Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to normalny temat ze albo chcemy RT/PT albo wysoki FPS.

I nie słuchaj tych fanatyków Nvidii, tak jakby na RTX po wyłączeniu RT/PT FPS się nie zwiększał :hihot:

Zresztą oni maja już tak sprane czaszki ze włączenie MFGx4 albo 6 uważają za super sprawę :E

I potem czytasz ze RTX to ma super wydajnosc w RT/PT... yhy super wydajnosc...:rotfl2:

obraz.thumb.png.535130ecd8e3134fd37082df19d63cbb.png

obraz.thumb.png.65d9d4669c650e1970afe4fa3f4d0e2e.png

obraz.thumb.png.6e474eed6002f999d09ad23aff1615a4.png

• Like 1
Opublikowano

@KadajoNie wykręcaj kota ogonem. Żaden z nas Fanatyków nigdy nie napisał że ma super wydajność. Ma lepszą od tragicznego RXa. Tylko tyle i aż tyle. A że w Wieśka da się zagrać żeby wyglądał i działał świetnie w opcji niedostępnej dla RXów to  inna sprawa.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Tragiczna to ogólnie jest wydajnosc RT/PT nie ważne czy Nvidii czy Radeona.

Jesteś jedynym znanym mi trollem-moderatorem tak na marginesie. 

A wracając do tematu. No jest. Co na to chcesz poradzić. Pisać wszem i wobec że tak jest? Co na tym zyskasz? Trzeba sobie jakoś radzić żeby było i ładnie i dostatecznie szybko. Włączyć DLSSy/generatory/zaprząc moderów do pracy ale walczyć z wiatrakami? Po co?

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano

To ty piszesz o tragicznej wydajności na Radeoanch tak jakby na Nvidii było o niebo lepiej.

Trzeba było napisać ze Nvidia ma lepsza ale i tak słabą wydajnosc ogólnie ale ma lepsze skalowanie i już by to inaczej brzmiało.

Z tym trolowaniem to cie przemilczę.

Po prostu nie lubię jak ktoś pisze bzdury a potem jak go szturchnąć patykiem to nagle się ogarnia.

Tak ze szturcham cie patykiem.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Grolshek napisał(a):

@KadajoNie wykręcaj kota ogonem. Żaden z nas Fanatyków nigdy nie napisał że ma super wydajność. Ma lepszą od tragicznego RXa. Tylko tyle i aż tyle. A że w Wieśka da się zagrać żeby wyglądał i działał świetnie w opcji niedostępnej dla RXów to  inna sprawa.

No sorki ale ty masz już też tak sprany mózg że tylko nvidia do rt i pt. Widziałeś test nowego Wieśka na hardware unboxed?  Przecież oni tam nawet stwierdzili że dodanie PT pogorszyło obraz i gra według nich wygląda lepiej ze zwykłym RT.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Hard Reset napisał(a):

No sorki ale ty masz już też tak sprany mózg że tylko nvidia do rt i pt. Widziałeś test nowego Wieśka na hardware unboxed?  Przecież oni tam nawet stwierdzili że dodanie PT pogorszyło obraz i gra według nich wygląda lepiej ze zwykłym RT.

Na szczęście ten sprany mózg ma jeszcze własne zdanie na temat tego co widzi i nonejmy z internetu nie są dlań żadną wykładnią. Polecam używać własnego.

4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

To ty piszesz o tragicznej wydajności na Radeoanch tak jakby na Nvidii było o niebo lepiej.

Tak. Na Nvidii jest o niebo lepiej. Wystarczająco dobrze? Tak. Bardzo dobrze? Nie. Co jeszcze mam napisać żeby Twoja fobia została zaspokojona?

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

No wlasnie widzę jak jest o niebo lepiej, twój wspaniały RTX 4080S ma 11-23-33 FPS w Wiedzminie 3 z PT i ty to uważasz za super wydajnosc :hihot:

Mój cudowny RTX 4080S ma w Wiedźminie z PT/DLSS5 na 34440/1440 tryb wydajność średnio około 45 klatek. Idealna baza pod włączenie generatora klatek. Co jeszcze mam napisać żebyś przestał trollować? Do prawdziwego moderatora pisać bo sam już nie wiem?

Opublikowano
14 minut temu, Grolshek napisał(a):

Mój cudowny RTX 4080S ma w Wiedźminie z PT/DLSS5 na 34440/1440 tryb wydajność średnio około 45 klatek. Idealna baza pod włączenie generatora klatek. Co jeszcze mam napisać żebyś przestał trollować? Do prawdziwego moderatora pisać bo sam już nie wiem?

Idealna baza pod fg to jest minimum 60fps, nawet sama nvidia o tym wspomina. 

Jak będę miał chwilę to nagram Alana Wake 2 z PT z MFG , wydajność,  pewnie będzie z 200 300 FPS w 1440p xD

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Absolutnie się zgadzam. Tylko koszt RTXa 5080 na którym poszedłby mi Wiesiek w 60 klatkach jest zaporowy. Musi wystarczyć graniczne 40.

edit: po zastanowieniu jeszcze spróbuję włączyć ultrawydajność i zobaczymy czy to cokolwiek da i jednocześnie nie zepsuje obrazu. Powinno być ok ale tylko jedna osoba jest to w stanie dla mnie uczciwie ocenić.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
7 minut temu, Hard Reset napisał(a):

To już nieaktualne. FG mocno się rozwinął przez lata. Kiedyś przy 30-40 bazowych klatkach obraz pływał, a teraz mało czuć opóźnienia.

Daleko nie szukać. Update Wiedźmina. Z FG x2/3/4 Reflex On opóźnienia są mniejsze niż z FG OFF, Reflex Off ;) 

Dla mnie opóźnienia są ledwo odczuwalne. Za to pamiętam jak wychodziło FG i też testowałem wiedźmina przy tym samym fps. Niezbyt to grywalne było ;)

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tomcug napisał(a):

Bzdura.

To chyba dawno nie odpalałeś nowych gier z FG ;)

Na forum już nie jedna osoba pisała o takich spostrzeżeniach ;) 

Reflex robi robotę, a go kiedyś nie było lub był w mało której grze.

Odpal Wiedźmina z nakładką nvidii, to sam się przekonasz jakie są opóźnienia.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

Na forum już nie jedna osoba pisała o takich spostrzeżeniach ;) 

Sa ludzie którym doznania konsolwe nie przeszkadzają (30fps) . Ale bez przesady że tego nie czuć. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, tomcug napisał(a):

Bzdura.

A może coś więcej?

edit: o 16 kończę robotę i sprawdzę bo może się okazać że co jest dla jednego sufitem to dla drugiego podłogą. Nie odczułem dyskomfortu włączając FG na 45 klatkach.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Sa ludzie którym doznania konsolwe nie przeszkadzają (30fps) . Ale bez przesady że tego nie czuć. 

Tak jak napisałem wyżej. Odpal Wiedźmina z nakładką Nvidii. Zobacz opóźnienia w różnych konfiguracjach i wróć do dyskusji ;)

A opóźnienia wynikające z samej małej ilości fps, to już inny temat. Jest wiele czynników, a przede wszystkim trzeba to rozpatrywać w kontekście konkretnych gier. Często 30 fps ma mniejsze opóźnienie w grze A niż 100 fps w grze B.

Czasem mnie bawi jak to ludzie się wypowiadają o opóźnieniach, że gra niegyrwalana, a później sobie wracają grać i... biorą pada w rękę, gdzie przez martwe strefy nie widać różnicy w opóźnieniu czy jest 20ms, czy 200 :E

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
15 minut temu, MaxaM napisał(a):

Jakbyś wiedział, czym się zajmuję, to byś nie pisał takich kąśliwych uwag. Po prostu nie czujesz opóźnienia, co nie znaczy, że go nie ma. Do tego przy niskim bazowym FPS dochodzi rozmycie obrazu.

8 minut temu, Grolshek napisał(a):

Może być jak z dźwiękiem. Dla jednych 1000 obrotów to hałas dla drugich 2000 to cisza. 

Dokładnie tak jest. Niektórym po prostu wysokie opóźnienie nie przeszkadza.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja, który nie raz grałem w 40fps na konsoli, bo lepiej wygląda niż 60fps, to grając z MFG- modem, to odczuwam problemy. Nawet w Wukongu gdzie grałem z RT maks DLSS jakość, to dałem na RT średnie i 2 opcje z cinematic na b. wysokie, by dostać trochu fpsów by ten MFG x3 czy nawet x4 był "grywalniejszy", że tak to nazwę. Lepiej mieć te 50fps i zrobi mi 200fps z FG x4 niż 40fps na 160fps. Albo nawet FG x3. Im bardziej dowalimy grafę tym większe będzie latency-opóźnienie. 
Tak samo w Wiedźminie 3 z RT można pograć z DLSS jakość ale w przypadku PT trzeba dać DLSS balans, bo już czuć pogorszenie poprzez spadek bazowego fpsu, a to zawsze trochu podniesie nam fps. Mogę porobić zdjęcia z pokazanym latency z nvidii, to widać i miejscami czuć nawet grając na padzie. Akurat w przypadku bazowego 50fps-60 z FG x2 a FG x3 to wolę skorzystać z moda, bo jednak ten ruch kamerą wydaje się płynniejszy.