmieniać ustawienia sieci. Model fun box 6 można na necie trochę info wyszperać.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
W dniu 3.09.2026 o 12:10, Klakier1984 napisał(a):

P2P u mnie przynajmniej działa. Z konfiguracją to hasło do WI-FI możesz sobie ustawić ;)

ale to odblokowane porty masz?

2 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

To jest max co mi oferuja, nie ma szybszego internetu na mojej ulicy w kamienicy. Szkoda bo chcialbym szybszy. Modem fun box 7 niby. No i technologia HFC no ale z G bata nie ukrecisz. 

image.thumb.png.7a35987e1438ff93de128835f9e0d1c0.png

a w sumie po co ci szybszy? 

Opublikowano (edytowane)

Bo czesto odinstalowuje i instaluje na drugi dzien ponownie gry jak wychodza mody ktore chce sprawdzić... Lub naszla mnie ochota zeby ograc jeszze raz a potem sie rozmyslam...  Gry teraz maja po 100gb i dlaczego mialbym dlugi oczekac? Jak mialem 0,5 to malo nie umarlem przed monitorem... Teraz mam 1gbps (jak akurat dziala) i juz jest w miare ok. Nawet idizie na raz np z ubi i steam sciagac...  Marzyl mi sie 2gbps.... :(

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
5 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Bo czesto odinstalowuje i instaluje na drugi dzien ponownie gry jak wychodza mody ktore chce sprawdzić... Lub naszla mnie ochota zeby ograc jeszze raz a potem sie rozmyslam...  Gry teraz maja po 100gb i dlaczego mialbym dlugi oczekac? Jak mialem 0,5 to malo nie umarlem przed monitorem... Teraz mam 1gbps (jak akurat dziala) i juz jest w miare ok. Nawet idizie na raz np z ubi i steam sciagac...  Marzyl mi sie 2gbps.... :(

Serio Cię zbawi 10min zamiast 15?