PatrykT Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Powoli ku lepszemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Rób loga, a nie się bawisz w takie urywki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMX Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) 21 godzin temu, Seldo napisał: W końcu moge dodać zdjęcia w dobrej jakości: AsRock 970 Ex4...dobre modbo, dealowałem nią dawno dawno temu GPU - krotki laminat, ze złączem PEG6...niech zgadnę. R9 270? Jaki proc tam siedzi? Edytowane 31 Marca 2016 przez SMX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seldo Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 4 godziny temu, SMX napisał: AsRock 970 Ex4...dobre modbo, dealowałem nią dawno dawno temu GPU - krotki laminat, ze złączem PEG6...niech zgadnę. R9 270? Jaki proc tam siedzi? Tak, r9 270. Proc to FX6300 @4.4Ghz, siedze na nim od bodajże 3 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dnia 6.03.2016 o 15:12, Igrz napisał: Kiedyś się mogłem chwalić, bo nawet fajny mi projekcik wyszedł Teraz ma po prostu działać i być wygodne w podmiankach sprzętu, konserwacji, nawet zdjęć obecnego za bardzo nie mam Świetny ten front obudowy! Oryginalny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igrz Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Danke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Mateo923 oryginalne te wentylatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Panowie Mój sprzęcik na chwilę obecną prezentuje się następująco SPEC: PROCESOR: i7 5820K PŁYTA GŁÓWNA: ASUS X99-DELUXE/U3.1 KARTA GRAFICZNA: EVGA GTX 980 Ti RAM: 4 x 4GB GeIL Super Luca 3000 MHz ZASILACZ: EVGA SuperNOVA P2 1000W SSD M.2: SanDisk A110 256GB SSD 2: RAID 0 2x Crucial M550 256 GB OBUDOWA: Thermaltake Core P5 (przemalowana na biało) MYSZKA: LOGITECH G502 KLAWIATURA: LOGITECH G710+ CHŁODZENIE BLOK CPU: Bitspower CPU Block Summit EF BLOK GPU: Aquacomputer kryographics for GTX TITAN X / GTX 980 TiEK Backplate CHŁODNICE: HW Labs SR1 480 + 8x Thermaltake Riing White LED POMPA + TOP: EK-XTOP D5 PWM (na zdjęciach) -> obecnie 2x DDC 18W + Bitspower Premium Magic-Cube REZERWUAR: Custom Rez by Skeeper POŁĄCZENIE: RURKI AKRYLOWE 14/10 PANEL STERUJĄCY: Aquaero 6XT + przepływomierz i czujniki temperatury FOTKI: Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Młody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Hej. Pytanko! Chciałem wkleić zdjęcie do postu, ale wyskakuje info, że nie mam uprawnień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bangibang Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 @Młody Jest moc Nie kurzy Ci się to? Co na to zwierzaki w domu i małe dzieci? Poukładaj jeszcze kable na biurku, bo psują trochę efekt Bałbym się tak postawić komputer na kancie biurka, za którym jest przepaść, miałbym wrażenie że zaraz się przewróci i spadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 @Buczo Bo nie masz ;p Musisz zdjęcie wrzucić na jakiś hosting, np postimg.org i wkleić linka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Oki, dzięki za pomoc Witam wszystkich! A to moja skromna ewolucja Rozpoczynam dopiero moją zabawę z moddingiem, ale początki takie już są ;) To początkowa specyfikacja: Procesor: AMD FX-6100, socket AM3+, 64bit, 3,3GHz, 95W, cache 14MB, BOX Chłodzenie: BOX Płyta: Gigabyte GA-990XA-UD3 s.AM3+ Pamięć: HyperX 2x4GB DDR3-1866 Dual Chanel Kit Non-ECC CL10 Fury Series Grafika: Gigabyte GF GT730 2048MB 128Bit PCI-E DDR3 Dyski: WD Black 1TB (system + dane) WD Green 600GB (dane) Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 530W Obudowa: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black ATX/USB3.0 Następnie dokupiłem do obudowy bok z oknem, 2x SilentiumPC Zephyr 120 na przód i zestaw oświtlenia do wnętrza z niebieskiej taśmy LED. Udało mi sie także, troszkę uporządkować kable Kolejnym krokiem była wymiana karty graficznej na troszku mocniejszą, tj. GTX 750Ti, Z biegiem czasu, gdy przeglądałem internet i masę blogów, zacząłem inwestować w okablowanie pod kolor. Ostatnim zakupem był dysk SSD GoodRam Iridium Pro (na marginesie polecam go bardzo!) i taki oto, sposób jego montażu: A tak, komp prezentuje się na dziś: TO MOJA OBECNA SPECYFIKACJA: Procesor: AMD FX-6100, socket AM3+, 64bit, 3,3GHz, 95W, cache 14MB, BOX Chłodzenie: SilentiumPC Spartan Pro HE924 V2 Płyta: Gigabyte GA-990XA-UD3 s.AM3+ Pamięć: HyperX 2x4GB DDR3-1866 Dual Chanel Kit Non-ECC CL10 Fury Series Grafika: Gigabyte GF GTX 750Ti 2048MB 128bit PCI-E OC Dyski: SSD GoodRam Iridium Pro 240GB (system) WD Black 1TB + WD Green 600GB (dane) Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 530W Obudowa: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black ATX/USB3.0 + Okno Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) @bangibang Nie kurzy się, aż tak strasznie, a zwierzaka nie mam w domu tylko hasa na podwórku Kable już ogarnąłem także nie ma tragedii Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Młody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DyndaS Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez DyndaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jak wszyscy, to wszyscy... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 24 minuty temu, DyndaS napisał: ... Hej! Porządek idealny w obudowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igrz Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Świetny rig DyndaS! Xor, co to za krzyżowanie rurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o2vip Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam,Wszystkich userów i Adminów tworzących to zacne forum które dziś odnalazłem z PC mam do czynienie jak większość od co najmniej dwóch dekad ;) Przejrzałem cały ten dział i jest naprawdę na czym oko zawiesić ;) czapki z głów pamiętam lata 2005.r i dalej kiedy moding pc w PL się prężnie rozwijał sam swego czasu marzyłem. by mego blaszaka zamienić w super świecącą choinkę w obudowie z akrylu ale z braku środków jak i argumentów że fajnie to wygląda jak jest świeżo poskładane a później kurz robi swoje ten pomysł odsunął mi się. lata mijały a rynek zmierzał w innym kierunku PC w PL jeśli chodzi o obudowy i chłodzenie te powietrze konkurowało z wodnym mniejszy proces technologiczny i te sprawy wiecie ;) mniej grzejące się CPU jak i GPU. gdzieś około roku 2008 wyparzyłem na aukcji obudową NZXT Lexia która zawsze mi się podobało ale nie było mnie na nią stać wydać 700zł i tak udało mi się ją kupić powystawową za 200zł wow super cieszyłem się jak dziecko. i tak jest ona zemną do dziś ma swoje zalety ale ma też i wady jak wiecie brak filtrów przeciw kurzowych zasilacz montowany na górze brak nacięć by schować kable ale w 2005.r inna era była jeśli chodzi o obudowy proszę tylko nie przestraszcie się bałaganu kabli ale kiedyś coś z nimi zrobię albo znów trafię okazyjnie obudowę i uda mi się przekonać żoną że nie będą to wydane zbędnie pieniądze. Ps.jak ogarnę kabe dodam nowe foty bo tez zmieniłem RAM jak i kartę na MSI GTX GF 950 2 GAMING Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez o2vip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 1 godzinę temu, o2vip napisał: Witam,Wszystkich userów i Adminów tworzących to zacne forum które dziś odnalazłem z PC mam do czynienie jak większość od co najmniej dwóch dekad ;) Przejrzałem cały ten dział i jest naprawdę na czym oko zawiesić ;) czapki z głów pamiętam lata 2005.r i dalej kiedy moding pc w PL się prężnie rozwijał sam swego czasu marzyłem. by mego blaszaka zamienić w super świecącą choinkę w obudowie z akrylu ale z braku środków jak i argumentów że fajnie to wygląda jak jest świeżo poskładane a później kurz robi swoje ten pomysł odsunął mi się. lata mijały a rynek zmierzał w innym kierunku PC w PL jeśli chodzi o obudowy i chłodzenie te powietrze konkurowało z wodnym mniejszy proces technologiczny i te sprawy wiecie ;) mniej grzejące się CPU jak i GPU. gdzieś około roku 2008 wyparzyłem na aukcji obudową NZXT Lexia która zawsze mi się podobało ale nie było mnie na nią stać wydać 700zł i tak udało mi się ją kupić powystawową za 200zł wow super cieszyłem się jak dziecko. i tak jest ona zemną do dziś ma swoje zalety ale ma też i wady jak wiecie brak filtrów przeciw kurzowych zasilacz montowany na górze brak nacięć by schować kable ale w 2005.r inna era była jeśli chodzi o obudowy proszę tylko nie przestraszcie się bałaganu kabli ale kiedyś coś z nimi zrobię albo znów trafię okazyjnie obudowę i uda mi się przekonać żoną że nie będą to wydane zbędnie pieniądze. Ps.jak ogarnę kabe dodam nowe foty bo tez zmieniłem RAM jak i kartę na MSI GTX GF 950 2 GAMING Hej! Pochwal się całą specyfikacją komputera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMX Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JTN5M Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Dnia 6.04.2016 o 16:13, DyndaS napisał: Patrzę na ten Rig i sobię myśle: Co? Sigma Pro w takim zestawie?! Heh. Naszemu "polskiemu" producentowi idealnie udało się podrobić venturi od fractala. Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez JTN5M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriankiller Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 @SMX chcialem zwrocic uwage ze temat brzmi 'pokaz co masz w srodku a nie pokaze jaka masz obudowe' jako user innego koloro powiniens dobryprzyklad innym dawac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 @adriankiller a RTG klatki piersiowej można wrzucić? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriankiller Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) To zalezy jak jest na czym oko zawiesic :v to czemu nie ale jak juz to w spoiler zaladuj Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez adriankiller Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMX Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 i7 6700k / Z170X Gaming G1 / EVGA GTX 970. Oto zwiastun platformy testowej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi