molfebork Napisano May 28, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano May 28, 2020 Witam, Potrzebuje waszej pomocy w złożeniu zestawu dla programisty (mojego brata). Ma on parę wymagań tj: 1. 32GB RAM 2. 1TB DYSK SSD/M2/NVME 3. Bluetooth (może być na PCIE) 4. Chłodzenie AIO? 4. "USB C z display portem jeśli się da" 5. Komputer na biurko lub na ścianę i tutaj zależy mu na naprawdę czymś małym typu: Obudowa Phanteks Enthoo Evolv Shift Antracyt (PH-ES217E_AG) - podoba mu sie ta obudowa i zmiesci się obok monitora więc idealnie. 6. Jest w stanie pójść na kompromis jeśli chodzi o komponenty jeśli będzie taka potrzeba. Zastosowanie: Programowanie, Edytor Tekstowy, hyper-v emulacja, "Fajnie jakby Forza 4 na średnich poszła" (wspominał też o cyberpunk/ BF4/5). Monitor jaki posiada: PHILIPS 499P9H/00 Monitor Pozdrawiam i dzięki z góry za propozycje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano May 28, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano May 28, 2020 Kwota ? bo jak nie podasz\ to beda 10tys zł latać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molfebork Napisano May 28, 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano May 28, 2020 2 minuty temu, Dziarson napisał: Kwota ? bo jak nie podasz\ to beda 10tys zł latać. Jest w opisie od 6 do 8 tyś 😉 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano May 28, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano May 28, 2020 https://www.x-kom.pl/lista/5tra396mq Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molfebork Napisano May 28, 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano May 28, 2020 (edytowany) 43 minuty temu, Dziarson napisał: https://www.x-kom.pl/lista/5tra396mq Dzięki za zestaw, ale patrzyłeś wgl opis? Ta płyta raczej to tej obudowy nie wejdzie. A dokładnie podpunkt 5 dodatkowo miało byc 32 gb ramu, wez zerknij te podpunkty i według nich to złóż byłbym wdzieczny Edytowano May 28, 2020 przez molfebork Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levieger Napisano May 28, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano May 28, 2020 1 godzinę temu, molfebork napisał: Dzięki za zestaw, ale patrzyłeś wgl opis? Ta płyta raczej to tej obudowy nie wejdzie. A dokładnie podpunkt 5 dodatkowo miało byc 32 gb ramu, wez zerknij te podpunkty i według nich to złóż byłbym wdzieczny Dziarson podał ci RAM w konfiguracji 2 razy 16GB, czyli 32, po 8 na każdy slot, podobnie z dyskami. Masz jakieś komponenty z poprzedniego komputera, typu zasilacz/dyski? W jakiej rozdzielczości twój brat gra? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano May 29, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano May 29, 2020 9 godzin temu, molfebork napisał: Dzięki za zestaw, ale patrzyłeś wgl opis? Ta płyta raczej to tej obudowy nie wejdzie. A dokładnie podpunkt 5 dodatkowo miało byc 32 gb ramu, wez zerknij te podpunkty i według nich to złóż byłbym wdzieczny A widzisz to spore ograniczenie tym mITX musi to być bo to sie jako programista obirasz fest o możliwosci puźniejszej rozbudowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molfebork Napisano May 29, 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano May 29, 2020 (edytowany) 37 minut temu, Dziarson napisał: A widzisz to spore ograniczenie tym mITX musi to być bo to sie jako programista obirasz fest o możliwosci puźniejszej rozbudowy. Może i tak może i nie. Chce itx i nic na to nie poradze. A z doświadczenia wiem, ze da sie coś takiego złożyć. Wstępnie coś takiego zmodowałem, ma coś takiego sens? + czytalem, ze lepiej wymienic standardowe wiatraki w tej obudowie na cos lepszego, nie jestem pewny też tego chłodzenia. Link: https://www.x-kom.pl/lista/37njdma8t Bardziej zależy mu na cpu jak na gpu. Edytowano May 29, 2020 przez molfebork Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano May 29, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano May 29, 2020 https://www.x-kom.pl/lista/fnyskwcmu ja bym to zrobił tak wentyle phanteksa nie sa złe miałem ich kilka w intela nie idz szkoda kasy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levieger Napisano May 29, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano May 29, 2020 Ten zestaw, który Dziarkosn ma wyżej jest najlepszy pod względem cena/wydajność a do tego masz wszystko co było wymagane, tylko zasilacz trzeba na SFX zmienić. Najlepiej na seasonic lub evga przez najlepsze komponenty w środku, ale jak z jednego sklepu to ten też będzie okej. Intel dopiero co wyszedł i musiałbyś dopłacać kosztem brandu blisko 1k za tą samą wydajność jak na 3700x. Jak do pracy to nie idź w lepszą grafikę kosztem słabszego procesora. W sierpniu powinna wyjść kolejna generacja RTX a za nią obniżki aktualnych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano May 29, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano May 29, 2020 Włsnie kurnik zapomniałem o tej pizdzine zasilaczu ze tez musi być mini 🤣 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japanese Capacitor Napisano August 8, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano August 8, 2020 1 minutę temu, kalpw napisał: Dość dużą rotację w podzespołach oferuje HIRO. Zerknij na serie 301. LINK: https://alo.com.pl/category/?q=hiro+301#top Jestem tu od wczoraj, ale cos mi sie zdaje, ze jak Hiro bedzie tak spamowal malo atrakcyjna oferta, to skonczy jak Hiroshima Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano August 8, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano August 8, 2020 @Japanese Capacitor Nie wiem jak HIRO w ogólności, ale użytkownik "kalpw" właśnie zakończył swoją karierę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japanese Capacitor Napisano August 8, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano August 8, 2020 @tomcug No i dobrze :] Wiadomo, kazdy chce zarobic, ale niech robi to w lepszy i przyzwoity sposob. Produkt, ktory jest dobry nie potrzebuje reklamy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się