Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dopiero drugi komp który sam złożyłem w życiu, poprzedni jakies 6 lat temu.

System wstal wczoraj, ale jak widać dluga droga przede mną zeby te kable okiełznać. Nie wiem prawde mówiąc jak poprowadzić kabelki od aio zeby to miało ręce i nogi.

https://ibb.co/ds0TL6tT

https://ibb.co/LXtnsqSY

https://ibb.co/hJKV7xMP

x870e Aorus elite ice

5090 aorus master ice z adapterem corsaira

9800x3d

64 fury 6000

Buda to meshify 3xl

Edytowane przez oldfashioned
  • Like 7
Opublikowano (edytowane)

Piękny :) To taki config w bieli, który i ja będę chcia jakoś w przyszłym roku zbudować. :] Tymczasem za świetną cenę (140 ziko) dorwałem Meshify 2 Nano w bdb stanie, więc nastąpiła przerzutka 5700x i 3080ti od inno3D do tego malucha. Jeszcze tylko muszę chłodzenie jakieś wcisnąć a taki efekt:

20250828_070308.jpg

20250828_070328.jpg

Z jakimkolwiek normalnej długości GPU niestety wentylatory wchodzą w konflikt :D W moim wypadku konflikt na żyletki :> 
Mam gdzieś luźnego DR4 pro, ale czy tutaj wymanewruję później kartą to nie wiem :/ 

Edytowane przez Qrdello
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Spoko, odpalę Dead Space - on w miarę równo męczy cpu i gpu i wrzucę Wam screena z gpu-z :] 

Sprawdziłem, bez locka faktycznie karta dobija do 80C/90C/86C, przy czym na mojej krzywej, gdzie obroty wentylatorów kończą się na 60%, jak podniosę do 70% to trzyma 76C.

Dużo złego robi AMDowe chłodzenie, które rozprasz siepło po obudowie zamiast wywiewać w jedną stronę - niemniej, bez limitów - macie rację - jest ciepło.

Natomiast z lockiem na 60 fps czy 90 fps sytuacja jest już zgoła inna. I wczoraj faktycznie tak testowałem więc i temperatury były odpowiednio niższe...

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, CryptTM napisał(a):

Mienia Ci się w oczach chyba, bo ja tam widzę cały tunel a nie takie wcięcie :P

Mi sie za to nie mieni. :) ma wcięcie wchodzące prawie w połowę piwnicy wiec karta dostaje trochę świeżego powietrza. Ogólnie fajna obudowa. 

Zamontowanie Dark Rocka obniżyło o kilka c temperatury bo powietrze nie jest już tłoczone nad kartą.

Z lockiem na 90 czy 60 klatek jest już poniżej 70c na gpu.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, CryptTM napisał(a):

Kurde, dałbym sobie rękę uciąć, że tam na zdjęciu to pełna piwnica z założonymi maskownicami, cytując klasyka "to bym k*rwa nie miał ręki" :E

To byś nie miał :D 

2560x1080 ultra dlssq z lockiem na 90 fpsów, karta uV 0,9v@1900Mhz

I taki wynik:

image.thumb.png.ddcbbbeaa7d54f6cf4d2a5cae6e91e27.png

Więc chyba nie ma tragedii jakiejś. :=) 

Natomiast karcie wyraźnie potrzeba PTMa lub nowej pasty, bo prawda tak że jak przekroczy te 80C to następuje rozjazd z hotspotem i różnice wtedy są już dość duże. W środku pewnie paprochy są :E 

Edytowane przez Qrdello