Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem klientem Orange ponad 20 lat. Od wielu lat korzystam z pakietu Orange Love. W jego ramach mam także multiroom i bardzo wiele lat korzystam z - mocno przestarzałego - dekodera WHD80. Do niedawna mi to nie przeszkadzało. Problem w tym, że ostatnio mój Tv LG OLED z 2018 r.  zaczął bufforować na aplikacjach (bezpośrednio podłączonych) Netflixa i innych, mimo internetu 600 MB. Mimo , że zrobiłem wszystko co można, wygląda na to, że procesor nie wyrabia zwłaszcza na starcie streamingu. A ,że właśnie kończy mi się 2-letnia umowa , poprosiłem Orange o zmianę (wreszcie) dekodera, na Dekoder 4 K DUO lub przynajmniej Dekoder 4K Stream , które działają pod Androidem i mają dostęp do sklepu Google Play. Pozwoliłoby mi to oglądać serwisy streamingowe poprzez dekoder.

Niestety - zarówno w salonie przy ul. Marszałkowskiej w Warszawie jak i na infolinii - doradcy Orange, stwierdzili że mogę otrzymać w ramach wymiany tylko tzw. dekoder 4 K (Sagemcom IWU200 ). To także sporo starszy typ dekodera, który działa na Linuxie i chociaż ma własną aplikacje Netflixa, to nie ma dostępu do Sklepu Google Play, a więc nie ma innych aplikacji streamlingowych. 

Najciekawszym jest jednak - co potwierdziłem u konsultantów (bo wcześniej wiedziałem ) - że gdybym był nowym klientem Orange , to otrzymałbym .... cały sprzęt najnowszy.   W tym oczywiście dekoder  4 K Duo z 3 Gb RAM, 32 Gb pamieci, Android TV 14 - nieporównanie szybszy, stabilniejszy, płynniejszy...  lepszy nawet od poprzednika (4K Stream), a co dopiero od dekodera 4K (IWU200).

Najwyraźniej stary klient , to znacznie gorszy klient.

No cóż, pozostaje mi wiec przed  grudniem br. wypowiedzieć umowę z Orange i poszukać wśród ofert innych operatorów, lub.... innych ofert Orange, abym stał się - nowym klientem. Bo niekoniecznie chciałbym wyrzucać mojego OLEDA LG na śmietnik i kupować nowy. 

Pozdrawiam

Andrzej Cudak  (Warszawa) - jeszcze klient Orange

Opublikowano

Wszędzie jest tak samo. Kiedyś liczyło się jak chciałeś zostać i danego operatora, teraz już nie. Mam dwa numery w Play. Wszystko nielimitowane, prócz internetu, którego jest po 60 GB na numer. Za oba płacę 62 zł. Jak chciałbym jeden zlikwidować, a na drugi przedłużyć umowę to ten jeden obecnie będzie mnie kosztował 60 zł... Jaka zapytałem się to jaki mam w tym interes to mi babka powiedziała że będę miał większy pakiet internetu 😆 na co mi on jak i tak tych 60 nie wykorzystuje 🤦🏻‍♂️

Opublikowano

W orange trzeba brać nową umowę żadne przedłuzanie. Skończy się stara to bierze ktoś inny z domu nową lub czekasz jakiś czas bez umowy nie wiem z tydzień dwa i wtedy będziesz jako nowy klient. Dla nowych są dużo lepsze warunki a czasem na promocjach możesz trafić że przez rok prawie nic nie płacisz. na peperze często są takie promocje. 

Opublikowano
46 minut temu, Dimazz napisał(a):

W orange trzeba brać nową umowę żadne przedłuzanie. Skończy się stara to bierze ktoś inny z domu nową lub czekasz jakiś czas bez umowy nie wiem z tydzień dwa i wtedy będziesz jako nowy klient. Dla nowych są dużo lepsze warunki a czasem na promocjach możesz trafić że przez rok prawie nic nie płacisz. na peperze często są takie promocje. 

U każdego tak to teraz działa a nie tylko w Orange.

Opublikowano

Orange chce mieć jednak (nadal) starych klientów...

I stało się….. Panie konsultantki ze sklepu internetowego Orange rozwiązały mój problem.

Okazało się, ze jest możliwa wymiana mojego głównego dekodera na 4K Multi (na którym mi zależało), a także starego dekodera WHD80 na dekoder 4K. I wystarczyło… zamienić miejscami urządzenia, by 4K Multi zapewnił streaming aplikacji do starego TV OLED, a zwykły 4K wystarcza na nowym tv . Wszystko świetnie działa.

Umowę już przedłużyłem.

Gratuluję firmie świetnie przygotowanego personelu w sklepie internetowym Orange.

Opublikowano (edytowane)

Orange to najgorsza firma z jaką miałem doczynienia jeśli chodzi o obsługę klienta. Wydzwaniają nawet o 22 w sobotę, żeby wcisnąć jakąś ofertę. Zablokowałem w ciągu kilku lat 100+ ich numerów, ale się nie poddają. Od nich mam internet.

Z t-mobile telefon i od 15 lat ani jednego telefonu od nich.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
16 minut temu, Fatality napisał(a):

Orange to najgorsza firma z jaką miałem doczynienia jeśli chodzi o obsługę klienta. Wydzwaniają nawet o 22 w sobotę, żeby wcisnąć jakąś ofertę. Zablokowałem w ciągu kilku lat 100+ ich numerów, ale się nie poddają. Od nich mam internet.

Wycofaj zgody marketingowe, problem sam się rozwiąże.

Opublikowano

Tak jak zgody marketingowe dla partnerów danego operatora można bez problemu odznaczyć, tak zgody marketingowe operatora z którym się podpisuje umowę często są wymagane by np. móc skorzystać z jakiejś promocji czy oferty.

Opublikowano (edytowane)

No już wycofałem dawno temu, bo miałłbym srednio 1 telefon dziennie. Teraz 1 na tydzień. Czasami się zastanawiam czy scam czy nie, bo z jednej strony od razu mówią do mnie po imieniu i nazwisku. Z drugiej strony jak wrzucę ten numer do google to zdarza się, że oznaczony jest jako scam/fotowoltaika itp

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

A podepne sie z pytaniem. 

A jak dziala u nich ten swiatlowod w orange? Ja mam teraz po UPC czyli play i odkad ma to play to jest tragedia straszna. Ciagle problemy z DNSami i ciagle musze restrtowac router... i widze z e mam w kamienicy tez orange i zaczalem sie zastanawiac czy do niech nie przejsc. Chcialbym 1gbs. Dziala to unich jako tako?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

A podepne sie z pytaniem. 

A jak dziala u nich ten swiatlowod w orange? Ja mam teraz po UPC czyli play i odkad ma to play to jest tragedia straszna. Ciagle problemy z DNSami i ciagle musze restrtowac router... i widze z e mam w kamienicy tez orange i zaczalem sie zastanawiac czy do niech nie przejsc. Chcialbym 1gbs. Dziala to unich jako tako?

Bezproblemowo. Korzystam od dobrych 10 lat i internetu nie ma tylko w wypadku braku prądu. Aktualnie mam 600/100 i zawsze wyciągam trochę więcej niż umowa przewiduje.

UPC często ma światłowód (przynajmniej u mnie) dociągnięty tylko do klatki, a do mieszkań rozchodzi się po RJ45 ;). Orange ciągnie światłowód bezpośrednio do mieszkania.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

A to nie idzie po tych kablach co Orange tylko Play od nich podnajmuje?

Bo u mnie kładł Orange a kupiłem w Tmobile.

Nie mam pojecia, mieszkam tu od 8 lat i zawsze byl UPC a potem pojaiwla sie naklejka orange. Netia i inne nie wchodza. UPC dzialalo bez zajakniecia tyle lat, przyszedl play i wczoraj znow niby internet jest a go nie ma, wlaczam VPN i strony dzialaja, wyl VPN i strony nie dzialaja... wl i wyl router znow zaczyna dzialac i tak w kolko do zaj.... najgorsza usluga ever...

14 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Bezproblemowo. Korzystam od dobrych 10 lat i internetu nie ma tylko w wypadku braku prądu. Aktualnie mam 600/100 i zawsze wyciągam trochę więcej niż umowa przewiduje.

UPC często ma światłowód (przynajmniej u mnie) dociągnięty tylko do klatki, a do mieszkań rozchodzi się po RJ45 ;). Orange ciągnie światłowód bezpośrednio do mieszkania.

a jak z torrentami? plokuja P2P? Mozna samemu skonfigurowac ich router? w sensie kanaly, nazwy, hasla?

Na stronie orange po wpisaniu mojej ulicy pisza ze moga mieszany mi dac wlasnie swiatlowo i potem coaxial tylko, max predkosc do 900 (W upc/play mam 1gbps)

PS. Play to w ogole niezle ułomy są. Mam caly czasz stara umowe jeszcze ktora bralem z UPC i przesza ona kiedys na bezterminowa... i Dzownia co jakis czas do mnie z play i namawiaja na podpisanie z nimi umowy ktora zawsze jest droższa od tego co place teraz. Pytam sie konsultanta jaki mam interes w podpisaniu umowy z Wami zeby miec to samo za drozej? - odp kon - bedzie Pan w Play tadam :E

Edytowane przez aureumchaos